Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 371 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 36. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (2-0)

Időpont: 2017. május 21. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Nyíregyháza, Városi Stadion

Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/A.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Máyer Gábor, Punyi Gyula

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Nyíregyháza: Megyeri Gábor József, Ur László, Dvorschák Gábor, Holdampf Gergő, Rezes László, Tisza Tibor, Rubus Tamás, Rudolf Gergely, Kónya Márk, Farkas Márk, Kártik Bálint József. Cserék: Perger Géza Bence, Sinanovic Sinan, Tamási Zsolt, Szokol Zsolt, Dragoner Dávid Filip, Törtei Tamás, Takács Tamás.
Vezetőedző: Dajka László

Békéscsaba: Ribánszki László, Nascimento de Oliveira Fabio, Bényei Balázs, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Bagi István, Fehér Zsolt, Nagy István, Viczián Ádám, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zelenyánszki László, Urbin Péter, Beszterczei Attila, Juhász György, Pilán Márkó.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Dvorschák Gábor (35. perc), Rezes László (44. perc), Urbin Péter (64. perc), Birtalan Botond (72. perc).

Sárgalapok: Kelemen Dávid (28. perc), Szélpál Norbert (34. perc), Fehér Zsolt (36. perc), Kónya Márk (42. perc), Rubus Tamás (44. perc), Pilán Márkó (92. perc).

Piroslap: Holdampf Gergő (92. perc).

Az első percek hazai mezőnyfölényt hoztak és Holdampf beadása veszélyes is volt, de lemaradtak a társak. A 7. percben egy visszatett labda után Kártik lőtt fölé 17 méterről. Két perccel később nagy helyzet maradt ki, Holdampf indult meg egy kontra után, lövését lábbal hárította Ribánszki. A 13. percben egy remek akció végén Tisza passzolt Rudolfhoz, lövése a blokkról fölé pattant. A szöglet után Rudolf fejese nem volt pontos. Az első húsz percben a Szparinak volt több lehetősége, de gól nem esett. A 29. percben Rudolf próbálta meglepni egy szabadrúgással a vendégek kapusát, de mellé ment a 30 méteres lövés. A vendégeknél Szalai veszélyeztetett több alkalommal szélről, de rendre sikerült tisztázni. A 35. percben megszerezte a vezetést a Szpari, Rudolf Gergely 35 méteres szabadrúgását nem tudta fogni Ribánszki, a kipattanó után pedig Dvorschák Gábor a kapuba lőtte a labdát, 1-0. A folytatásban is támadott a Nyíregyháza és megszerezte második gólját is a 44. percben. Rudolf Gergely remek passza után Rezes László kapásból emelt a kapuba, 2-0.

A szünetben Urbin Péter és Pilán Márkó váltotta Nagy Istvánt, valamint Szélpál Norbertet. A második félidő egy Birtalan szabadrúgással indult, de mellé csavarodott a labda. A másik oldalon Rubus csúsztatott fejjel mellé, Rudolf szabadrúgása után. A 64. percben szépítettünk, egy szöglet után Urbin lőtt közelről a kapuba, 2-1. A 72. percben sikerült az egyenlítés, egy nagy bedobás után, az elalvó védők közé Birtalan robbant be és közelről a kapuba lőtt, 2-2. Majd Tisza is gólt szerezhetett volna, de közelről Ribánszki kiválóan védett. A folytatásban is próbálkoztunk, bár a Szpari is eltalálta egyszer a kapufánkat, de nem sikerült a három pontot elhozni, így maradt a pontosztozkodás.

Ezzel a Békéscsaba – két fordulóval a szezon vége előtt – matematikailag is kiszállt a feljutásért folytatott küzdelemből. A Dorog és a Szeged 2011 ellen már lehet felszabadultan játszani és kötelező a tisztességes eredmény elérése, hogy megfelőképpen búcsúzhassunk a 2016/2017-es idénytől. Talán majd jövőre…

Dajka László: – Az ellenfélből felkészülve uraltuk az első félidőt, megérdemelten vezettünk. Szünet után szerettünk volna további gólokat lőni, de többet birtokolta a labdát a Békéscsaba és rögzített helyzetekből veszélyt jelentett. Komoly hibákat követtünk el a kapott gólok előtt és ez pontokba került. Az első félidőhöz gratulálok játékosaimnak, de összességében elégedetlen vagyok, mert nagyon szerettünk volna nyerni.

Boér Gábor: – Az első játékrészben rossz felfogásban és hozzáállással futballozott néhány játékosom, illetve hozzátartozik a dologhoz az is, hogy az osztály egyik legjobb játékosállományával rendelkező csapata ellen léptünk pályára, akik azért az elmúlt hetekben bizonyították, hogy a tabellán elfoglalt pozíciójuk ellenére sokkal többre hivatottak. Óriási egyéni hibák után kaptuk a gólokat és nem nagyon tudtunk úgy labdát birtokolni, ahogy azt elterveztük. A félidőben nyilván volt egy minimális fejmosás és én is hibáztam, amikor nem a megfelelő játékrendszert választottuk. A második félidőben átálltunk a megszokott rendszerre, amely már jobban működött és ebben a periódusban már sokkal jobb mentalitásban és szervezettebben tudtunk focizni. A rögzített szituációk után rendre veszélyesek tudtunk lenni, de egy-két akciónk is okozott galibát az ellenfél kapuja előtt. A feljutásért folytatott harcból így számszakilag is kiszálltunk, bár úgy gondolom ez nem ebben a fordulóban dőlt el valójában, hanem már jóval korábban. Úgy érzem és a tabella is ezt mutatja, hogy a bajnokság utolsó harmadában többféle szempontból is fejlődtünk és előre léptünk. A vezetőedzőségem alatt ez a meccs volt az első, amikor akciógólt kaptunk és nem csak pontrúgásból tudott az ellenfél eredményes lenni. Erre azért büszkék vagyunk, de nyilván látjuk azt, hogy rengeteg munka vár még ránk. Azon fogunk dolgozni az utolsó két fordulóban és nyáron is, hogy ezt megváltoztassuk és egy olyan ütőképes csapatot alakítsunk ki, amelynek igenis reális esélye lehet arra, hogy jövőre harcoljon az első két pozíció valamelyikének megszerzéséért.