Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 17. forduló

Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (0-1)

Időpont: 2018. november 11. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Szamosi Mihály Sporttelep

Cím: 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Játékvezető: Pillók Ádám

Asszisztensek: Becséri Gergely, Kepe Arnold

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Soroksár: Kovács Dániel, Lőrinczy Attila, Lakatos István, Gárdos András, Valencsik Dávid, Kundrák Norbert, Tamási Zsolt, Gyömbér Gábor, Bor Dávid Ferenc, Derekas Zoltán, Dvorschák Gábor. Cserék: Steer Bence, Szpirulisz Markosz Antonisz, Lipcsei Krisztián, Kovács Dávid Szilveszter, Molnár Róbert, Albert Ádám, Pál András.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Szatmári István, Szalai Dániel, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Hursán György (39. perc), Urbin Péter (57. perc), Bor Dávid Ferenc (86. perc), Kovács Dávid Szilveszter (87. perc).

Sárga lap: Dvorschák Gábor (32. perc), Szatmári István (52. perc), Bor Dávid Ferenc (54. perc).

A hazai együttes kezdte a mérkőzést és máris az első percben szögletig jutott, amit kifejeltek a csabai védők. A 7. percben Király esett el Bor szorításában a soroksári tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A 10. percben Tamási végezhetett el szabadrúgást, de csak egy sarokrúgás lett belőle. A 14. percben egy hazai szögletvariáció után Gárdos került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. Három egységgel később Gárdos beadását Kundrák vette le a hosszú saroknál, majd Bor elé passzolt, de a felfutó játékos lövése a kapu fölé szállt. A 20. percben Urbin passzolt Szatmárihoz, aki ballal éles szögből kapura lőtt, de a löketet Kovács kapus vetődve ütötte szögletre. Néhány perccel később Viczián hatalmas bedobása után, Urbin fejelt a kapufára, az ismétlést pedig a hazai portás szögletre ütötte. A 30. percben Gárdos centerezett laposan, a hosszú saroknál Kundrák ajtó-ablak helyzetben érkezett, de szerencsére Ribánszki nagyot védett. Két perccel később Dvorschák kapott sárga lapot. A megítélt szabadrúgást Szatmári 26 méterről a rövid felé tekerte, de Kovács ezúttal is védeni tudott. A 37. percben Hursánt kellett ápolni, majd felépülése után rögtön büntetett és megszerezte csapatunk vezető gólját, 0-1. A félidő végéig – az egy perc hosszabbítással együtt – pedig már nem változott az eredmény.

A második játékrészt a Békéscsaba kezdte és egyik csapat sem cserélt a szünetben. A 48. percben rögtön egy hazai lehetőség adódott, de Gárdos beívelését Ribánszki biztos kézzel fogta. Az 52. percben Szatmári is begyűjtött egy sárga cédulát. Az 57. percben Szatmári elfutása után, Urbin értékesítette az újabb lehetőséget, ezzel megduplázta előnyünket, 0-2. A 61. percben Bor szögletét Dvorschák fejelte centikkel a kapu fölé. A 62. percben Derekas helyére Pál érkezett. A 64. percben Gárdos futott az alapvonalig, a visszagurítása pedig Szélpálban akadt el – a hazaiak kezezést reklamáltak. A 69. percben újabb hazai csere: Tamási helyét Albert vette át a folytatásban. Két perccel később Bor szögletét kiszorított helyzetből Dvorschák fejelte a csabai kapu mellé. A 74. percben Bor beadására Albert érkezett jó ütemben, de combjáról a játéktéren kívülre pattant a labda. Egy perccel később Király beadását Urbin fejelte kapura, Kovács védett bravúrral. A 76. percben a hazai együttes kihasználta utolsó cseréjét is: Kundrákot Kovács Dávid váltotta a pályán. Két egységgel később Boér Gábor is cserélt: Király Patrik helyett Mezei Szabolcs kapott lehetőséget. A 80. percben Bor beadása Lőrinczy elé csorgott, aki az átvétel után centikkel lőtt kapu mellé. A 82. percben újabb békéscsabai csere: Szalait Mészáros Márk váltotta. A 84. percben Gárdos sokadik beadásáról, ezúttal Bor késett le egy hajszállal. A 86. percben Bor fejelt közelről a hálóba, 1-2. Egy perccel később Kovács Dávid előzte meg védőjét és közelről a léc alá lőtt, 2-2. A rendes játékidő letelte után, a játékvezető két percet hosszabbított, de már nem változott az eredmény.

Összességében nézve a mérkőzést a Békéscsaba fegyelmezetten, 87 percen keresztül taktikusan focizva, szinte végig uralta a mérkőzést. Sajnos elég volt néhány percnyi rövidzárlat, így a több sebből vérző csabai egylet gyakorlatilag két pontot hagyott Budapesten. Ettől függetlenül ebben a kiegyenlített bajnokságban, a Soroksár otthonából akár egy pontot is elhozni méltatni való teljesítmény. A végelszámolásnál még igen jól jöhet ez a pont, bár az is igaz, hogy a kettő meg hiányozhat. A fejlődés azonban továbbra is látszik, hiszen tavaly 17 forduló után, csupán a kilencedik helyen álltunk, mindössze 25 bajnoki egységgel a zsebünkben. Ez 2018-ban másképp fest: harmadik pozíció és 32 pont.

Boér Gábor: – Felháborítónak tartom és visszautasítom, hogy bizonyos emberek egy b-betűs szót emlegetnek a meccs után. A csapatom az öltözőben sír, szívüket-lelküket kitették a pályára, apait-anyait beleadtak és akkor ilyeneket kell hallgatniuk a nézőtérről és ilyeneket kell olvasniuk a közösségi médián. Amikor egy igen jó csapat otthonából ponttal távozunk, akkor nem értem, hogy miért kell ilyen megjegyzéseket kapnunk? Sajnos az ilyen történések el is veszik a kedvemet az egésztől és nem is tudom hova tenni, érthetetlennek tartom, de nem fogok szó nélkül elmenni mellette. Ezek a srácok dicséretet érdemelnek, nem szidalmat és ilyen szavakat! A történelemben nem egyszer volt már ilyen, hogy két gólt kapott egy csapat pár perc alatt, nagyon sajnáljuk. Tudjuk, hogy egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, de nem azért mert akartuk, hanem mert sokan gyakorlatilag a térdükön járnak. Nem tudunk úgy frissíteni, ahogy azt kellene, a hetek alatt, a mérkőzések alatt ugyanazok az emberek játszanak folyamatosan. Megint két kényszerű cserét kellett végrehajtanom, így bele kellett nyúlni a mérkőzésbe. Sok olyan tényező volt, ami a végeredményhez vezetett, de 87 percig nagy taktikai fegyelemmel fociztunk és tökéletes meccset játszottunk. A fiúk hétről-hétről mindent elkövetnek azért, hogy kiszolgálják a szurkolókat és ezt kell hallaniuk bárkitől is, visszataszító és felháborító.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/724120381287743/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!