Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 317 másodperc.

Nyíregyháza Spartacus FCBékéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
32. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (0-0)


Időpont: 2023. április 16. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion

Cím: 4060 Balmazújváros, Sporttér út 5-7.

Játékvezető: Berényi Tamás

Asszisztensek: Horváth Róbert, Varga Gábor

Tartalék játékvezető: Jakab Árpád

Nyíregyháza: Hegedűs Lajos, Jánvári Gábor, Novák Csanád Ákos, Vass Patrik Ádám, Gengeliczki Gergő, Nagy Barnabás Szabolcs, Pantovic Nikola, Pataki Bence, Kovácsréti Márk, Kiss Ákos, Baki Ákos. Cserék: Hrabina Alex, Major Marcell, Szerető Krisztofer, Sigér Ákos, Gresó Mátyás, Adamcsek Máté, Szokol Zsolt, Csősz Richárd, Pekár László, Bouard Ramos Myke, Kardos Kevin.
Sportigazgató: Fekete Tivadar

Békéscsaba: Póser Dániel, Farkas Márk, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Máris Dominik, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Czékus Ádám, Szalai Dániel. Cserék: Krnács Richárd, Váradi Ádám, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Hamed Yasin, Farkas Botond Gergő, Komáromi Csongor, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor.
Megbízott vezetőedző: Pásztor József

 Gólszerzők: Lukács Raymond Barna (48. perc), Gresó Mátyás (83. perc).

 Sárga lapok: Lukács Raymond Barna (70. perc), Farkas Márk (83. perc), Gresó Mátyás (85. perc), Máris Dominik (89. perc), Szalai Dániel (92. perc).


Helyezés a forduló után: 19 (-)
Bajnoki pontok száma a forduló után: 30 (+1)
Hátralévő fordulók száma: 6
Szerezhető pontok száma a forduló után: 18
A 15. hely eléréséhez minimálisan szükséges pontok száma a forduló után: 7


Már az első percek is megmutatták, hogy egyik csapatnak sem elég a döntetlen. A vendéglátó Spartacus a kontráival irányította a meccset, volt gólszerzési lehetősége Novák Csanádnak és Nikola Pantovicnak is, míg a másik oldalon elsősorban Futó Zsombor óriási bedobásai teremtettek veszélyt. Az akarásra és a helyzetek számára sem lehetett tehát panasz, de a gól elmaradt az első félidőben.

Nyíregyháza Spartacus FC - Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (0-0)

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Előbb a vendégek tettek azért, hogy mégis megközelítsék ezt az eredményt, egy védelmi hibát kihasználva, a második játékrész elején előnybe kerültek Lukács Raymond révén (0–1). Az Előre innentől inkább arra koncentrált, mi történik hátul, míg a Szpari próbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni és rövidesen hármas cserével is igyekezett új lendületet vinni a játékba. Voltak percek, amikor valóságos tűzijátékot rendeztek a nyíregyháziak, ám vagy a védők blokkoltak, vagy Póser Dániel védett.

Érződött a tét, az utolsó húsz percre paprikássá vált a hangulat. Repkedtek a sárga lapok, más esetben viszont érthetetlen, miért nem született semmilyen ítélet: a beadásra érkező Baki Ákost és Albert Istvánt a lendület bevitte a kapuba, ott előbbi megtolta a csabai védőt, aki egy-két másodperccel később törlesztett, fellökte a nyíregyházi futballistát.

Nyíregyháza Spartacus FC - Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (0-0)

Teltek a percek és a Spartacus számára vészesen nézett ki az eredmény. Mindenesetre a hazaiak elbírták a lelki terhet, két cserejátékos, Myke Ramos és Gresó Mátyás összehozta a gólt, utóbbi gyötörte be az egyenlítő találatot (1–1). Az utolsó tíz percben már a győzelemért rohamoztak a piros-kékek, ám meg kellett elégedniük a döntetlennel, amivel egyik csapatnak sem lett jelentősen jobb a helyzete.

Fekete Tivadar: – Mindig úgy lépünk pályára, hogy csak a győzelem elfogadható és ezúttal is megtettünk ezért mindent. A kapott gól visszahúzott minket, noha addig nem is nagyon volt kapura lövése az ellenfélnek. Nyomtunk, a végén meccslabdánk is volt, sajnos most csak egy pontot szereztünk.

Pásztor József: – Nem játszottunk jól, a Nyíregyháza sokkal többet támadott, veszélyes volt több szituációból, de sokáig megúsztuk a támadásait. Elkerülhető egyenlítő gólt kaptunk, ami nem biztos, hogy szabályos volt, mindenesetre igazságos a döntetlen. Kis szerencsével nyerhetünk volna, ám nem bírtuk el azt a nyomást, amit a hazaiak ránk helyeztek.


Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


 

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!