FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 3. forduló

FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-1)

Időpont: 2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum

Cím: 8400 Ajka, Sport u. 16.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Király Krisztián, Huszár Balázs

Tartalék játékvezető: Sipos Tamás

Ajka: Horváth Tamás, Kenderes Zoltán, Nagy Mihály Krisztián, Zamostny Balázs, Lengyel Béla, Heffler Tibor, Csizmadia Zoltán, Tóth Gergely Csaba, Rétyi Róbert, Kovács Nikolasz, Tar Zsolt. Cserék: Balogh Márton, Zvara Levente Mátyás, Nagy István, Zsolnai Richárd Tibor, Irimiás Gergő István, Soltész Dominik István, Stoiacovici Dávid Tibor.
Vezetőedző: Kis Károly

Békéscsaba: Uram János, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Bora György, Paudits Patrik. Cserék: Czinanó Antal Áron, Máris Dominik, Hursán György, Hodonicki Márk, Lászik Milán, Oláh László Dávid, Horváth Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerző: Nikola Pantovic (21. perc).

 Sárga lapok: Nagy Mihály Krisztián (31. perc), Csizmadia Zoltán (32. perc), Szalai Dániel (58. perc), Zamostny Balázs (65. perc), Lukács Raymond (65. perc), Uram János (78. perc), Máris Dominik (87. perc), Hursán György (88. perc), Soltész Dominik István (89. perc).

Az FC Ajka és a Békéscsaba 1912 Előre rangadója után a felek közül az utóbbi maradt veretlen, a vendégek egy szabadrúgás góllal bizonyultak jobbnak a Veszprém megyeieknél.

21. perc: Pantovic 22 méteres szabadrúgása után a labda a sorfal fölött a jobb felső sarokba vágódott, 0–1.

A vasárnap esti találkozón a lila–fehéreknél a kezdőcsapatban kapott helyet a Vasas ellen megsérült Pauditds Patrik, a kispadon pedig ott ült az Ajkáról igazolt 25 éves középpályás, Horváth Péter.

A két veretlen csapat mérkőzésén a hazaiak veszélyeztettek először, egy szöglet utáni kavarodás után. A 11. percben Zamostny fejesét védte Uram kapus. Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A 21. percben egy remek szabadrúgás góllal megszerezte a vezetést az Előre. A gól után a lila–fehérek magabiztosabbá váltak, határozottan védekeztek és próbáltak gyors kontrákat vezetni. Az Ajka mindent megtett az egyenlítésért, a 39. percben Kenderes szép cseleket mutatott be a jobb oldalon, de középre adását Nagy Mihály Krisztián nem érte el a békéscsabai kapu előtt.

A szünetben kettős cserét hajtott végre Kis Károly, Lengyel Béla helyett Soltész Dominik, Rétyi Róbert helyett a békéscsabai nevelésű Irimiás Gergő lépett pályára.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt az Ajka. Az 59. percben Schindler Szabolcs kettős cserét határozott el. Feszült hangulatban folyt a mérkőzés, a 65. percben kakaskodásért, Lukács és Zamostny kapott sárga lapot. A félidő közepén újabb cserék történtek, az ajkaiaknál a volt békéscsabai Nagy István lépett pályára, míg a lila–fehéreknél Királyt a közelmúltban Ajkáról igazolt Horváth Péter váltotta. A mérkőzés hajrájában nyomott az Ajka, de a vendégek visszaverték a hazaiak próbálkozásait.

A végig nagy taktikai csatát hozó, küzdelmes mérkőzésen a Békéscsaba értékes győzelmet aratott és elvette a hazaiak veretlenségét. Az Előre 7 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán.

Schindler Szabolcs: – Elismerésem a csapatnak a győzelemért. Nyolc nap alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk. Pantovic fantasztikus gólt rúgott, és a csapat, ezután kivédekezte a meccset. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ilyen messzire is elkísérték a csapatot.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/310664563624407/

Élő, szöveges tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!