Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 413 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 1. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (0-0)

Időpont: 2020. augusztus 2. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Szeged, Szent Gellért Fórum

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Georgiou Theodoros, Kovács II. Gábor

Tartalék játékvezető: Németh Ádám

Szeged: Takács János, Bitó Martin, Grumic Miroslav, Gajdos Zsolt, Moga Sergiu Ionut, Kárász Krisztián, Dobos Áron, Varga Szabolcs, Simon Ádám, Deák István, Jovanovic Aleksandar. Cserék: Varga Bence, Ódor Máté, Pejovic Danilo, Germán Tamás, Oláh Gergő, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: dr. Dobos Barnabás László

Békéscsaba: Uram János, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Bora György, Paudits Patrik. Cserék: Ribánbszki László, Hursán György, Gránicz Patrik, Máris Dominik, Kovács Ádám Tibor, Hodonicki Márk, Oláh László Dávid.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Sárga lapok: Mészáros Márk (8. perc), Király Patrik (19. perc), Simon Ádám (29. perc), Nagy Sándor (53. perc) Kovács Ádám Tibor (73. perc), Máris Dominik (74. perc).

 Piros lap: Nagy Sándor (82. perc).

 Gólszerzők: Lukács Raymond Barna (58. perc), Máris Dominik (85. perc), Takács Tamás (93. perc).

Nézőszám: kb. 4.000

Újabb 28 év következhet?

58.perc: Pantovic remek kiugratásával középen lépett ki Lukács és higgadtan gurította a jobb alsó sarokba a labdát, 0–1.

73. perc: szegedi szöglet után Takács Tamás esett el a csabai tizenhatoson belül, a játékvezető 11-est ítélt. Dobos középre tartó büntetőjét Uram kivédte.

82. perc: Nagy Sándor megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

85. perc: Máris ugrott ki a védők közül és a kapus mellett ügyesen a hálóba gurított, 0–2.

94. perc: Egy beadás után Takács Tamás fejelt a vendégek kapujába, 1–2.

A nagy érdeklődéssel kísért vasárnap esti rangadóra mintegy ötszáz főnyi vendég szurkoló kísérte el csapatát, akik végig remek hangulatot teremtettek. A 7. percben a volt békéscsabai Gajdos lövése után a kapu mellé szállt a labda. A 14. percben Pantovic lépett ki a bal oldalon, kapura tört, de lapos lövését biztosan védte Takács kapus. A túloldalon Gajdos lőtt 16 méterről fölé. Az első félórában inkább több szegedi helyzet adódott a jó iramú, küzdelmes mérkőzésen. A 35. percben Babinyecz 17 méteres erős lövését a rövid alsó sarokból szedte ki Takács kapus. Egy perccel később szöglet után Kárász fejelt mellé. A 40. percben Gajdos lövése után Szabó Péter vágta ki a labdát a gólvonal elől, igaz mögötte ott volt Uram kapus.

Szünet után kétszer is Gajdos veszélyeztetett, majd Nagy Sándor kapott sárga lapot, sőt a hazaiak reklamáló szakvezetője, Dobos Barna is megkapta ezt a cédulát. Az 58. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba, erre Dobos Barna azonnal lépett, a hórihorgas NB I-es tapasztalattal rendelkező Takács Tamást küldte be Gajdos helyére. A lila-fehérek is cseréltek, előbb Kovács Ádám, majd Máris Dominik érkezett a pályára Babinyecz és Lukács helyett. A 73. percben Uram kivédte a hazaiak tizenegyesét, majd Nagy Sándort kiállította a játékvezető. Ez se törte meg azonban a vendégeket, mivel Germán kapufája után, egy gyors kontrát követően Máris megszerezte a lila-fehérek második gólját, amire a hosszabbításban jött csak a szépítés.

A végig küzdelmes mérkőzésen, megérdemelten nyert a jól kontrázó, az utolsó tizenkét percben tíz emberrel küzdő Békéscsaba.

Dobos Barna: – Az első félidőben a fölényünk helyzetekben sajnos nem mutatkozott meg. Nem tudtunk igazi ziccereket kialakítani, egy kicsi mindig hiányzott: a védők odaértek. A második félidőben elkövettünk olyan hibákat, amiket az ellenfél nagyon jól kihasznált, illetve döntő fordulópont volt a büntető kihagyása. Az összeszokottság még hiányzik, tehát ha ki van jelölve, hogy ki rúgja a tizenegyest és nem ő rúgja, hanem átadja egy húszéves gyereknek, arra nagyon mérges vagyok. Hála istennek azért nagyon jó volt a hangulat, de sajnos nem tudtuk kihasználni a hazai pálya előnyét. A kapufáról is kifelé pattant a labda, ez mind azt mutatja, hogy jobban meg kell dolgoznunk a szerencsénkért. A két kapott gólt is soknak tartom hazai pályán. Szomorúak vagyunk, nem örülünk ennek az eredménynek, de nincs idő ezen hosszan szomorkodni, mivel a következő héten már újabb két forduló lesz. Meg kell tanulnunk sokkal jobban játszanunk felállt védelem ellen is, ennél biztosan több kell.

Schindler Szabolcs: – A mérkőzés előtt azt mondtam a csapatnak az öltözőben, hogy 2–1-re nyerünk. Ez azért történt meg, mert agilisen és céltudatosan játszottunk. Elismerésem a csapat minden tagjának, köszönjük a lelkes szurkolóink támogatását!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2728049940811108/

YouTube Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!