ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 26. forduló

ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)

Időpont: 2018. március 25. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

Játékvezető: Vad II. István

Asszisztensek: Szabó Péter, Pápai Zoltán

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

ZTE: Kovács Zoltán, Polényi Gábor, Patvaros Zsolt, Babati Benjámin, Devecseri Szilárd, Króner Martin, Horváth Krisztofer, Fodor Ákos, Kovács Ádám Tibor, Bedi Bence, Hudák Martin. Cserék: Szemerédi Norbert József, Forgács András, Szökrönyös Dániel, Vernes Richárd, Jelena Richárd, Fujsz Richárd, Nagy Gábor.
Vezetőedző: Artner Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Nagy István, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Dlusztus András, Nagy Sándor. Cserék: Máthé Gábor, Szatmári István, Urbin Péter, Kiss László, Pilán Márkó, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor

Sárga lap: Babati Benjámin (65. perc), Devecseri Szilárd (71. perc), Dlusztus András (87. perc), Fodor Ákos (87. perc), Hudák Martin (90. perc).

Gólszerző: Jelena Richárd (82. perc).

Fotó: Elekes Sándor

Jó ütemben kezdődött a mérkőzés és a vendéglátók az első negyed órában gyakorlatilag labdához sem jutottak. A harmincadik percig jelentősebb lehetőség egyik oldalon sem alakul ki, főképp a két tizenhatos között folyt a játék. Gránicz bemozdulásai többször okoztak zavart a hazai védelemben, de gól nem született. A 33. percben Birtalan bal lábára érkezett egy mintaszerű passz, a lövés azonban elakadt a védőkben. Egy perccel később Gráincz kapott forintos labdát, amelyet kapásból küldött a kapura, de Kovács kapus bravúrral védett. A hajrában Hursán bólintott egy szöglet után, a zalai kapus azonban biztosan fogta a fejest.

A második félidőt cserével kezdte a hazai csapat, Jelena Richárd érkezett Horváth Krisztofer helyére. A játékrész elejét megpróbálta megnyomni a ZTE, de a csabai védelem állta a sarat. Az 51. percben újra Gránicz Patrikot találták meg egy félpályán túli passzal, sajnos hosszan vette át a labdát, így odalett az ígéretes lehetőség. Pár perccel később egy hazai sarokrúgás utáni csúsztatás okozott némi izgalmat, de rögtön a fordulásból ismét az Előre keltett zavart az egerszegi kapu előtt. Továbbra is jelentős mezőnyfölényben fociztak a csabaiak, a hazai együttes csak szórványosan tudta átvezetni a játékszert a vendég kapuig. Az 59. percben Birtalan lőtt távolról, Kovács kapus látványos vetődéssel tudott menteni. A 65. percben Babati kapott sárga cédulát, miután helybenhagyta Mészárost. A folytatásban Urbin Péter váltotta Király Patrikot. A 67. percben Kovács Ádám lőtt egy kontra végén, de a halovány próbálkozás Ribánszkinak csemege volt. A 70. percben újabb komoly lehetőségünk adódott, amikor Gránicz mintaszerű átadását Birtalan lőtte el kapásból. Egy perccel később Pilán Márkó térhetett vissza, akit Zahorán helyére küldött pályára Boér mester. Közben kényszerű cserével Grániczot kellett helyettesíteni, sérülése miatt Szatmári kapott lehetőséget. Pár perccel később a hazaiak is frissítettek: Kovács Ádám helyett Vernes kapott lehetőséget. A 78. percben Babati került helyzetbe, de Babinyecz az utolsó pillanatban menteni tudott. A 82. percben Babati-Jelena összjáték után egy kontrát követően megszerezte a vezetést a hazai csapat: 1-0. A meccs végén is volt még egyenlítési lehetőségünk, a hazai kapust viszont naggyá tettük. A hosszabbításban még Babinyecz mentett óriásit, de az eredmény már nem változott.

Összességében látszott, hogy mindkét együttes jól felkészült a másikból és hatalmas taktikai csata folyt a pályán, felesleges kockázatvállalás nélkül. Az egygólos mérkőzésen hiába uraltuk a meccset, sajnos a hazai csapatnak volt nagyobb szerencséje és a teljesítményünk alapján egyáltalán nem érdemeltünk vereséget.

Boér Gábor: – Azt szokták mondani, hogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, nekünk viszont mérkőzések óta mégis sikerül. Végig uraltuk a meccset és megvoltak a lehetőségeink, erre a hazai csapat gyakorlatilag az egyetlen hibánkat ki tudja használni. Nehéz okosságokat mondani ilyenkor, mert minden csak magyarázkodásnak hangzana, de jól játszottunk, mégsem tudjuk gólokra váltani a nagyobbnál-nagyobb helyzeteinket. Nem tudom mit vétettünk a sors ellen, de egy pici szerencsénk sincs. Dolgozunk, csináljuk és talán az összpontosítás, a koncentráció az, ami még mindig nem az igazi vagy hiányzik. Valamikor át kell szakadnia ennek a gátnak, ez így nem mehet tovább. Nem lehet úgy mérkőzésből-mérkőzésbe menni, hogy dolgozol ezerrel és nincs eredménye. A másik része a dolognak, hogy folyamatosan kiesnek játékosaink olyan sérülések miatt, amelyekre nem lehet felkészülni és ott tartunk, hogy most már gondban vagyunk a fiatal játékosainkkal is – a szabályt viszont kötelező betartanunk. Gránicz Patrik a bokáján sérült meg a mai meccsen, szerdán egészen biztosan nem tud majd pályára lépni. Szép lassan elfogyunk, de van két napunk, hogy összekapjuk magunkat és most kell majd megmutatni, hogy van tartása a csapatnak és nem felejtettünk el gólt rúgni. Mindenképpen javítanunk kell!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/165914194130117/

line_purple