Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – BKV Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 521 másodperc.

Hazai pályán folytatódik a feljutásért folytatott harc első csapatunk számára, így a 25. fordulóban 2024. április 21-én (vasárnap) 17:00 órától a BKV Előre együttesét fogadjuk a Kórház utcában.

Békéscsaba 1912 Előre - BKV Előre

Az újabb meggyőző dabasi (0-3) teljesítményünkkel továbbra is vezetjük a táblázatot, őrizzük hét pont előnyünket az egyetlen rivális ESMTK-val szemben. Többféle mutató szerint is csapatunk viszi a prímet a harmadosztályban – ezekről korábban már írtunk -, így továbbra is minden jó irányban halad a másodosztály felé vezető úton. Szerencsére komolyabb sérülést senki sem szenvedett az előző fordulóban, és korábbi sérültjeink is majdnem visszanyerték százszázalékos állapotukat, ezáltal a szakmai stáb variációs lehetőségei is tovább bővülhetnek. Jó-jó, mondják többen, de a lényeg és a nehezebb mérkőzések csak most jönnek! Igen, ebben is lehet valami, bár – mindenféle beképzeltség nélkül – véleményünk szerint az előttünk álló meccseket is csak magunknak tehetjük nehézzé! Továbbra is taktikus, türelmes és megalkuvást nem tűrő futballra és fellépésre van szükség, akkor pedig nincs olyan csapat, aki megakadályozhatná céljaink elérését. Nem kell foglalkozni az idegenbeli körülményekkel, csak az előttünk álló feladatra szabad koncentrálni, hazai pályán pedig óriási segítség lehet közönségünk bíztatása, szurkolása!

Következő ellenfelünk a BKV Előre két vereségből érkezik a Viharsarokba (BKV Előre – ESMTK 0-3 és Szolnoki MÁV FC – BKV Előre 4-1), így az ezeket megelőző jó sorozatuk után negatív spirálba kerülhettek – ez persze számunkra egyáltalán nem baj. Az előző fordulóban ráadásul piros lappal kiállították a télen igazolt Soós Dávid Attilát, akit az aktuális fegyelmi határozat szerint két meccsre tiltottak el. Szerencsére csapatunk összeállítását a szokásosnak mondható kisebb, harci sérüléseken kívül semmi más nem befolyásolja, legfeljebb a vármegyei csapatnál visszajátszó néhány fő, akik egyébként szintén április 21-én (vasárnap) 15:00 órától lépnek pályára a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián. A hozzánk hasonlóan 1912-ben alakult budapesti közlekedésiek együttese egyébként 24 forduló teljesítése után 12 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség és az ezekkel együtt járó 39 pont birtokában – cikkünk írásának pillanatában – a táblázat hatodik pozícióját foglalja el. Visszatekintve az elmúlt szezonokra, számukra a 2021/2022-es idény sikerült legjobban, amikor sokáig versenyben voltak a bajnoki címért és a feljutásért is, végül némileg csalódva meg kellett elégedniük a bronzéremmel. Azóta ismét próbálják keresni a helyüket, stabil középcsapatként a feljutásra nincs esélyük, de a kiesés rémével sem kell foglalkozniuk.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy a focit játszó csapatról van szó, tehát soha sem szabad leírni őket, még akkor sem ha a legutóbbi két forduló nem egészen úgy sikerült, ahogy szerették volna. Az is látható, hogy nagyjából ugyanannyi gólt rúgnak (32), mint kapnak (38), így a mínusz hatos gólkülönbség, na meg az eddig szerzett döntetlenek száma (3) arra enged következtetni, hogy nem a bunkerfocit és a védekezést helyezik előtérbe. Ez a közönség számára mindenképpen jó hír, hiszen a két csapat találkozásai alkalmával utoljára 1970-ben fordult elő gólnélküli döntetlen. Első csapatként egyébként összesen harmincnyolc alkalommal mérkőztünk egymással a másod- illetve a harmadosztályban. A másodosztályú mérleg vendéglátóink felé billenti a mérleg nyelvét, mert 12 BKV győzelem és 8 döntetlen mellett, 10 csabai sikert olvashatunk ki a statisztikából. A harmadosztályban szerényebb számban, tizenkétszer találkozhattunk egymással (az első-, illetve második csapatainkat is beleszámolva) és itt is fővárosi fölény mutatkozik, hiszen hat BKV győzelem és két döntetlen mellett, csak négy meccsen tudtunk győzni ellenük. Utoljára 2023. október 8-án Budapesten találkoztunk velük, amikor 0-3 arányú békéscsabai győzelem született. Minden összevetve tehát van még mit kozmetikázni a mérlegen, így a cél mindenképpen és egyértelműen egy újabb győzelem.

Csató Sándor: – Úgy készülünk, hogy hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Fogynak a játéknapok, nem hibázhatunk a céljaink megvalósítása érdekében. Aktuális ellenfelünk egy játszós csapat és tele van akadémiákról kikerülő, fiatal labdarúgókkal. Azt is lehet látni a bajnokság jelen szakaszában, hogy akik számára már nincs különösebb tét, azok a csapatok felszabadultan játszanak. Már Dabason is megtapasztaltuk, hogy ellenük minden meccsen meg kell szakadnunk annak érdekében, hogy nyerjünk. Arra számítok, hogy amíg nem tudunk megfelelő előnyt kiharcolni, addig rendkívül nehéz dolgunk lesz. A héten mély talajú pályán edzettünk, ami nem segítette az apróbb sérülések rehabilitációját, eltiltottunk viszont nincs.

A Békéscsaba 1912 Előre – BKV Előre mérkőzés játékvezetőjeként Takács Ákost, segítőiként Szilágyi Norbertet és dr. Gavalla-Kulcsár Juditot akkreditálta a szövetség. Az 1997-es születésű sporival 2023. szeptember 30-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Meton-FC Dabas SE 3-0 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 588 sárga- és 27 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 25. fordulóját 2024. április 21-én (vasárnap) 11:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Meton-FC Dabas SE, Vasas FC II. – Martfűi LSE, 17:00 órától Szolnoki MÁV FC – ESMTK, Békéscsaba 1912 Előre – BKV Előre, Körösladányi MSK – Budapest Honvéd-MFA II., Hódmezővásárhelyi FC – Füzesgyarmati SK, Ceglédi VSE – Kecskeméti TE 1911 II., valamint Pénzügyőr SE – Monor SE párosításokban rendezik meg.

Hatvanöt bajnoki pont birtokában továbbra is a Békéscsaba 1912 Előre vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK következik a második helyen, míg a sereghajtó pozíciókban a Kecskemét II. (13.), Füzesgyarmat (14.), a Szeged II. (15.), valamint a Cegléd (16.) áll. Ebben a fordulóban a Kecskemét II. – Cegléd mérkőzés nagyjából kiesési rangadónak minősíthető, hiszen egymástól vehetnek el pontokat a csapatok. Amennyiben a lilák győzni tudnának, akkor a Cegléd sorsra szinte matematikailag is eldől. Mivel hat forduló maradt a bajnokságból, így élesedik a helyzet a másik három csoportban is. Észak-Keleten jelenleg pontszám azonossággal (50-50) a Putnok és a Kisvárda II. áll az első két helyen – érdekes a szituáció, hiszen a Kisvárda első csapata gyakorlatilag kiesett az elsőből a második osztályba, így NB3-as csapatuk a bajnoki címen kívül mást nem érhet el a dologgal. Észak-Nyugaton a Tatabánya (53 pont) az elmúlt két fordulóban győzni tudott a Veszprémmel (47 pont) ellentétben, így hat ponttal elléptek az őket üldöző királynék városának együttesétől. Dél-Nyugaton az Iváncsa (64 pont) már négy egység előnyt dolgozott össze a Szentlőrinccel (60 pont) szemben, így a Baranya vármegyeiek számára elúszni látszik az osztályozó elérésének lehetősége. A Kisvárda első csapatának kiesését már említettük, ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy a Mezőkövesd csapata is a második vonalban folytatja majd jövőre, de felfelé válthat majd osztályt talán a Nyíregyháza, ETO és Vasas hármas közül két együttes is. A másodosztályú kiesők közé sorolhatjuk a jelenlegi állás szerint a BVSC-Zuglót, a Siófokot, a Tiszakécskét és a Mosonmagyaróvárt. Ha eljátszunk a gondolattal, akkor jelen pillanatban így nézne ki a 2024/2025-ös szezon 16 résztvevős, NB2-es mezőnye (ABC-rendben): Aqvital FC Csákvár, Budafoki MTE, Budapest Honvéd, ETO FC Győr, FC Ajka, Gyirmót FC Győr, HR-Rent Kozármisleny, Kisvárda Master Good, Kolorcity Kazincbarcika SC, Mezőkövesd-Zsóry FC, PMFC, Soroksár SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szombathelyi Haladás, valamint a két NB3-as feljutó.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében újabb hidegfront érkezése várható záporral-zivatarral, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán +17 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. április 21-én (vasárnap) 19 óra 43 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: