Ferencvárosi TC – Békéscsaba 1912 Előre

ftc_150_uj

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 9. forduló

Ferencvárosi TC – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (1-0)

Időpont: 2015. szeptember 19. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Groupama Aréna

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 129.

Játékvezető: Szőts Gergely.

Asszisztensek: Erős Gábor, Király Krisztián.

Tartalék játékvezető: Viszokai László.

FTC: Dibusz Dénes, Böde Dániel, Sestak Stanislav, Leandro M.P. de Almeida, Gera Zoltán, Lamah Roland Conde, Nalepa Michal, Dilaver Emir, Ramirez Zambrano Cristian Leonel, Varga Roland, Nagy Ádám. Cserék: Jova Levente, Haraszti Zsolt, Nagy Dominik, Pintér Ádám József, Busai Attila, Cucic Vladan, Lakatos István.
Vezetőedző: Doll Thomas Jens-Uwe

Békéscsaba: Ilizi Lubos, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Fehér Zsolt, Nascimiento de Oliveira Fabio, Ezequiel Calvente Criado, Spitzmüller István, Borbély Bálint, Laczkó Zsolt, Viczián Ádám, Birtalan Botond. Cserék: Mursits Roland, Kertész Tamás, Bagi István, Balog Zsolt, Punosevac Bratislav, Vadász Viktor, Koroudijev George Assenov.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Nézőszám: 8.824

Gólszerző: Böde Dániel (21. perc).

Sárgalapok: Viczián Ádám (54. perc), Leandro de Almeida (92. perc).

Az első húsz perc során komoly nyomás nehezedett Ilizi kapujára. A szlovák portásnak több alkalommal kellett játékba avatkoznia, Varga lövésénél pedig kifejezetten bravúrra volt szüksége. A 21. percben egy vérszegény Böde fejes után csak félig tudott a labdába érni, így az a gólvonal mögé csorgott. A hazaiak úgy gondolták, hogy ezzel letudva a meccs és majd jön szépen a többi gól is. Nem így lett bár volt komoly lehetőségük, a csabaiak is felbátorodtak. Szűk félóra elteltével az egyre jobban teljesítő Ezequiel Calvente okozott pánikot az FTC kapujánál. Sestákot megverte, Nalepát nem tudta, a kipattanót Bényei tűzte rá, Dibusz azonban óriási bravúrral hárított. Közvetlenül a szünet után, a hispán focista hagyta ki a meccs helyzetét is. Viczián indításával lépett ki a jobb oldalon, egyedül mehetett a kapusra és megpróbálta szemtelenül átemelni, de próbálkozása pár centiméterrel mellé ment.

Szünet után kiegyenlítettebb lett a labdabirtoklás. A lila-fehérek szervezetten, figyelmezetten védekeztek az embertelen munkát végező Vaskóval az élen, aki kiváló igazolásnak tűnik. A cserék után leült a hazaiak játéka, ismét egyre többet veszélyeztettek a vendégek. Ahogy fogyott az idő, úgy fokozódott ez a nyomás. Haraszti kontrájánál Ilizinek is akadt komoly védeni valója, de nem ezt volt a jellemző, aminek a ferencvárosi publikum hangot is adott. Ez a csabai fölény azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megtörje az ellenfél védelmét.

Az Előrét sokan féltették az Üllői úti kirándulástól, de játékosai motiváltan játszottak és az első fél órát leszámítva teljesen egyenrangú partnerei voltak a továbbra is százszázalékos teljesítménnyel álló listavezetőnek. Böde Dániel góljával már 29 bajnoki mérkőzés óta veretlen a Fradi, amely ebben a bajnokságban először nem tudott legalább két gólt szerezni egy meccsen.

Thomas Doll: – Egy nullás vezetésig jól játszottunk, utána nem. Amit azután tettünk, az nem futball volt. Olyan volt, mintha fáradtak lettünk volna – úgy nézett ki, mintha mindenkin lett volna egy nehéz hátizsák. Szerdán és csütörtökön keményen edzettünk – lehet, hogy még azt érezték meg.

Zoran Spisljak: – Gratulálok a csapatnak, még ha vereséget is szenvedett. A Fradi többet próbálkozott az első huszonöt percben, azután viszont nekünk volt több lehetőségünk. Ha kicsit pontosabbak az utolsó passzok, akkor tudtunk volna egy vagy több gólt is elérni.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1630142597236194/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás