Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 235 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreSzolnoki MÁV FC

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
12. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

3-2 (1-2)


Időpont: 2023. október 20. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Katona Balázs

Asszisztensek: Juhász László, Molnár Alex

Békéscsaba: Póser Dániel, Komáromi Csongor, Farkas Márk, Futó Zsombor, Pintér Norbert, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Rédling Kevin, Mikló Roland, Kóródi Nándor, Bora György. Cserék: Krnács Richárd, Bacsa Krisztián, Mihály Bálint, Zvara Levente Mátyás, Zádori Krisztián, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Kuzma Hunor Álmos, Mágocsi Bence, Geiger Norbert Attila, Sármány Kristóf.
Vezetőedző: Csató Sándor

Szolnok: Csáki Kálmán, Pinto Mario Alfredo, Tisza Kálmán, Iván Milán, Lengyel Béla, Busa Bence Zoltán, Pelles Patrik András, Dr. Kardos Norbert, Barna Viktor Árpád, Szabó Richárd, Kópis Róbert. Cserék: Ulvicki Attila, Bakti Bálint, Dudok Tamás, Kató Tamás, Lengyel Gábor, Dósa Zsombor Mihály, Demeter Viktor László, Ledacs-Kiss Bence.
Vezetőedző: Horváth Csaba

 Gólszerzők: Iván Milán (7. perc), Pinto Mario Alfredo (21. perc), Pintér Norbert (42. perc), Zádori Krisztián (77. és 85. perc).

 Sárga lap: Tisza Kálmán (39. perc), Barna Viktor Árpád (47. perc), Pelles Patrik András (57. perc), Dr. Kardos Norbert (75. perc), Csáki Kálmán (83. perc), Dudok Tamás (93. perc).

 Piros lap: Horváth Csaba (43. perc).

Nézőszám: 470


Csapatunk újabb győzelemmel zárta a bajnokság 12. fordulójának péntek esti hazai mérkőzését, ezáltal sikerült megerősíteni a listavezető pozíciónkat.

Az egykori legendás Előre-labdarúgó, Kvasz János emlékének adózva gyászszünet előzte meg a találkozót.

A tabella állása alapján esélytelenebbnek tartott szolnokiak már a 7. percben vezetést szereztek, miután lecsaptak egy elpasszolt labdára és Iván révén kihasználták a hazai bal szárny sérülékenységét (0-1). A szokatlan ékpárral felálló lilák domináltak ugyan, de meglehetősen statikusan játszottak, ezt pedig szépen ki is használták a vendégek. Mi több a 21. percben újabb ügyes kontrát vezetve, megduplázták az előnyüket. Pintot nem vették kellő komolysággal a bal szélen addigra alaposan megforgatott védők, aki 14 méterről nagy lövést eresztett kapura és a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (0-2. A hazai gárda próbált kezdeményezni, de a tizenegy emberrel fegyelmezetten visszazáró szolnokiakkal alaposan meggyűlt a baja. A félidő hajrájában azután büntetőhöz jutott a Csaba, melyet Pintér bevágott a jobb sarokba, bár a kapus rajta volt a lövésen. Ez visszahozta a pontszerzésbe vetett reményeket is. Húzták is az időt becsülettel a vendégek, ápoltatták magukat, megnyújtva a félidőt. A játékvezető ezt unta meg, Horváth Csaba edző beszólt neki, amiért piros lapot kapott. A hosszabbításban mégis Pósernek kellett meccsben tartania a hazaiakat, aki szögletre tolt egy már bent látszó löketet.

Békéscsaba 1912 Előre - Szolnoki MÁV FC 3-2 (1-2)

Fotó: Bencsik Ádám

A második félidőre három friss embert küldött pályára Csató Sándor. A vendégek már jóval a tizenhatosuk előtt igyekeztek megakasztani a csabaiak kibontakozó akcióit, időnként szabálytalanságok árán is. Látványos és elkeseredett küzdelem alakult ki, a játékrész derekától már az időt is ölték a szolnokiak. Így sem kerülhették el azonban a hazai egyenlítést, ami Zádori fejese révén érkezett a 77. perc végén. A cserecsatár 8 minutával később már vezetéshez juttatta csapatát, miután kilépett egy védőharmadban megszerzett labdával és senkitől sem zavartatva lőtt a bal sarokba. Mint kiderült, ez a győzelmet jelentő találat is volt, amiért a gyengén kezdő, ám folyamatosan belelendülő lila-fehér együttes meg is dolgozott.Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.