Kecskeméti TE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 363 másodperc.

Kecskeméti TEBékéscsaba 1912 Előre

Felkészülési mérkőzés

Kecskeméti TE – Békéscsaba 1912 Előre

4-2 (2-1)


Időpont: 2023. január 3. (kedd) 13:00 óra

Helyszín: Széktói Stadion

Cím: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt.

Játékvezető: ?????

Asszisztensek: ?????

Kecskemét: Kersák Roland, Győri Ábel, Buna Gábor, Vágó Levente, Poják Kristóf, Hatvani Dániel, Meskhi Mykhailo, Bodor Zoltán, Gréczi Márton, Horváth Krisztofer, Győri Benjámin. Cserék: Varga Bence, Szalai Szilárd, Szabó Alex, Belényesi Csaba, Pejovic Danilo, Grünwald Attila, Nikitcher Tamás, Szuhodovszki Soma, Katona Bálint, Banó Szabó Bence, Tóth Barna.
Vezetőedző: Szabó István László

Békéscsaba: Bukrán Erik, Kitl Miklós, Bora György, Albert István, Hodonicki Márk, Talpalló Norbert Lajos, Váradi Ádám, Kleisz Márk, Farkas Botond, Ilyés Tamás, Czékus Ádám. Cserék: Fila Károly, Mikló Roland, Szabó Csaba, Farkas Márk, Puskás Gábor Sándor, Mágocsi Bence, Lakatos Lengyel Lóránt, Alban Mehmeti, Zvara Levente Mátyás, Futó Zsombor, Bónus Marcell, Zádori Krisztián.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerzők: Győri Benjámin (30. perc),  Hatvani Dániel (43. perc), Váradi Ádám (44. perc), Banó-Szabó Bence (52. perc), Pejovic Danilo (79. perc), Alban Mehmeti (87. perc).


Eleinte a Békéscsaba próbált kezdeményezni, de gyorsan átvette az irányítást a KTE. Bő félóra elteltével meg is szerezték a vezetést, egy bal oldalról érkező lapos beadás után elsőre még védeni tudott Bukrán, de a kipattanót Győri Benjámin már belőtte (1-0). A félidő utolsó perceiben felpörögtek az események, előbb a 43. percben Hatvani lőtt a jobb alsóba egy bátor szóló után (2-0), majd a másik oldalon Váradi megpattanó átlövése talált azonnal utat Kersák kapujába, így 2-1-es hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

Fotó: Kecskeméti TE

A második játékrész gyors kecskeméti góllal indult, egy labdaszerzés után Banó-Szabó került lövőhelyzetbe, majd ki is lőtte a jobb felsőt az 52. percben (3-1). Ebben a játékrészben már végig a kecskeméti akarat érvényesült, a Békéscsaba ritkán jutott el Varga kapujáig. A 79. percben Pejovic is betalált, Szuhodovszki pontos beadását fejelte öt méterről a hálóba (4-1). A hajrában egy eladott labda után Mehmeti került a semmiből tiszta ziccerbe és nem is hibázott, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

Több próbázó is feltűnt a békéscsabai együttesben. A kezdőben kapott volna helyet a Vasas egykori U19-es válogatottja, a 24 esztendős Kleisz Márk, aki ősszel a fővárosiak harmadosztályú csapatát erősítette, tavaly pedig a III. ker. TVE együttesében szerepelt – de a kezdés előtt jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot. A második játékrészben kapott játéklehetőséget a 27 éves kapus, Fila Károly. A hálóőr már nyáron is képben volt, de akkor Bukrán Erik mellett tette le a voksot a szakvezetés, most viszont ismét felmerült a neve. A 2004-es születésű paksi Lakatos-Lengyel Lóránt a fiatal-szabály miatt kerülhet képbe, az őszi idény során a zöld-fehérek NB3-as együttesében ismerkedhetett a felnőtt labdarúgással. Futó Zsombor, a PMFC tapasztaltabb, támadó-középpályása, aki egy sérülés miatt hagyott ki hosszabb időt. Góllal mutatkozott be a macedón nemzetiségű Alban Mehmeti, aki ugyancsak 2004-es születésű és a hírek szerint hazája U19-es válogatottjában is helyet követelt már magának.

Szabó István László: – A harmadik hét elején vagyunk a felkészülésben, tegnap is két edzésen vettek részt a játékosok. A mai napon az volt a cél, hogy mindenki 45 perces terhelést kapjon, előtte hosszabb bemelegítéssel, majd levezető kocogással, mivel reggel indulunk Törökországba. Mindenképpen pozitívum, hogy a Békéscsaba ebben a nehéz időpontban is rendelkezésre állt, ezt ezúton is köszönjük nekik. Az első félidőben szerettem volna kezdőként is látni a fiatalokat és mivel nekünk is vannak problémáink, ahogy az ebben az időszakban természetes, nem is mindenki a saját posztján játszott. Elégedett voltam a hozzáállással és a teljesítménnyel, noha a játék néha akadozik, ilyen terhelés mellett nem is mindig könnyű jól játszani. A második félidő hasonló volt, de azért akkor már egy összeszokottabb csapat volt a pályán, ez látszott a játékon. A két kapott gólt sajnálom, mert nem volt benne a játékban, ezzel együtt úgy érzem, hogy jó úton haladunk, amit az edzőtáborban folytatni szeretnénk.

Brlázs István Gábor: – Három közös edzésünk volt eddig, ezért nem lehetett top állapotban a gárda. A mérkőzés így is elérte a célját, hiszen egy kiváló ellenféllel szemben tudtuk felmérni, hogy hol tartunk csapatszinten, illetve a betegeket és sérülteket leszámítva egyénileg. Ugyanez vonatkozik a próbázókra is.


Alig telt el néhány nap a felkészülés kezdete óta, máris éles mérkőzésen mérettethetik meg magukat Brlázs István Gábor neveltjei, hiszen az OTP Bank Liga pillanatnyilag második helyezettjének, a Kecskeméti TE csapatának vendégeként lépünk pályára. Természetesen ebben a fázisban nyilván nem elsősorban az eredmény a leglényegesebb, hiszen a KTE jóval előttünk jár a felkészülésben és az osztálykülönbség sem elhanyagolható tényező. A Bács-Kiskun vármegyei lilák egyébként szerdán reggel utaznak a törökországi edzőtáborba, ahol négy további edzőmeccset is játszanak. Igazolások terén még egyik csapatnál sem indult be a nagyüzem, bár vendéglátónknál jó eséllyel nagyon nincs is erre szükség. Mindentől függetlenül azonban hasznos erőfelmérőnek ígérkezik az összecsapás, hiszen egy első osztályú csapat elleni meccs után jól látható majd, hol is tartunk valójában.


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: