Minden téren fejlődni kell

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 556 másodperc.

Korábban már hírt adtuk arról, hogy a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia ezentúl regionális utánpótlás központként is funkcionál a jövőben. Tekintettel arra, hogy a kinevezés jókora felelősséggel, rengeteg többlet feladattal jár – így a működtetést hatékonyabbá, gyorsabbá és kezelhetőbbé kell tenni. A regionális centrumoknak október 31-ig kell kidolgozniuk a 3 éves szakmai-,  pénzügyi terveket és az adminisztrációs-, statisztikai-, dokumentumkezelési tevékenységet mindenféle szempontból gyorsan és könnyen menedzselhetővé, szabályozottá kell tenni. Mindez olyan fejlesztési irányok kijelölését és megvalósítását tette szükségesség, mint amilyen a napokban is történt.

20160927_01

Több hetes tudatos tájékozódás, megbeszélések, tárgyalások sorozata után a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület és a MATCHmeeting megállapodása értelmében, a klub igényeinek, elvárásainak leginkább megfelelő szakmai elemző és oktató rendszer alkalmazása mellett döntött a vezetőség. Külföldi és több magyar klubnál is alkalmazott gyakorlatias, felhasználóbarát, interaktív, online szisztéma nagyban megkönnyíti az edző kollégák munkáját, pontos és naprakész játékos nyilvántartást tesz lehetővé, pálya- és időbeosztási lehetőséget biztosít, edzéstervek létrehozásával, kimutatásokkal, statisztikákkal és videós meccselemzési funkciókkal is hozzájárul az akadémiai feladatok maradéktalan elvégzéséhez. A rendszer az egyesület minden igazolt játékosának és arra jogosult alkalmazottjának saját hozzáférést biztosít, melynek segítségével napi pár perces időráfordítással dokumentálhatják az edzéseket, idő- és pályabeosztásokat, értesíthetik játékosaikat a következő vagy megváltozott eseményekről, rögzíthetik a sérüléseket, elemezhetik a lejátszott meccseket és akár még iskolai kikérőket is előállíthatnak. A MATCHmeeting által biztosított online szoftver akár egy mobil alkalmazás letöltésével is használható, ezáltal az edző és játékosok közötti kapcsolat egyszerűen biztosítható az edzéseken és mérkőzéseken túl is.

20160927_02

dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület elnöke: – A Békéscsaba 1912 Előre SE vezetősége az elmúlt 6 évben folyamatosan törekedett arra, hogy a klub infrastrukturális hátterét rendbe tegye, hogy egy hosszú távon folyamatosan fejlődni képes klubot hozzunk létre. Most, hogy az alaplétesítményeket rendbe hoztuk és hamarosan átadjuk a 4-es Honvéd utcában a vadonatúj nagyméretű, villanyvilágításos műfüves pályánkat, lehetőségünk nyílt arra, hogy további, a közvetlen szakmai munkát segítő eszközt is beszerezzünk. A cél egyértelmű, objektív, mérhető, ellenőrizhető, az összehasonlítást lehetővé tevő rendszert létrehozni a szakma (az edzők) számára, hogy a kor követelményeinek megfelelő munkát tudjanak végezni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen nagy múltú, több mint 100 éves klubbal működhetünk együtt, mint a Békéscsaba 1912 Előre.” – nyilatkozta Dupai János, a MATCHmeeting ügyvezetője a megállapodás létrejöttét követően. „Bízunk benne, hogy szoftverünk hozzájárul mind az utánpótlás csapatok, mind a felnőtt együttes jövőbeni sikereihez azáltal, hogy a MATCHmeeting az adminisztrációt és szakmai munkát is könnyebbé és hatékonyabbá teszi. A MATCHmeeting létrehozásakor törekedtünk arra, hogy az edzéstervezéstől kezdve, a játékosok mérési eredményeinek és sérüléseinek dokumentálásán át, a mérkőzéselemzésig átfogó megoldást nyújtsunk a csapatok mindennapi feladatai elvégzéséhez. Kiemelném továbbá, hogy az edzőkön kívül – interaktív módon – a játékosok is bevonásra kerülnek, lehetővé téve, hogy visszajelzéseket kapjon tőlük a szakmai vezetés. Úgy vélem, a Békéscsaba 1912 Előre felkészült szakember gárdája és a szoftverünk által kínált funkciók garanciát jelentenek a játékosok fejlődésére. Ezúton is szeretném megköszönni és példaként állítani a klub vezetői részéről kezdetektől fogva tapasztalható szakmai igényességet és nyitottságot a további fejlődésre.”

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője: – A szeptember 27-i edzői értekezlet témája az volt, hogy a MATCHmeeting bemutatkozhasson minden érdekelt félnek az egyesületnél. Annál is inkább, mivel a klub a továbbiakban ezt az adatbázis rendszert szeretné használni a mindennapi munkához. Ennek a szoftvernek az alkamazása nagy könnyebbséget jelent majd az utánpótlás és a nagy csapataink életében, amely rendszerezi a játékosokhoz tartozó adatokat, segíti az edzésekre való felkészülést, statisztikákat tudunk készíteni és üzeneteket is küldhetünk vele. Segít abban, hogy rendszerbe állíthassuk az edzésnapokat, úgy hogy ne legyenek ütközések – ezáltal kitűnően tudjuk majd ezt a részt is menedzselni. A mérkőzésekről olyan adatokat tudunk kinyerni, számokkal alátámasztani, melyek játékosaink fejlődése szempontjából fontosak lehetnek. Tárolja a felmérési eredményeket, melyeket később is vissza tudunk nézni és követhetjük a gyermek időszakos állapotát, fejlettségi szintjét. Nagyon fontos, hogy interaktív módon labdarúgóinkat is bevonja a munkába: visszajelzéseik alapján például segíthetnek a mérkőzések elemzésében is. Olyan hozzáféréseket kapnak majd, melyekkel akár videó részleteket is fel tudnak profiljukhoz tölteni – ezáltal még teljesebb képet kaphatunk teljesítményükről, tudásukról és az edző munkájának megkönnyítése mellett, saját maguk előmenetelét is megfelelőképpen elősegíthetik. Mindent összevetve egy hatékony, korszerű, 21. századi megoldásról van szó – hiszen az edzéstervezés mellett, a mérkőzésekre való felkészülésben is rendkívüli támogatást nyújt. Négy szisztémát vizsgáltunk meg az elmúlt hetekben: a kiválasztás fő szempontjai a használhatóság, flexibilitás, szakmaiság, a számunkra fontos tartalmi- és szolgáltatáscsomag és nyilván a bekerülési költség voltak. Ezek alapján születetett egységes megegyezés az ügyben és úgy gondolom, hogy mindenféle értelemben megfelelő és jó döntést sikerült hozni. Bízom benne, hogy edző kollégáim munkáját és az egyesület boldogulását nagyban segíteni tudja ez a rendszer a jövőben!