Szentlőrinc SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

szentlorinc_se_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 7. forduló

Szentlőrinc SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

3-2 (1-2)

Időpont: 2016. szeptember 18. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Szentlőrinci Sportpálya

Cím: 7940 Szentlőrinc, Eszterházy út

Játékvezető: Szommer Attila

Asszisztensek: Kis Zoltán, Varga Gábor

Szentlőrinc: Ambrusics Róbert, Domonkos Csaba, Nagy Ronald, Kalmár Zsolt, Hambuch Milán, Göblyös Krisztián, Temesvári Máté, Bodó Péter, Horváth Péter, Tóth Adrián, Varga Milán. Cserék: Dudás Dániel, Füredi Szabolcs, Reith Renátó, Pacéka Norbert, Kaszás Patrik.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Vozár Dávid, Takács János Dávid, Kmetykó Kevin, Szajkó Dévald Márk, Kálmán Szilárd, Balog Zsolt, Oláh László Dávid, Beszterczei Attila, Bozsó Milán, Tóth Dániel. Cserék: Mácsai László, Konyecsni Zoltán, Babinyecz Balázs, Baráth Bence, Tóth Gergő Attila, Kis Richárd.

Gólszerzők: Beszterczei Attila (12. perc), Bozsó Milán (25. perc), Reith Renátó (39. perc), Füredi Szabolcs (89. perc), Horváth Péter (93. perc).

Sárgalapok: Temesvári Máté (43. perc), Kmetykó Kevin (64. perc), Hambuch Milán (72. perc), Mácsai László (82. perc), Szajkó Dévald Márk (89. perc), Bozsó Milán (93. perc).

line_purple

A hét elején önként köszönt le a szentlőrinciek trénere, Reith Róbert, akinek a helyettesét még nem találták meg, ezért Fekete Tivadar szakmai igazgató helyettesítette átmenetileg.

Kifejezetten jól kezdte a meccset a csabai gárda, Beszterczei Attila már a 12. percben megadta a lilák számára az alaphangot (0–1), Bozsó találata pedig a megnyugvást is túl a félidő derekán, (0–2). A hazaiak hamar rájöttek, hol a lyuk a védelmükben, a csereemberük pedig nyerőnek bizonyult, hiszen az éppen csak beállt Reith Renátó még a szünet előtt szépített (1–2).

A meccsbe visszajövő Szentlőrinc szünet után felbátorodott és nyíltsisakos játékba kezdett az egyenlítés érdekében. Ezzel párhuzamosan esett vissza a csabaiak teljesítménye, de a meccs hajrájáig így is őrizték vezetésüket, bár ehhez kellett az is, hogy Máthé a 70. percben büntetőt hárítson. A találkozó végén azonban ismét tizenegyeshez jutottak a házigazdák, amit az Orosházáról elszármazó, szintén csereként beálló Füredi már értékesített (2–2), a hosszabbításra pedig maradt a „feketeleves”, hiszen Horváth Péter a győztes találatot is megszerezte a figyelmetlen védők között (3–2).

A meccs nagyobb hányadában úgy tűnt nem járt dolga végezetlenül Szentlőrincen az Előre, mégis így történt!

Fekete Tivadar: Azt gondolom, hogy azt a célt amit kitűztünk a héten, hogy rendezzük a sorokat és stabilizáljuk a csapat körüli hangulatot ezzel az eredménnyel mindenképpen sikerült megvalósítani. Érdekes meccs volt, korán hátrányba kerültünk, aztán kaptunk még egy gólt egyéni hibából, de a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk. Rengeteget tettünk ezért a győzelemért, hibák voltak, de most ezekkel nem szeretnék foglalkozni. Dicséret illeti a srácokat az egész heti munkájukért, gratulálok nekik, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, és kétgólos hátrányból megfordítottuk a találkozót.

Szenti Zoltán: Ilyen képességű játékosokkal nagyon nehéz lesz ebben az NB III-ban valamilyen értékelhető eredményt elérni.

line_purple

Úgy látszik, hogy ebben a szezonban második csapatunknak az a sors jutott, hogy folyamatosan újonnan kinevezett vezetőedzők által irányított csapatok ellen kell bizonyítania.

Így történt ez legutóbb a Komló ellen, hiszen Teslic Igor első tétmérkőzésén a Lilák ellen ült először a kispadon, és így lesz szeptember 18-án is, amikor csapatunk Szentlőrincre utazik – hiszen a Baranya megyeieknél az előző fordulóban elszenvedett zakó után (Paksi FC II. – Szentlőrinc SE 4-0) Reith Róbert lemondott – így következő ellenfelünk egyelőre mester nélkül kénytelen kiállni. A Szentlőrinciek weboldalán, rövid közleményben tudatta Kovácsevics Csaba – klubigazgató, hogy "az edzések levezetését házon belül megoldották, remélik mihamarabb megtalálják az új edző személyét". Az "új seprű jól seper" elv tehát ebben a pillanatban még nem állja meg a helyét, de ettől függetlenül nyilván mindenki bizonyítani szeretne majd vendéglátóinknál. Ezért aztán biztosan nem lesz könnyű dolga Szenti Zoltán együttesének, mert figyelembe véve a számokat következő ellenfelünk 2 győzelem, 1 döntetlen, valamint 3 vereséggel, 6 lejátszott forduló után a bajnoki táblázat 14. helyét foglalja el. A Békéscsaba viszont több olyan mérkőzést is maga mögött tudhat, amelyeken – fogalmazzunk úgy -, kiénekelték szájunkból a sajtot. Utoljára márciusban találkoztunk a piros-fekete mezesekkel, akkor számunkra kedvező (3-2) eredmény született a Kórház utcában. Idegenben viszont 2015. szeptember 6-án 2-1 arányban alul maradtunk, az akkor még Papp Zoltán által irányított szentlőrinci alakulat ellen.

A mérkőzés játékvezetője ezúttal Szommer Attila, segítői Kis Zoltán és Varga Gábor lesznek.

Szenti Zoltán: – Egyáltalán nincs jó kedvem és igen morcos voltam az előző meccs miatt. Megmondom őszintén, hogy a csapat jól futballozott, megfelelő vezetésre is szert tettünk, de a játékvezető nagyon belenyúlt a mérkőzésbe. Sajnáltam a srácokat, hiszen a teljesítményük és lelkesedésük alapján három pontot érdemeltek volna. Bízom benne, hogy Szentlőrincen korrektebb játékvezetői felfogással találkozhatunk majd. Huszár még mindig maródi, Kun Lacit pedig három mérkőzéstől eltiltották és tekintettel arra, hogy pontosan egy időben játsszunk az első csapattal, így visszajátszókra is csak mértékkel számíthatok.

Az NB III. Közép csoport 7. fordulójának küzdelmei már szeptember 16-án (pénteken) 16:00 órakor megkezdődnek a Dabas-Gyón – Budafoki MTE mérkőzéssel. Szombaton 16:00 és 18:00 órás kezdési időpontokkal további négy, vasárnap pedig 11:00 és 16:00 órától a maradék négy meccset is lebonyolítják.

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/172730349829792/