Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 313 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 24. forduló

Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (0-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2022. február 20. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Szentlőrinc SE Sporttelep

Cím: 7940 Szentlőrinc, Móricz Zsigmond u. 3.

Játékvezető: Dolnegó Bálint

Asszisztensek: Baghy Csaba, Kiss Balázs

Tartalék játékvezető: Bana Gergely

Szentlőrinc: Prokop Rostislav, Tamás László Hunor, Harsányi István, Grumic Miroslav, Keresztes Bence, Török László, Németh Márk, Jancsó András, Szabó Máté Norbert, Drljo Andrija, Erdélyi Botond. Cserék: Hajagos Tamás, Mucsányi Márk Arion, Bányai Péter, Nagy Zsombor Róbert, Havas Attila, Rétyi Róbert, Biben Barnabás László, Nagy Barnabás Szabolcs, Farkas Marcell, Németh Barnabás Csongor.
Vezetőedző: Sluka Marián

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Bor Dávid Ferenc, Váradi Ádám, Sipos Gábor, Albert István, Varga Szabolcs, Szabó Csaba, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Winter Dániel, Gránicz Patrik, Szabó Péter, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs, Tóth Dániel, Hodonicki Márk, Farkas Botond Gergő.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Szabó Máté Norbert (50. perc), Lukács Raymond Barna (71. perc), Harsányi István (72. perc).

 Sárga lapok: Török László (39. perc), Farkas Botond Gergő (59. perc), Németh Barnabás Csongor (80. perc), Harsányi István (83. perc), Máris Dominik (86. perc), Nikola Pantovic (95. perc).

A csabai együttes egy héttel ezelőtt döntetlent játszott az élmezőnyben helyet foglaló Szombathelyi Haladással, azonban a Szentlőrinc meccsre eltiltás miatt elveszítette két kezdő belső védőjét, Bora Györgyöt és Farkas Márkot. Schindler Szabolcs így Albert Istvánt és Szabó Csabát nevezte a kezdőbe, de Zvara Levente és Váradi Ádám is lehetőséget kapott a középpályán.

Nagy lendülettel indították a csapatok az összecsapást: az egyik oldalon Varga Szabolcs lőtt mellé ígéretes helyzetben az első percben, míg a másikon Czinanónak kellett védenie Szabó Máté próbálkozását. A hazaiak voltak talán egy kicsit aktívabbak az első félidőben, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a folytatásban igazi bravúrt nem kellett bemutatnia Czinanónak. A csabai együttes távoli lövésekig jutott, de Varga Szabolcs és Váradi Ádám kísérlete sem volt veszélyes. A félidő hajrájában utóbbi meg is sérült, helyén a Vasastól kölcsönbe érkező Farkas Botond játszott tovább. Mindkét csapat jól védekezett és kevés lehetőséget engedett ellenfelének, így gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Fotó: Szentlőrinc

A Szentlőrinc nyitott jobban a szünetet követően, már a 46. percben nagy kavarodás alakult ki a csabai kapu előtt. Négy perccel később a vezetést is megszerezte a hazai gárda: Szabó Máté mintegy 23 méterről, szabadrúgásból tekert a léc alá (1-0). Schindler Szabolcs cserékkel próbált frissíteni, aminek több formás akció kialakításában meg is lett a hatása. A Békéscsaba egy gyors, szélen vezetett akció után egyenlítettek, Lukács Raymond zsinórban nyolcadik bajnoki mérkőzésén talált a kapuba (1-1). A csabaiak öröme azonban nem tartott sokáig, szinte a középkezdés után a jobb oldalon indult el a Szentlőrinc, Dolnegó Bálint jól, mások szerint nem megfelelően alkalmazta az előnyszabályt, majd középen Harsányi István érkezett és újra vezetéshez juttatta csapatát (2-1). A hajrában a Békéscsabának már nem volt esélye az egyenlítésre, a Szentlőrinc viszont okosan őrizte előnyét. A Baranya megyeiek a két együttes negyedik bajnoki mérkőzéséből a harmadikat nyerték meg, a Lilák pedig továbbra is nyeretlenek maradtak ebben a párharcban.

Marián Sluka: – Fontos győzelmet arattunk, pedig nem játszottunk annyira jól, mint az előző fordulóban Nyíregyházán, viszont eredményesebbek voltunk. A Békéscsaba minőségi támadójátékot produkált, de jól reagáltunk az egyenlítésre, utána okosan futballoztunk. Láttam a fiúkon az alázatot, amit meg kell tartani, mert még messze vagyunk a célunktól.

Schindler Szabolcs: – Felforgatott csapattal léptünk pályára, de így is volt esélyünk. Az első félidő végére feljavultunk, de egy újabb hiba eldöntötte a mérkőzést.

A forduló később lejátszott mérkőzéseinek köszönhetően, majdnem a legrosszabb forgatókönyv következett be, hiszen a Soroksár pontot szerzett, a III. ker. TVE győzni tudott, ahogy a Csákvár is, így az Előre egészen a 16. pozícióig csúszott vissza, így ismét győzelmi kényszerben várhatjuk a Budaörs csapatát egy hét múlva.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1037662273455503

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: