Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 406 másodperc.

szolnok_mav_fc_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 5. forduló

Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-0 (0-0)

Időpont: 2016. augusztus 21. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Stadion

Cím:5000 Szolnok, Tiszaligeti Stadion 9735 Hrsz.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Hofbauer Roland, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Bogár Gergő

A mérkőzésről weboldalunkon élőben tudósítunk.

Szolnok: Molnár-Farkas Tamás, Balogh Miklós, Magyar Bence, Kenderes Zoltán, Csirmaz István, Hajba Tamás, Olasz Dénes, Pintér Norbert, Kovács Olivér, Török Milán, Papp Szilárd. Cserék: Somogyi Csaba, Rokszin Ádám, Tóth Balázs Tamás, Tóth Balázs, Kánya Norbert, Pantovics Nikola, Tóth Péter.
Vezetőedző: Balogh Pál.

Békéscsaba: Ribánszki László, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Szélpál Norbert, Juhász György, Kálmán Szilárd, Spitzmüller István, Nagy István, Nascimento de Oliveira Fabio, Gránitz Patrik, Urbin Péter. Cserék: Mursits Roland, Bagi István, Takács Péter, Szalai Dániel, Tóth Dániel, Viczián Ádám, Birtalan Botond.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Pantovic Nikola (86. perc), Olasz Dénes (93. perc).

Sárgalapok: Bényei Balázs (26. perc), Juhász György (58. perc), Viczián Ádám (68. perc), Pantovic Nikola (75. perc), Bagi István (88. perc).

Továbbra sem sikerült a pontszerzés idegenben és nem tudtunk kibújni a bőrünkből. A szolnoki túrán már a második percben előnyhöz juthattunk volna, de a sikertelen helyzetkihasználás ezúttal is büntetett és megpecsételte sorsunkat.

Jól kezdődhetett volna az Előre harmadik idegenbeli fellépése Szolnokon, ahol körülbelül hatszáz néző előtt, a csinos Tiszaligeti Stadionban, szeles időjárási körülmények között mérkőztek meg a felek. A 2. percben Urbin megadhatta volna az alaphangot, de az elé került labdával telibe találta Molnár-Farkas kapust. Ezután is támadólag léptek fel a Lilák, de az ívelgetések pontatlanoknak bizonyultak. Az első hazai lehetőséget a 10. percben jegyezhettük fel, amikor Olasz Dénes tekert bal külsővel kapura – Ribánszki viszont olvasta a labdát. Továbbra is jól védekezett a Szolnok, hiába próbáltunk meddő mezőnyfölényben a hazaiak fölé kerekedni – kapujuk nem forgott veszélyben. A 25. percben egy szolnoki kontránál Fehér Zsolt megsérült – az előzetes diagnózis alapján sajnos izomszakadást szenvedett – így Zoran Spisjlak cserére kényszerült és pályára küldte Bagit. Egy perccel később Bényei – valószínűleg – törlesztett, melyet a játékvezető sárga cédulával jutalmazott. Az első félóra végén Juhász méretes bedobása után, Urbin fordulhatott kapura – az irányzék viszont ezúttal sem stimmelt. Egy perccel később Gránicz tüzelt húsz méterről, de a kipattanó labdával szélsebesen megindultak a vendéglátók és gyakorlatilag üres kapura lőhettek. Szerencsére Bényei volt jó helyen, jó időben és reflexből még menteni tudott. A játékrész végét mindkét csapat megpróbálta megnyomni, de az eredmény már nem változott, gól nélkül vonulhattak pihenőre a résztvevők.

A szünetben cseréltünk – Urbin helyett Tóth Dániel kapott lehetőséget. Kálmán Szilárd továbbra is lelkesen próbálkozott, többször megbontotta a fekete-fehér mezesek védelmét – mindig volt azonban egy utolsó ember, aki meghíúsította próbálkozásainkat. Amikor viszont sikerült a kapu elé adni a labdát, továbbra is a befejezésekbe csúszott hiba. A 60. percben Rokszin alattomos bombája alig kerülte el a kapunkat, veszélyes próbálkozás volt. Közben sárgalapok is villantak – előbb Juhász, majd a helyére beálló Viczián is megkapta a magáét. A 67. percben Balogh mester is megkezdte a frissítéseket: előbb Török helyett Kánya léphetett a játéktérre, majd Pintért váltotta Pantovic – aki, mint később kiderült, eldöntötte a mérkőzést. A 70-80. perc táján beszorítottuk a Szolnokot, de gólt továbbra sem sikerült elérnünk. A 85. percben a fellazult védelem és a kitámadás ismét büntetett, egy belőtt labdát Nikola Pantovic helyezett a jobb alsóba: 1-0. A végére Bagi türelme is fogytán volt és egy szabálytalanság miatt Ő is besárgult. A bekapott gól láthatólag teljesen kedvét szegte a társaságnak és a hosszabbításra olyan mértékben csökkent a koncentráció, hogy Olasz Dénes megadta a kegyelemdöfést: 2-0.

Összességében a mérkőzés iramára nem lehetett panasz, mindkét fél tette a dolgát és ahogy az eredmény mutatja, a szolnoki együttes ezúttal jobban. Tudomásul kell vennünk, hogy a labdarúgást gólra játsszák és egy meccs addig tart, amíg a játékvezető sípjába nem fúj. A munkájukat végző labdarúgók feladata, hogy a mérkőzés végéig maximális koncentrációval, teljes erőbedobással, tiszta fejjel küzdjenek – akkor is, ha a kijelző hátrányt mutat. Amíg ez nem valósul meg és “idegből” focizunk, nem fogunk tudni gólt-gólokat szerezni. Hiábavaló a megszervezett csapat, a kialakított taktika – meg kell tanulnunk nyomás alatt játszani és kiadni azt a tudást, ami a lábakban van.

Azt mindenki látja és tudja, hogy az eredménytelenséggel párosult teljesítmény és a bajnoki táblázaton elfoglalt pozíció méltatlan és megengedhetetlen klub által kitűzött célok tükrében. Egészen biztosan változásokra, változtatásokra van szükség – a vezetőség el fogja dönteni, hogy ez milyen szinten és módon valósulhat meg.

A történet teljességéhez az is hozzátartozik, hogy szurkolóink időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve, még ebben a kritikus helyzetben is elkísérték a csapatot – türelmükért, megértésükért hatalmas köszönet jár!

Balogh Pál: – A kezdeti megilletődöttség után sikerült összeszednünk magunkat. Az első negyedóra után már mi irányítottunk és ami a legfontosabb, hogy végig szervezetten és fegyelmezetten játszottunk. Úgy gondolom, hogy a masszív védekezés volt a kulcs számukra és a végén jött a csattanó, amivel megszereztük a három pontot. Az akarat és a lelkesedés diadala volt ez a mérkőzés.

Zoran Spisljak: – Gól nélkül még senkinek sem sikerült meccset nyerni, nekünk sem. Hiába alakítjuk ki a helyzeteket, ha nem tudunk a kapuba találni. Ahogy telik az idő, a csapat egyre idegesebb lesz, az ellenfél pedig a kisebb helyzeteit is értékesíti.

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/897644240341831/