Dunaharaszti MTK – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 610 másodperc.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 34. forduló

Dunaharaszti MTK – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-0 (0-0)

Időpont: 2017. június 4. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Dunaharaszti MTK Sporttelep

Cím: 2330 Dunaharaszti, Mindszenty József u. 16

Játékvezető: Kovács Gábor Péter

Asszisztensek: Reinicz Gábor, Kovács Gábor (1980)

Dunaharaszti: Vereckei Dániel, Ferenczi Máté, Márton Dávid, Mészáros Dániel, Rebecsák Szilárd, Kovács Gergely, Nyéki Márk, Gacsal Norbert, Benke Bálint, Dallos Gábor, Rétsági Ákos. Cserék: Gyatyel Norbert, Miskei Milán, Bozsik Krisztián, Kaizer Antal, Szanku Kristóf, Vitányi Gergő.
Vezetőedző: Króner Péter

Békéscsaba: Máthé Gábor, Kun László Dávid, Spitzmüller István, Tóth Dániel, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Zahorán Balázs, Oláh László Dávid, Szajkó Dévald Márk, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Mácsai László, Bozsó Milán, Kovács Ferenc, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerző: Mészáros Dániel (70. perc).

Sárgalapok: Kálmán Szilárd (58. perc), Zelenyánszki László (76. perc), Spitzmüller István (77. perc), Tóth Dániel (78. perc), Szajkó Dévald Márk (88. perc).

Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, egyik fél sem vállalta fel annak a kockázatát, hogy komolyabb vehemenciával támadja a másik kapuját és ennek mellékhatásaként a másik fél megkontrázza. Szünet után állt be drámai változás a játékban. A hazaiak valamivel aktívabbá váltak és egy kontratámadás végén a 70. percben, Mészáros révén a győzelmet jelentő gólt is megszerezték, 1-0. A vendégek nem tudtak újítani, a kapura sem jelentettek veszélyt, így a hazaiak győzelme megérdemeltnek tekinthető.

Szenti Zoltán: – Ma úgy alakult a helyzet, hogy igazi támadó nélkül játszottunk, így pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni, arról nem is beszélve, hogy egyetlen kapura lövésünk sem volt.

A harmadosztályú bajnokság is véget ér június első, ráadásul hosszú hétvégéjén és könnyen lehetséges, hogy második csapatunk – szó szerint értendő – utolsó mérkőzése következik a Dunaharaszti MTK otthonában.

A kiesés elkerüléséhez a jelenlegi helyzetben már nem elég egy esetleges idegenbeli bravúr és a három pont begyűjtése, hiszen a biztos bennmaradást érő 12. pozíció megszerzéséhez a Méhkerék – Mórahalom mérkőzésen is hazai sikernek kellene születnie. Minden más eshetőség firtatása meddő matematikai esélylatolgatás lenne, hiszen csak az előbb vázolt szituáció megvalósulása esetén van reális esély a folytatásra. Az egész szezont tekintve persze könnyű okosnak lenni, de tény hogy többször is olyan mérkőzéseken vesztettünk pontokat, amelyek birtokában most nem fájna a fejünk. Gondoljunk csak a szekszárdiak elleni hazai vereségre, vagy a komlóiak elleni két döntetlenre. Ha csak ezt a néhány mérkőzést emlegetjük, akkor is látható, hogy a végelszámolásnál többszörösen felértékelődnek az "értelmetlenül" elvesztett bajnoki egységek.

Nincs tehát könnyű helyzetben Szenti Zoltán, aki nyilván számíthat néhány visszajátszó segítségére – azonban az első csapat keretéből csak azok a labdarúgók utazhatnak Pest megyébe, akik ezúttal kívül esnek például a fiatal-szabály által előírt kötelezettségeken, vagy a másodosztályban elfoglalt posztjukat nagy biztonsággal más is tudja helyettesíteni a Szeged 2011 elleni kitalált taktikai felállásban. Az ütőképes keret meghatározása éppen ezért – ahogy a szezonban rendszeresen – nem tűnik egyszerű feladatnak.

A tényeknél maradva, együttesünk az utolsó (34.) forduló előtt, 10 győzelem, 6 döntetlen, 17 vereség és 36 bajnoki pont birtokában a tabella 14. pozíciójából néz a lehetetlennek tűnő küldetés elé. Vendéglátóink számára sem tét nélküli az összecsapás, hiszen az eddig összegyűjtött 11 győzelemmel, 6 döntetlennel, 16 vereséggel, valamint 39 ponttal egyáltalán nem dőlhetnek nyugodtan hátra, hiszen a jelenlegi 12. helyüket meg is kellene tartaniuk. Az előző felvonásban vendéglátóink idegenben győzték le a Paksi FC II. együttesét (1-2), míg a Lilák a Pénzügyőr csapatát fektették kétvállra hazai pályán (3-1). Az őszi találkozást felemlegetve, nyugodtan a mérkőzés elé biggyeszthetjük az "országos háromesélyes" jelzőt, hiszen a 2016. november 27-én lejátszott 17. fordulóban sem bírtak egymással a felek (1-1). A harasztiak tavaszi teljesítménye, csakúgy mint a miénk, igen hektikus – hiszen gyakorlatilag bravúrokra nem futotta erejükből és győzni csak a jóval gyengébb csapatok ellen sikerült, mérlegük február óta 5 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség és még azt sem lehet mondani, hogy a hazai pálya előnyét nagy biztonsággal tudták a maguk javára fordítani, hiszen kikaptak a Szekszárdtól, a Hódmezővásárhelytől és a Szigetszentmiklóstól is. Mindenképpen érdemes kiemelt figyelmet szentelni az ellenfél keretében Bozsik Viktornak, aki 11 találatával toronymagasan vezeti a hazai csapat góllövő listáját. Ugyanez elmondható Kálmán Szilárdról is, aki elsősorban pontrúgásaival remekelt az idei szezonban és 9 szerzett góljával a házi gólkirályi cím egyértelmű várományosa.

Szenti Zoltán: – Mind a védelemben, mind pedig a támadó szekcióban gondjaink vannak, hiszen Babinyecz sérült, Balog Zsolt két mérkőzéses eltiltást kapott, Bagi sem tud visszajátszani, hiszen szintén sérült volt a héten. Egy szó, mint száz komoly gondjaink vannak, bár segítségképpen Tóth Dániel és Spitzmüller István utazik velünk és mindentől függetlenül becsületes játékot várok játékosaimtól. A dologhoz azonban az is hozzátartozik, hogy a bennmaradásunk biztosítását nem az utolsó fordulóra kellett volna hagyni.

A Dunaharaszti MTK – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Gábor Pétert akkreditálta a szövetség. Az 1978-as születésű sporival eddig még nem találkoztunk. Pályafutása alatt összesen 741 sárga- és 93 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Reinicz Gábort és Kovács Gábort jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 34. fordulójának mérkőzéseit – ezúttal egyforma kezdési időpontban – június 4-én (vasárnap) 18:00 órától rendezik meg: Komló – Szentlőrinc, Pénzügyőr – Pécs, Dunaharaszti – Békéscsaba, Hódmezővásárhely – Paks II., Méhkerék – Mórahalom, Szigetszentmiklós – Budafok, Dunaújváros – Szekszárd, FTC II. – Gyula, FC Dabas – Dabas-Gyón párosításokban.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1889824154598250

line_purple

Webshop ajánló:
Öngyújtó

line_purple