Az utolsó

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 411 másodperc.

A 4.300 kilométeres út végére ér csapatunk 2024. június 9-én (vasárnap), amikor 16:00 órás kezdési időpontban a Tatabánya együttesét fogadjuk az osztályozó második fordulójában.

Békéscsaba 1912 Előre - Opus Tigáz Tatabánya

Igen, 4.300 kilométer – számolásunk szerint ennyit utazott együttesünk az idegenbeli bajnoki mérkőzésekre összesen (nem számolva a kupameccseket) -, de nemcsak a lerótt távolság volt sok, hanem a rengeteg munka, tréning, elméleti és mentális felkészülés is. Egy szó mint száz, hazai pályán, saját közönségünk előtt, jó eséllyel teltház, valamint az élő televíziós közvetítésnek köszönhetően ország-világ szeme előtt tehetjük fel az i-re a pontot. Továbbra sem számolgatunk, nem szeretnénk ezzel foglalkozni és tudjuk-láttuk, hogy jó csapat a Tatabánya, megérdemelten szerzett bajnoki címet, de sportszerűen, a pályán szeretnénk megnyerni ezt a párharcot is és ezzel egyértelműen megszerezni a másodosztályú tagságot!

A két csapat egymás elleni mérlegére ezúttal már nem térnénk ki, hiszen az első forduló előtt részletesen foglalkoztunk ezzel, ahogy a Békéscsaba osztályozós történelmét sem taglalnánk újra. Aki viszont valamiért nem olvasta volna és érdekli, weboldalunk archívum rovatában mindent megtalál. A beszámolók szerint körülbelül 1.600 néző lehetett Tatabányán az első fordulóban, ami önmagában is igen szépnek mondható, de jó eséllyel erre simán rátromfolunk június 9-én, mert igen jól fogytak a belépők a hazai részbe, a vendég szektor pedig már elővételben megtelt. Az érdeklődés tehát jelentős, ráadásul több prominens személyt is várunk a mérkőzésre, akik előzetesen már jelezték, hogy megérkeznek, úgyhogy minden adott lesz egy ízig-vérig téttel bíró labdarúgó mérkőzéshez. Végre, újra igazi hangulat lehet a Kórház utcában és amennyiben minden számításaink és akaratunk szerint alakul, akkor már vasárnap feljutást ünnepelhetünk!

Az biztos, hogy csapatunk továbbra is veretlen tavasszal és a tatabányai tapasztalatok alapján jó esély mutatkozik arra, hogy hazai körülmények között ez a tendencia tovább folytatódhasson. A mérkőzés után hétfőn még egyszer találkozik a csapat és egy operatív vezetőségi eligazítás után mindenki szabadságot kap. Az igen rövid pihenő után a tervek szerint 2024. június 24-én kezdődik a felkészülés, ezzel kapcsolatban pedig rengeteg információval fogunk majd szolgálni, hiszen lesznek érkezők és távozók, jönnek a felkészülési mérkőzések és a stadionnal is történnek majd dolgok.

Színes lapok miatt egyébként egyik csapatban sem lesz eltiltott, tehát gyakorlatilag mindkét együttes – a sérülteket kivéve – komplett kerettel készülhet.

Az a csapat szerzi meg a 2024/25. évi NB II. osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnokság részvételi jogát (indulási jog), amelyik két mérkőzésen több gólt szerez. Ha a két lejátszott mérkőzésen mindkét csapat ugyanannyi gólt szerzett, a visszavágó mérkőzés rendes játékidejének leteltét követően 2 x 15 perces hosszabbítás következik. A hosszabbításban több gólt szerző csapat szerzi meg a részvételi jogot. Ha a hosszabbítás során mindkét csapat ugyanannyi gólt szerez, vagy nem születik gól, akkor a részvételi jog a büntetőrúgásokkal (büntetőpárbaj) dől el.

A hatályos LVSZ 19.§ (1) bekezdés d) pontja alapján, amennyiben a bajnokságból való feljutás, illetve kiesés osztályozó mérkőzésekkel is történik, akkor a bajnoki eredményhez hozzáadódik az osztályozó mérkőzéseken elért eredmény (pontszám, gólkülönbség, stb.). A hatályos LVSZ 19.§ (1) bekezdés e) pontja alapján, amennyiben a bajnoki (verseny) osztályba a csoportok létszáma nem azonos, akkor a következő számítási metódus alapján kell meghatározni az adott csoportban megszerzett pontokból az elért eredményt: (megszerzett pontok / megszerezhető összes pont) x 100, az eredményt egy tizedes pontossággal százalékos értékben kell megadni. A magasabb százalék számot elérő csapatot kell előnyben részesíteni az esetleges létszámfeltöltésnél.

Csató Sándor: – Pozitív volt a lecsengése a tatabányai meccsnek, bár akadnak tanulságai is. Tisztában voltunk vele, hogy akik sérülésből jönnek vissza nem fogják végig bírni, ami be is bizonyosodott. Nem tervezett cserék miatt kellett belenyúlni a játékba, ez is közrejátszott abban, hogy szünet után nem tudtuk az első félidei nívót hozni és kicsúszott a kezünkből az irányítás. Persze az utolsó pillanatokban szerzett, ránk nézve demoralizáló gól is feldobta a hazaiakat, pedig a helyzetek alapján addigra már lezárhattuk volna az érdemi részt. Megtapasztaltuk, hogy jó csapat a Bányász, jó foci játszik, az átmeneteket különösen gyorsan oldja meg és a pontrúgásai is veszélyesek, ezeket a dolgokat pedig kezelnünk kell. Vannak kisebb sérültjeink és felépülők is, velük bővülhet a keret, miként az Előre család is gyarapodott, hiszen Vólent Rolandnak megszületett a kislánya pénteken hajnalban. A tatabányai találkozón is bebizonyosodott, hogy igyekszünk mindenféle pletykától függetleníteni magunkat és a legjobbunkat nyújtva szeretnénk teljesíteni az osztályozót. Ezzel elégedetten zárhatnánk le az idényt és rohamtempóban hozzáláthatnánk a következőhöz, a játékosokat pedig nyugodtan küldhetnénk rövid nyári pihenőre. Bízunk benne, hogy a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat és számunkra kedvező eredményt hoz a vasárnapi mérkőzés!

Békéscsaba 1912 Előre – Opus Tigáz Tatabánya mérkőzés játékvezetőjeként Kovács J. Zoltánt, segítőiként Bornemissza Norbertet és Horváth Róbertet, tartalék játékvezetőként pedig Zierkelbach Pétert akkreditálta a szövetség. Az 1975-ös születésű, tapasztalt sporival 2023. április 23-án, a Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC Győr 2-0 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Hosszú pályafutása során eddig 1.117 sárga- és 86 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A mérkőzést az M4 Sport Televízió élőben közvetíti a helyszínről.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős idő várható és elszórtan zivatarok is előfordulhatnak, de a legmagasabb nappali hőmérséklet akár +32 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. június 9-én (vasárnap) 20 óra 41 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: