WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 361 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 28. forduló

WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (0-1)

Időpont: 2019. március 10. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: ETO Stadion

Cím: 9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Játékvezető: Barna Gábor

Asszisztensek: Máyer Gábor, Kiss Balázs

Tartalék játékvezető: Gaál Ákos

Győr: Horváth Tamás, Koszó Balázs Tibor, Vashkeba Vasyl, Bagi István, Szimcsó Viktor, Tar Zsolt, Vadász Viktor, Vukasovic Marko, Kovács Krisztián, Lovrencsics Balázs, Madarász Márk. Cserék: Gyurákovics Erik Zoltán, Tajthy Tamás, Tóth Dávid, Szánthó Regő, Völgyi Dániel, Andric Nemanja, Szalánszki Gergő.
Vezetőedző: Király József

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Szélpál Norbert, Sinanovic Sinan. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Máris Dominik, Hursán György Babinyecz Balázs, Mácsai László, Vólent Roland.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Szatmári István (43. perc), Viczián Ádám (54. perc), Andric Nemanja (61. perc).

Sárga lapok: Mészáros Márk (21. perc), Kovács Krisztián (45. perc), Tar Zsolt (53. perc), Vólent Roland (91. perc).

43. perc: Zahorán ment el a szélen, jól adott középre és az érkező Szatmári 6 méterről vette be a hazaiak kapuját, 0-1.

54. perc: Király szabadrúgása után Viczián fejelt a győri kapuba, 0-2.

61. perc: egy beadás után Andric fejese kötött ki a csabai hálóban, 1-2.

A hazaiaknál mindhárom volt csabai játékos, Bagi, Koszó, Vadász a kezdőcsapatban kapott helyet, míg a vendégeknél – eltiltása után – Szélpál visszatért a védelembe. Jó iramban kezdődött a találkozó és a 9. percben Bagi egy szöglet után, közelről mellé lőtt. A 17. percben Madarász 24 méteres szabadrúgása fölé szállt. A lila-fehérek is veszélyeztettek, több szögletet is rúgtak, de egyelőre nem koronázta siker a próbálkozásaikat. A 22.percben Koszó közeli lövése ment mellé. A 34. percben Viczián lépett ki egy remek labdával, Horváth kapus bravúrral mentett. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a békéscsabai együttes.

Fordulás után Viczián fejelt a házigazdák hálójába, ám hét perccel később szépítettek a győriek. A szünetben csereként beállt Andric a 70. percben egyenlíthetett volna, de a rutinos támadó nagy helyzetben rosszul célzott. A hajrában a Győr mindent megtett az egyenlítésért, de a vendégek jól tartották magukat, így megérdemelten hozták el a három pontot idegenből.

Király József: – Jól kezdtünk, az első negyedórában több helyzetet is kialakítottunk, de érthetetlen módon később fölénk kerekedtek a vendégek. Szünet után azt az ETO-t láttam, amelyet az első félidőben is szerettem volna. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Boér Gábor: –Taktikailag sikerült egy tökéletes mérkőzést játszanunk, szinte mindent megvalósítottak a srácok – amit kértünk tőlük. Távol tudtuk tartani a Győr veszélyes támadóit és nyugodtan mondhatom, hogy végig magabiztosan futballoztunk. Voltak már az első félidőben is óriási helyzeteink, bár akkor még csak egy góllal tudtunk vezetni. A második játékrészt is jól kezdtük, tudtuk növelni az előnyt és le is zárhattuk volna a meccset. Utána a semmiből kaptunk egy gólt, de ettől függetlenül nem éreztem azt, hogy akár a beíveléseknél, akár pontrúgásoknál, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk. Természetesen mindig nehéz az előnyt megőrizni – ezért külön gratuláció a fiúknak – és többször mondtam már, hogy amikor nem megy annyira a csapatnak, akkor is kell őket szeretni – hiszen mi is szeretjük és bízunk bennük. Most ismét bebizonyították, hogy egy igen értékes garnitúráról van szó, de ettől függetlenül tovább kell dolgozni és ki kell hozni ebből a szezonból is a maximumot. Köszönjük az ellátogató lelkes szurkolóinknak a biztatást, szükség volt rájuk is!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/356112935239701/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!