Folytatódik a felkészülés

Csapataink a héten is folytatták felkészülési programjukat és két újabb mérkőzés is konkretizálódott.

20170120_edzes_01

Szenti Zoltán neveltjei 2017. január 26-án (csütörtökön) 15:00 órától a Ceglédi VSE csapatát fogadják a Kórház utcai műfüves pályán, míg a február 4-re szervezett temesvári meccs kezdési időpontját 13:00 (CET) órában határozták meg a felek. Január 22-én (vasárnap) Telkibe utaznak a Lilák és a jövő hetet edzőtáborozással töltik: január 25-én (szerdán) 15:00 órától a SZEOL, míg január 28-án (szombaton) 11:00 órától a Budapest Honvéd elleni összecsapással válik egyre komolyabbá a munka.

Mindenekelőtt azonban január 20-án (pénteken) 18:30 órától még egy Békéscsaba 1912 Előre II. – Méhkeréki SE, valamint január 21-én (szombaton) 11:00 órától egy Békéscsaba 1912 Előre – Hódmezővásárhelyi FC edzőmérkőzést is megtekinthetnek, akik a zimankó ellenére kilátogatnak a Kórház utcai Stadionba.

20170120_edzes_02

Az elutazás előtt Zoran Spisljak vezetőedzőnk természetesen a média rendelkezésére állt és néhány mondatban összefoglalta az eltelt szűk két hét történéseit: – Jól haladunk a felkészülési programunkkal, minden tervezett feladatot elvégeztünk – bár az időjárás eddig nem volt kegyes hozzánk. Túl vagyunk egy sikeres felkészülési mérkőzésen is, amely teljes egészében elérte célját. Sikerült minden olyan játékosnak meccsterhelést adni, akiket valamilyen oknál fogva jobban meg kellett figyelnünk. Közben megkezdődött az igazolási szezon is, így több próbázó is érkezett a csapathoz – úgy néz ki, hogy van közöttük olyan, aki jó benyomást tett és nagy valószínűséggel hasznára válhat majd a klubnak. További játékosokkal is tárgyalásban van a vezetőség, de azt látni kell, hogy a téli szezonban nagyon nehéz olyan labdarúgót hozni, aki rendszeresen pályára lépett és mindenben megfelelne az elvásárainknak. Olyan focistát pedig, aki eddig főképp a kispadon ült és nem kapott annyi játéklehetőséget, nem szeretnénk szerződtetni. Egyelőre nem tudunk játékost élő szerződésből kivásárolni, mint a Puskás, de van egy akadémiánk, ahonnan nagyon ügyes, békéscsabai nevelésű labdarúgókat is hozhatunk. Lehet, hogy a 2016/2017-es idényben még nem, csak a következőben lesznek segítségünkre, de majd kiderül. További távozókra is számítani kell, de mivel jelen pillanatban még nincsenek végleges megállapodások, így konkrétumokat nem mondhatok. A tavaszi szezonban szeretnénk folytatni a megkezdett jó sorozatot és mindenképp versenyben akarunk maradni a feljutásért. Amennyiben nem sikerülnek úgy az igazolások, ahogy szeretnénk, akkor megpróbáljuk munkával, taktikával és elszántsággal elérni célunkat. Ha a szezon végefelé a táblázat elején tudunk maradni, akkor bármi megtörténhet.