MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 24. forduló

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (0-1)

Időpont: 2020. február 16. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion

Cím: 1087 Budapest, Salgótarjáni u. 12-14.

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Máyer Gábor, Sinkovicz Dániel

Tartalék játékvezető: Zám Zsolt

MTK: Somodi Bence Máté, Deutsch Bence, Cseke Benjámin, Schön Szabolcs Gergő, Mezei Szaabolcs, Bognár István, Prosser Dániel Bálint, Katona Máté, Pintér Ádám József, Lencse László, Baki Ákos. Cserék: Varga Bence, Varju Benedek, Nagy Zsombor, Gera Dániel Richárd, Kata Mihály, Bíró Bence Balázs, Fülöp Noel.
Vezetőedző: Boris Michael

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Váradi Ádám, Máris Dominik, Szalai Dániel, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Lukács Raymond Barna. Cserék: Uram János, Lustyik Levente, Gránicz Patrik, Babinyecz Balázs, Polényi Gábor, Oláh László Dávid, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerzők: Nikola Pantovic (36. perc), Prosser Dániel Bálint (47. perc).

Sárga lapok: Szalai Dániel (16. perc), Baki Ákos (22. perc), Váradi Ádám (60. perc), Cseke Benjámin (65. perc), Pintér Ádám József (68. perc), Gréczi Márton Péter (88. perc), Bognár István (90. perc).

Nem bírt a listavezető az Előrével és értékes pontot rabolt az Új Hidegkuti Stadionból.

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az MTK vendégeként a Békéscsaba, sőt összességében – főleg az első félidőt figyelembe véve – inkább a fővárosiak számára lehet hízelgőbb a végeredmény.

Fotó: mtkbudapest.hu

A 2. percben Prosser beadását Lencse elől fejelték szögletre. Az első tizenöt percben mindkét csapat letámadott, ezzel hajtós, jó iramú mérkőzést generáltak, a helyzetek azonban még nem alakultak ki. A 14. percben Lencsének fejelték ki a vendég védők a labdát, aki 18 méterről lőtt, de Ribánszki védett. A 24. percben Prosser tekert 18 méterről a jobb felső fölé. Négy perccel később ismét Prosser lőhetett a tizenhatos sarkáról, nem talált kaput. A 36. percben Pantovic tört be középre a bal szélről, megverte Katonát, majd higgadtan a hosszú alsóba lőtt, 0-1. A 38. percben egy kavarodás után, végül Lencse lőhetett kapura, de labdája elgurult a hosszú oldali kapufa előtt. A játékvezető egy percet hosszabbított a játékrész végén, de az eredmény nem változott.

A második félidőre változatlan felállásban érkeztek ki a csapatok. A 47. percben Katona keresztlabdáját Schön fejelte Prosser elé, aki ballal a jobb oldali kapufa mellé gurított. Ugyanebben a percben kicsit váratlanul Prosser egyenlített ki egy védelmi megingást követően, 1-1. Az 53. percben Nagy maradt lent szabadrúgás utáni kavarodás után, ápolni kellett, majd kényszerű csere következett, így Polényi jutott játéklehetőséghez. A 60. percben Bognár lőtt félfordulatból a tizenhatos vonaláról, centikkel tévesztette el a kaput. A következő időszakban némi keménykedés következett mindkét csapat részéről, de érdemi helyzet nem alakult ki és az eredmény sem mozdult el a döntetlen állásról. A 76. percben a 100. tétmérkőzését lila-fehér színekben játszó Szalai került hatalmas helyzetbe, de Pantovic átívelését nem tudta pontosan a kapu felé irányítani. Egy perccel később Bognár 20 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput. Ezután átvette az irányítást a hazai csapat és mindent megpróbált a győzelem érdekében. A csabaiak azonban jól állták a sarat és egy-két lehetőségtől eltekintve, nem engedték az ellenfelet a kapunkig. Utolsó-utáni momentumként Katona passzolt hátra Deutschnak, aki nem tudta eléggé kapura tenni a labdát. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

A mérkőzés áldozatai: Nagy István, és Gréczi Márton Péter. Bízunk benne, hogy előbbi sérülése nem komoly, utóbbi játékosunknak pedig kigyűlt az öt sárga cédulája, ilyen formán automatikusan ki kell hagynia a Vác elleni hazai mérkőzést.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2860638087315110/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Információk

Jegyzőkönyv

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás