Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 330 másodperc.

Credobus MosonmagyaróvárBékéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
28. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

0-0 (0-0)


Időpont: 2023. március 19. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: MTE1904 Sporttelep

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park 1.

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Varga Gábor, Király Zsolt

Tartalék játékvezető: Gaál Ákos

Mosonmagyaróvár: Heinrich Márk, Simita Gergő, Pukhtieiev Maksym, Horváth Kevin, Vukasovic Marko, Illés Dávid, Szalka Dominik, Papp Szilárd, Deák István, Mayer Ádám, Végh Bence. Cserék: Slakta Balázs, Molnár Márk, Debreceni András, Jasarevic Mahir, Sajbán Miklós Viktor, Buglyó Botond, Nagy Zoárd Kornél, Gáncs Botond, Artner Dávid, Tifán-Péter Bence, Nagy Kevin Zsolt, Korbély Kristóf.
Megbízott vezetőedző: Király József

Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Máris Dominik, Fazekas Lóránt, Albert István, Hodonicki Márk, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Bora György. Cserék: Krnács Richárd, Farkas Márk, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Kóródi Nándor, Zádori Krisztián, Szalai Dániel, Werle Zalán, Bacsa Krisztián.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor


Helyezés a forduló után: 17 (+1)
Bajnoki pontok száma a forduló után: 28 (+1)
Hátralévő fordulók száma: 10
Szerezhető pontok száma a forduló után: 30
A 15. hely eléréséhez minimálisan szükséges pontok száma a forduló után: 5


Újabb pont és apró előrelépés a táblázaton, ez lehetne a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés szummázása.

Az első igazi helyzet a 24. percben alakult ki, amikor a mosoni Mayer Ádám lövésénél nagyon kellett figyelni Póser Dánielnek. A 34. percben Szalka húzott el a bal szélen, középre tett labdáját az érkező Puhtjejev a kapufára pörgette. A félidő második részében már inkább a csabai térfélen, ott is a tizenhatos környékén zajlott a játék, de a világoskék mezes hazaiak a pihenőig nem tudták bevenni Póser kapuját (0-0). A félidőben Brlázs mesternek cserélnie kellett, Póser kapust Krnács, Albert Istvánt pedig Szalai váltotta.

Credobus Mosonmagyaróvár - Békéscsaba 1912 Előre 0-0 (0-0)

Fotó: Kerekes István

Sokkal több helyzet nem alakult ki a kapuk előtt a második félidőben sem, bár a tempó mintha gyorsabb lett volna. A lila-fehérek nagyon figyeltek a védekezésre és már a térfél közepén igyekeztek megállítani a gyors mosoni támadókat. A csabai gárda az 51. percben már legalább ígéretes lövőhelyzetig eljutott: Váradi Ádám mintegy 17 méterről lőtt nem sokkal fölé. Az óváriak a 62. percben óriási helyzetet puskáztak el: Puhtjejev kapott kiváló indítást, azonban mintegy 10 méterről a hosszú felső sarok mellé lőtt. A lilák a 73. percben alakítottak ki nagy helyzetet: egy eladott óvári labda után Hamed cselezte magát lövésig, ami ugyan nem sikerült jól, de az ötösön érkező Lukács Raymond még javíthatott volna, azonban kapu fölé lőtte a labdát. Hat perccel később ismét a hazai gárda járt közel a gólhoz: Mahir Jasarevic tekert a jobb alsó sarok mellé. A meccslabdát azonban Kóródi Nándor hagyta ki, a 88. percben Hamed csúsztatása után éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt.

Brlázs István Gábor:  – Sajnos a pálya talaja nem volt alkalmas a minőségi futballra. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám mégsem született gól.

Király József: – Fontos mérkőzés volt mindkét csapat számára. Nekünk három-négy, a vendégeknek pedig két lehetőségük volt a gólszerzésre, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni. Pozitívumnak tartom, hogy nem kaptunk gólt. Ugyan győzni szerettünk volna, de lehet, hogy ez az egy pont is jól  jön majd a végelszámoláskor.

Ezen a mérkőzésen nem született gól, így a Békéscsaba egy újabb döntetlent könyvelhetett el, zsinórban a negyediket, tavasszal már az ötödiket. Hogy ezek a meccsenkénti egy pontok mit is érnek valójában, jó eséllyel majd a bajnokság végén derül csak ki?! Annyi viszont bizonyos, hogy egy helyezést előre léptünk – köszönhetően a többi mérkőzés eredményének is -, úgyhogy jelen pillanatban három 28 pontos csapat van, a Békéscsaba pedig a 17. pozícióból várja április 2-án a Kozármislenyt.


Fotók, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!