Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 201 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 38. forduló

Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre

1-4 (1-3)

Időpont: 2017. június 4. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Gyulai Grosics Akadémia

Cím: 5700 Gyula, Zrínyi Miklós tér 25.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Kis Zoltán, Iványi István

Tartalék játékvezető: Brezovai Zoltán

Szeged: Szántai Levente, Coroian Andrei Ion, Jagodics Bence, Germán Tamás, Pászka Lóránd, Mészáros Márk, Farkas Márk, Povázsai Zsolt, Balogh Gusztáv, Zabari Dávid, Kasuba Dániel. Cserék: Molnár Péter, Geiger Norbert, Horváth Attila, Andorka Péter, Hegedűs Martin, Farkas Aurél.
Vezetőedző: Klausz László

Békéscsaba: Ribánszki László, Bényei Balázs, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Urbin Péter, Gránicz Patrik, Nagy István, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert. Cserék: Hrabina Alex, Nascimento de Oliveira Fabio, Bagi István, Fehér Zsolt, Beszterczei Attila, Juhász György.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Birtalan Botond (21. perc), Urbin Péter (23. és 37. perc), Germán Tamás (32. perc), Bagi István (90. perc).

Sárgalapok: Bényei Balázs (26. perc), Mészáros Márk (43. perc), Balogh Gusztáv (45. perc).

21. perc: Viczián került a földre egy ütközés után a hazaiak tizenhatosán belül, tizenegyes. A büntetőt Birtalan biztosan értékesítette, 0-1.

23. perc: Grániczot buktatták a tizenhatoson belül, újabb büntető. Urbin magabiztosan lőtt a szegedi kapuba, 0-2.

32. perc: Baloghot lerántották a békécsabai védők a tizenhatoson belül, ez is büntető. Germán jól helyezve lőtte a labdát a lilák kapujába, 1-2.

37. perc: Urbin cselezgetett a szegedi kapu előtt, majd ügyesen elcsavarta a labdát a jobb sarokba, 1-3.

90. perc: a Liláktól távozó Bagi góllal búcsúzott volt csapatától, 1-4.

A nagy melegben, szép számú néző előtt játszottak a csapatok. A lila-fehérek mezőnyfölényben voltak és a félidő közepére két tizenegyesből szerzett góllal jelentős előnyre tettek szert. A fiatalokat szerepeltető szegediek is büntetőből szépítettek, ám Urbin a lefújás, előtt ismét kettőre növelte a vendégek előnyét.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, de a csabaiak kontráiban mindig ott volt a gólveszély. A 62. percben Nagy István lőtt, Szántai lábbal hárított. A szegedi Balogh Gusztáv többször is veszélyeztetett, de nem tudott túljárni Ribánszki kapus eszén. A hajrában a cserék is lehetőséget kaptak Boér Gábortól és ezt követően kiegyenlítetté vált a játék. A csabaiak magabiztosan őrizték előnyüket, sőt a 90. percben Bagi révén még növelni is tudták. A látottak alapján a mérkőzést végig irányító Békéscsaba győzelme teljesen megérdemelt.

Boér Gábor: – Örülük, hogy győzelemmel búcsúztunk a szezontól. Ötletes és kretatív játékot produkáltunk, amivel örömet szereztünk az egész évben a csapatot támogató lelkes szurkolóinknak.