Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 367 másodperc.

Megyei I. osztály 2018/2019. 26. forduló (rájátszás 4.)

Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-1 (0-1)

Időpont: 2019. április 20. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Körösladány, Wenckheim Béla utcai sportpálya

Cím: 5516 Körösladány, Wenckheim Béla utca

Játékvezető: Kocsondi Bálint

Asszisztensek: Korbely Péter Szabolcs, Nagy Gábor

Körösladány: Ruzsa Zoltán, Burai Dávid I., Szántó Mihály Sándor, Knyihár Dániel, Bagyinszki Attila, Papp Zsolt, Zelenyánszki László, Zsíros Péter, Prasler Thomas Michel, Szabó Ákos. Cserék: Zsibrita Gergő, Farkasinszki László, Bozsó Milán, Fülöp Tamás, Polonio-Guerreiro Joao, Krajcs Gábor.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Bán Benedek, Nyéki Boldizsár, Fodor Zsombor, Bukor Zoltán Márk, Balog Zsolt, Tóth Dániel, Kovács Tamás, Gigacz Ákos Lázár, Zsilinszki Martin, Varga Tamás Károly. Cserék: Baráth Bence, Huszár Dominik, Körömi Zoltán, Molnár Dániel, Csicsely János.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Tóth Dániel (8. perc), Ruzsa Zoltán (88. perc).

Sárga lapok: Nyéki Boldizsár (17. perc), Zelenyánszki László (19. perc), Balog Zsolt (38. perc), Szántó Mihály Sándor (59. perc).

A Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában döntetlenre végződött a szombati rangadó a listavezető Előre II. és a vele pontazonossággal álló Körösladány között. Mindez annyit jelent, hogy a két élgárdát két pontra közelítette meg az előző napon hazai pályán nyerő Kondoros.

Körösladányban ragyogó idő és sok néző fogadta a két csapatot, minden adva volt tehát egy jó mérkőzéshez. Rutinos támadójuk, Tóth Dániel révén már az elején megszerezték a vezetést a csabaiak, ami alapjaiban írta át a derbi forgatókönyvét. Az előny birtokában ugyanis a lila-fehérek visszaálltak és a biztonságot tartották szem előtt. Precízen lezárták a területeket a hazaiak mozgékony emberei előtt, ami nem könnyítette meg a ladányi támadók dolgát. Játékban uralták a meccset a házigazdák, de mindez meddő fölénynek bizonyult. A szépség helyett szünet után is inkább a küzdelem dominált. A kék-fehérek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a vendégek magabiztosan állták és szűrték meg a próbálkozásaikat. A hajrában Ruzsa Zoltánnak sikerült hibára kényszerítenie az Előrét és kiegyenlítette az állást. Végszó gyanánt még akadt egy ziccerük a ladányiaknak, amit Czinanó hárított nagy bravúrral – így maradt a reálisnak tekinthető döntetlen.

A rájátszás negyedik fordulójában csúcsrangadóra is sor kerül szombaton a Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A pontazonossággal élen álló két gárda Körösladányban csap össze, az őket üldöző Kondoros viszont szomszédvári derbit játszik odahaza. A játéknap két előrehozott meccsel már pénteken délután megkezdődik.

Ki-ki meccs lesz a csúcsderbi, mivel a két csapat pontazonossággal áll az élen. A ladányiak számára azért lenne lényeges kihasználni a pályaelőnyt, mert játszanak még egy visszavágót is május végén, amelyre már felszabadulnak a csabaiak NB-s keret tagjai is – tehát a megyeszékhelyen lényegesen nehezebb dolguk lesz. Érdekes párharcra van kilátás, hiszen mindkét alakulat veretlen még a rájátszásban. A házigazdák a legutóbbi kondorosi döntetlennel hullajtották el első pontjaikat, szombati ellenfelük viszont hibátlanul áll, ráadásul a tavaszi hat meccsük egyikén sem talált legyőzőre. A mérkőzés előtti helyzetkép szerint a Ladánynak mindenképpen győznie kell annak érdekében, hogy átvehesse a vezetést a tabellán és diktálhassa a tempót a továbbiakban. Az előrések helyzete annyival könnyebb, hogy számukra már a döntetlen is üdvös lenne.

Ilyés Lajos (Körösladányi MSK vezetőségi tag): – Győzelem vezérli a csapatot, ennek szellemében dolgoztunk egész héten. Arra készülünk, hogy egy hajtós, játszó csapattal találjuk magunkat szemben, amely bátran építkezik és nem húzza le a rolót a tizenhatos előtt. Sajnos nem számíthatunk az eltiltását töltő Vincze Dánielre, a tartósan sérült Paulik Ádámra, és összegyűlt sárga lapok miatt Laksteter Jovánra. Krajcs Gábor ellenben egyre jobb erőnek örvend és több szerepet is kaphat. Élénk az érdeklődés a mérkőzés iránt, ennek megfelelően nagyon sok nézőt várunk, hiszen remek idő lesz és a környéken nincs másik esemény.

Brlázs István Gábor: – Természetesen megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, ami azonban nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a tartósan sérült Mácsai-Váradi-Styecz trió mellé Pusztai is csatlakozott a héten. Az eltiltott Szabó Zsomboron túl Borbély Zsomborra sem számíthatok, aki begyűjtötte az ötödik sárga lapját. Kmetykó csütörtökön még lázasan feküdt, de vélhetően bevethető állapotban lesz, miként az előző héten rúgást kapó Bukor és Varga is. Összességében jó passzban vagyunk, de nagy kérdés, hogy a felsoroltak mindegyikét miként tudjuk majd pótolni. Szerencsére Tóth Dani egyre jobb erőben van, így minden korábbinál több szerepet kaphat. Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok – igazi rangadóra, hiszen a Ladány kerete nagyon masszív. Nem ezen a találkozón fog eldőlni a bajnokság sorsa, mégis fontos állomás lesz az odáig vezető úton. Várhatóan szép számú nézősereg előtt játszhatunk és bízom benne, hogy ez feldobja majd a srácainkat.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/243470029822736/