Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (1-0)

Időpont: 2019. október 6. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Szeged, Szent Gellért Fórum

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

Játékvezető: Böcskei Balázs

Asszisztensek: Garai Péter, Sinkovicz Dániel

Tartalék játékvezető: Káprály Mihály

Szeged: Takács János, Tóth Gábor, Germán Tamás, Gajdos Zsolt, Kárász Krisztián, Oláh Gergő, Mohl Dávid, Varga Szabolcs, Deák István, Kóródi Nándor, Jovanovic Aleksandar. Cserék: Aleksic Branimir, Bitó Martin, Zvara Dávid, Sóron Tibor, Andorka Péter, Moga Sergiu Ionut, Dragoner Dávid Filip.
Vezetőedző: Joao Pedro de Oliveira Janeiro

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Olasz Dénes, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Anton Bidzilya, Gréczi Márton Péter. Cserék: Uram János, Károly Bálint, Tóth Dániel, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Babinycz Balázs, Burai Erik Csaba.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Kóródi Nándor (18. perc).

Sárga lapok: Hursán György (37. perc), Farkas Márk (39. perc), Kóródi Nándor (39. perc), Mohl Dávid (45. perc), Király Patrik (72. perc), Deák István (73. perc), Varga Szabolcs (79. perc).

18. perc: A korábban az Előrében is megfordult Gajdos baloldali beadása után, Kóródi megelőzte védőjét és bepörgette a labdát a hosszú sarokba, 1–0.

Mintegy négyezer néző várta a két csapatot vasárnap a negyvenedik másodosztályú dél-alföldi rangadón, amelyen a szurkolótáborok végig biztatták a kedvenceiket a Szent Gellért Fórumban. A békéscsabaiaknál sérülés miatt hiányzott Faragó, Pilán és Szélpál.

A 13. percben Kárász pontosan centerezett, Kóródi kapásból fölé lőtte a labdát. Három perccel később Király lövését védte a hazai kapus. A 18. percben megszerezte a vezetést a Szeged, majd öt perccel később Király szögletéről centiméterekkel maradt le a kapu torkában Olasz. A Tisza-partiak a vezetés tudatában nyugodtabban játszhattak és több helyzetet is kialakítottak. A 38. percben tűzijáték alakult ki a hazai kapunál, Olasz beadása után Gréczi lőtt kapura, Jovanovic önfeláldozóan mentett. A 45. percben Király szabadrúgása után védett Takács kapus.

Fordulás után a hazaiaknál a sérült Kárász helyett Sóron folytatta. A szegediek irányították a játékot az első percekben. Az 52. percben Oláh Gergő szerelte az ígéretes helyzetben kilépő Gréczit. Az 55. percben Gajdos már csak a kapussal állt szemben, de Ribánszki bravúrral védeni tudott. Beszorult a Békéscsaba, a házigazda állandóan a vendégek térfelén tartotta a labdát. A 63. percben Hursán lövését biztosan védte a fiatal Takács kapus. Két perccel később Schindler Szabolcs cserélt, Gréczi Márton helyére Máris Dominikot küldte a pályára. A hajrában a Békéscsaba mindent megtett az egyenlítésért, a 70. percben Szalai fejelt a kapufára, majd a 78. percben Máris lövését védte bravúrral Takács, majd a 86. percben Hursán lövését hárította a hazai hálóőr.

Joao Pedro de Oliveira Janeiro: – A Békéscsaba rendkívül kemény és sportszerű ellenfél volt, örülök a győzelemnek és annak, hogy egy rossz sorozatot adtunk át a múltnak. Hetven percig ismét rengeteg helyzetünk volt és szerencsére egyet be is lőttünk! Külön szeretném kiemelni a vendégek sportszerűségét a második félidőben, egy szituációnál megmutatták, mi a fairplay.

Schindler Szabolcs: – Sajnos hétről-hétre ilyen meccseket játszunk. Meg kell értenie minden játékosnak és mindenkinek a klubnál is, hogy amíg nem rúgunk gólt, addig a kiesés ellen fogunk küzdeni – ez a realitás. Végigtámadtuk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, amelyeket egyszerűen nem tudunk gólra váltani. Nagyon csalódottak vagyunk.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/2368697423458916/’ width=’680′]

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/379453336276729/’ width=’680′]

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/3506296926050820/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás Információk

Jegyzőkönyv

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!