DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 288 másodperc.

Felkészülési mérkőzés

DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

4-1 (3-0)

Időpont: 2022. január 19. (szerda) 14:00 óra

Helyszín: DVTK Stadion

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy út 61.

Játékvezető: ?????

Asszisztensek: ?????

DVTK: Danilovic Branislav, Németh Márió, Eperjesi Gábor, Hegedűs János, Szatmári Csaba, Lucas, Oláh Bálint, Bárdos Bence, Molnár Gábor, Könyves Norbert, Kocsis Dominik. Cserék: Borsos Vilmos, Polgár Kristóf, Karan Dejan, Szűcs Kornél, Zsolnai Richárd, Hornyák Marcell, Bokros Szilárd, Kispál Tamás, Jurek Gábor, Zsemlye Balázs, Horváth Zoltán, Csatári Gergő, Bertus Lajos.
Vezetőedző: Kondás Elemér

Békéscsaba: Winter Dániel, Hodonicki Márk, Albert István, Nagy Sándor, Bor Dávid Ferenc, Szabó Péter, Király Patrik, Varga Szabolcs, Nikola Pantovic, Ilyés Tamás, Lukács Raymond Barna. Cserék: Czinanó Antal Áron, Zvara Levente Mátyás, Váradi Ádám, Varga Tamás Károly, Puskás Gábor, Szabó Csaba.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Könyves Norbert (21. perc), Lucas (43. perc), Eperjesi Gábor (45. perc), Jurek Gábor (63. perc), Nikola Pantovic (74. perc).

 Sárga lap: Lukács Raymond (53. perc).

A fiatal-szabályra való tekintettel ismét Winter Dániel kezdett a csabai kapuban. Keretünk pedig még közel sem volt teljes, hiszen többen sérülésekből, egyéb betegségekből térnek vissza, így bevethetőségük még nem volt lehetséges. Az élőfüves pályán játszott mérkőzés viszont teljes mértékben illeszkedett a felkészülési programba, hiszen eddig az edzések – az időjárási körülmények miatt – gyakorlatilag műfüvön zajlottak, a bajnokságra való készülés viszont megköveteli a füves pályán való gyakorlást is. Az első negyedóra meddő hazai fölényt hozott, a második percben Könyves lesgólja hatott figyelmeztetésként. A 21. percben Lucas szerzet labdát a csabai tizenhatos előterében, Könyves Norberthez passzolt, aki ziccerben 14 méterről a léc alá lőtt, 1-0. A gól után megnyugodni látszott a Diósgyőr és némileg átengedte a területet a Békéscsabának, így néhány alkalommal eljutottunk a Danilovic kapujáig. A hajrában azonban ismét nyomás alá helyeztek minket és a 43. percben Lucas lőtte ki a jobb alsó sarkot, 2-0. A félidő utolsó percében Eperjesi hatalmas lövését védte Winter bravúrral – akinek nem először kellett játékba avatkoznia -, a kipattanóval szemben azonban már tehetetlen volt, 3-0.

Fotó: dvtk.eu

A második félidőben mindkét mester több játékost is cserélt. A játékrész elejét ismét próbálták megnyomni a piros-fehérek, nem nagyon sikerült kijönnünk a szorításból. Az 58. percben Zsolnai lőtt 17 méterről, Czinanó azonban nagyszerűen védett. Az 59. percben újabb diósgyőri labdarúgók kaptak lehetőséget, így Kondás mester mindenkinek játékperceket tudott biztosítani. A 63. percben Bertus tett egy kiváló labdát Hornyák lábára, aki az ötösről egyből lőtt, Czinanó nagy reflexszel védett. Egy perc sem telt el és a csereként beállt Jurek talált be, 4-0. A 74. percben összejött a szépítés, egy gyors ellentámadás végén Pantovic lőtt a diósgyőri kapuba, 4-1. Mintha kezdtük volna megtalálni önmagunkat, hiszen előbb Király lőtt a diósgyőri kapu fölé, majd két perccel később Váradi tette ugyanazt. A 88. percben ismét Pantovic kereste a lövőhelyzetet, amikor megtalálta, akkor Karan blokkolt. A bal oldali szöglet után Horváth fejelte ki az alapvonalon túlra a labdát. Végül az újabb beadást Borsos húzta le. A mérkőzés utolsó percében Ilyés lépett ki a védők között, átemelte Borsoson a labdát, ám a visszafutó Polgár a gólvonal előtt tisztázott.

Jegyinfó
A mérkőzést a DVTK labdarúgó bérletesei ingyenesen tekinthetik meg, valamint 6 éves kor alatt is ingyenes a belépés, számukra külön belépőjegy váltása nem szükséges, amennyiben a gyermek nem foglal külön ülőhelyet. Mindenki más számára egységesen 500 forintba kerülnek a belépőjegyek.

A szurkolók számára a Csáki-szektor (a korábbi M és N szektorok) áll rendelkezésre. A jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon és kedden déltől a DVTK Shopban is megvásárolhatók.

Védettségi igazolvány
A mérkőzés 18 év fölött csak védettségi igazolvánnyal látogatható, ezért kérjük szurkolóinkat, a belépéskor mutassák fel védettségi igazolványukat és egy személyi azonosításra alkalmas okmányt (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél) a biztonsági szolgálat munkatársának! A 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi igazolvány nélkül is szurkolhatnak.

Helyszín
A találkozót Diósgyőrben, a DVTK Stadionban játsszák a csapatok.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: