Békéscsaba 1912 Előre – Opus Tigáz Tatabánya

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 373 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreOpus Tigáz Tatabánya

NB III. Osztályozó 2023/2024.
2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Opus Tigáz Tatabánya

1-2 (0-0)

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Élő televíziós közvetítés


Időpont: 2024. június 9. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Horváth Róbert

Tartalék játékvezető: Zierkelbach Péter

Békéscsaba: Póser Dániel (90), Komáromi Csongor (02), Farkas Márk (04), Pintér Norbert (07), Zvara Levente Mátyás (08), Vólent Roland (10), Hodonicki Márk (16), Ilyés Tamás (17), Albert István (25), Kóródi Nándor (27), Bora György (55). Cserék: Czinanó Antal Áron (01), Krnács Richárd (35), Kovács Gergő (03), Mihály Bálint (06), Zádori Krisztián (09), Dávid Kende (15), Mikló Roland (19), Szabó Csaba (42), Sármány Kristóf (70), Somogyi Pál Csaba (78).
Vezetőedző: Csató Sándor

Tatabánya: Lóth Péter, Árvai Dániel, Kovács István, Krupánszki Balázs, Molnár Tibor, Szegleti Gergely, Katona Károly, Buna Gábor, Letenyei Zalán, Székely Ervin, Szalánszki Gergő. Cserék: Balla Olivér, Hadobás Zétény Zsombor, Soltész Barnabás, Kocsis Gergő, Zacsek Csaba Márk, Szegő Imre, Kiprich Dávid József, Német Dániel, Dala Samu, Klausz Ádám, Forró Gyula, Pénzelik Soma.
Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gól Gólszerzők: Buna Gábor – öngól (46. perc), Letenyei Zalán (51. perc), Árvai Dániel (84. perc).

Sárga lap Sárga lapok: Zvara Levente (38. perc), Póser Dániel (78. perc), Árvai Dániel (86. perc), Klausz Ádám (88. perc), Szegleti Gergely (94. perc).

Piros lap Piros lap: Albert István (86. perc).

Nézőszám: 2.150


Az első perctől kezdve támadólag és határozottan léptünk fel, a vendégek gyakorlatilag nem is nagyon tudtak kimozdulni a kapujuk elől. Mindkét szurkolótábor nagy kedvvel biztatta csapatát, a hangulatra nem lehetett panasz. Ahogy a mérkőzásre sem, mert a 13. perc elején Vólent kapott forintos labdát, melyet Lóth kapus biztos kézzel védett. A 17. percben Árvai volt szemfüles és majdnem meg is szerezte a vezetést, csak a szerencse mentette meg kapunkat a góltól. A 19. percben Szalánszki végezhetett el egy szabadrúgást 19 méterről, melyet Póser kapus látványos mozdulattal hárított. A 21. percben Pintért találta meg egy labda, aki fejjel irányította a vendég kapu felé, a kapusnak azonban nem okozott gondot. A 24. percben ivószünetet rendelt el a játékvezető. A 27. percben Ilyés lőhetett közelről, de a próbálkozás elakadt egy védőben. A 31. percben ismét Árvai okozott problémát a tizenhatoson belül, szerencsére lesen volt. A 36. percben Pintér lőtt távolról, ismét a tatabányai kapusnak kellett nyújtóznia – szép jelenet volt, egyben nagy helyzet is. A 38. perc táján Szalánszkit kellett ápolni, Zvara volt túl kemény, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A kettő perc hosszabbításban sem változott az eredmény, így gól nélkül vonulhattak szünetre a csapatok.

Békéscsaba 1912 Előre - Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (0-0)

Fotó: Bencsik Ádám

Jól kezdődött a második félidő, hiszen gyakorlatilag az első támadás végén egy öngóllal megszereztük a vezetést (1-0). Sajnos gyorsan jött a válasz, egy formás támadás végén Letenyei talált a kapunkba (1-1). A gólváltás után töredezett a játék, mindkét csapat több apróbb szabálytalanságot követett el, egymást követték a szabadrúgások, különösebb események nélkül. A 60. percben két helyen is változtatott Gyürki mester, Kiprich és Soltész léphetett pályára. A 61. percben ismét Szalánszki vétette észre magát, amikor lefutotta a csabai védőket, szerencsére lövése jócskán fölé szállt. A 63. percben Farkas helyére Kovács Gergő érkezett. A 64. percben Ilyés vezethetett egy kontrát, de átadása a vendég kapus kezeiben landolt, sokkal több volt a helyzetben. A 67. percben aztán a támadó szekcióhoz is hozzányúlt Csató mester: Ilyés és Vólent helyén Sármány, valamint Zádori folytatta, de Komáromi is leülhetett a kispadra, mert helyén Mihály kapott lehetőséget. A vendégek is kihasználták az ivószünetet, az eddig nagyszerűen teljesítő Szalánszkit Klausz váltotta a pályán. A 73. percben egy védelmi hibát kihasználva a Sármány-Zádori duó veszélyeztetett, nem sok kellett az újabb gólhoz. A 77. percben egy szöglet után Póser tisztázott, de sokan már a kapuban látták a labdát. Ugyanabban a percben viszont már a túloldalon alakult ki lehetőség, izgalmas volt a meccs. A 81. percben Mikló lépett pályára Kóródi helyén. Aztán jött a hidegzuhany, mert egy abszolút rossz hátrapassz után, Árvai lépett meg egy labdával ismét, de ezúttal már nem hibázott (1-2). A 85. percben óriási tűzijáték a vendég kapu elé, de nem sikerült az egyenlítés. Mindent bevetett a Tatabánya, feküdtek, cseréltek még egyet, ápolást kértek. A folytatásban Árvai cseréje következett volna, de nyilván valamit szólhatott Albert felé, akinél elgurult a gyógyszer és fellökte a provokátort, ezért aztán játékosunkat kiállította a játékvezető, Árvai pedig sárga cédulát kapott. A sok csere és ápolás miatt a játékvezető hat percet hosszabbított a mérkőzés végén.

Békéscsaba 1912 Előre - Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (0-0)

Fotó: Bencsik Ádám

Gyürki Gergely: – Fantasztikus érzés átélni ezt a pillanatot. Kiélezett csata folyt, le a kalappal mindkét csapat előtt. Boldogok vagyunk, hogy egyszer sikerült vezetni a párharc során, ám ez döntőnek bizonyult.

Csató Sándor: – Az eleje úgy alakult, ahogyan elterveztük. Amikor megszereztük a vezetést, elkövettünk két buta hibát, így nem kontrázhatnak le bennünket. A versenykiírás egyértelműen fogalmaz, van esélyünk, hogy így is indulhassunk az NB II-ben, a legjobb fel nem jutó csapatot kérik fel. Nem így akartunk volna felkerülni, de az is igaz, hogy már négy hete megnyertük a bajnokságot és nagyon nehéz volt tűzben tartani a csapatot.

Hát nem egészen így képzeltük el ezt az egészet, de ettől függetlenül gratulálunk a Tatabányának a feljutáshoz, ahogy a Szentlőricnek is! Csapatunknak ezúttal a Haladás helyén az úgynevezett “vigaszág” maradt elméletben, végleges döntés azonban jó eséllyel majd a következő napokban várható.


Információk, esemény, jegyzőkönyv:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

 


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.