Cigánd SE – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 30. forduló

Cigánd SE – Békéscsaba 1912 Előre

0-5 (0-2)

Időpont: 2017. április 16. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: Cigándi Sporttelep

Cím: 3973 Cigánd, Fő u. 47/a.

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Kovács II. Gábor

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

Cigánd: Sánta Tibor, Molnár Róbert, Raducu Constantin Sorin, Sándor Tamás, Baksa Zoltán, Csicsvári Milán, Szilágyi Lorand-Jozsef, Nicorec Onisor-Mihai, Popescu Gheorghe Robert, Kasza Dániel, Angyal Norbert. Cserék: Balogh Tamás, Katona György, Oláh Levente, Balogh Alex, Kuti Krisztián, Popa Ovidiu-Nicolae, Barcsay Márk.
Szakmai igazgató: Szénay Péter

Békéscsaba: Ribánszki László, Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Bagi István, Urbin Péter, Nagy István, Juhász György, Viczián Ádám, Kelemen Dávid, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Nascimento de Oliveira Fabio, Spitzmüller István, Ilyés Tamás, Tóth Dániel, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Nagy István (1. és 92. perc), Viczián Ádám (27. és 90. perc), Bagi István (81. perc).

Sárgalapok: Nicorec Onisor-Mihai (10. perc), Baksa Zoltán (44. perc), Szilágyi Lorand-Jozsef (60. perc), Bagi István (60. perc).

Nézőszám: 400

1. perc: Urbin szerzett labdát a félpályánál, megiramodott vele a jobb összekötő helyén, bepasszából Nagy István verte meg a belső védőket, majd higgadtan helyezett a hazai kapuba, 0–1.

27. perc: Ezúttal Viczián vette el a labdát az egyik hazai játékostól, kicselezte a kilépő bekket, majd jó 30 méterről bődületes bombát zúdított Sánta kapujára, 0–2.

81. perc: Juhász futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből ívelt a hosszúra, ahol Bagi fejelte vissza a labdát és a berobbanó Szalai már a gólvonalon belül segítette hálóba a labdát, 0–3.

90. perc: Viczián vezette a labdát, majd 35 méterről bődületes lövéssel pókhálózta ki a ficakot, 0–4.

92. perc: A hosszabbításban egy gyors kontra végén Nagy István foglalta keretbe a mérkőzést, 0–5.

Aligha kezdhetett volna jobban az Előre, amely már az első percben megszerezte a vezetés, két remek egyéni teljesítményt szinkronba hozva. A bekapott gól után is próbált a vendéglátó fegyelmezetten játszani, ügyesen szőtték az akciókat, ugyanakkor a kapura nem tudtak különösebb veszélyt jelenteni. A vezetés birtokában a lila-fehérek azt a játékot nyújthatták, ami igazán fekszik számukra: jól levédték a saját térfelüket és kedvükre kontrázhattak. A félidő felén túljutva Viczián szépségdíjas találata még inkább felszabadította a látogatókat. A borsodiak próbáltak építkezni, de a támadó harmadban rendre elfogyott a tudományuk, ezzel szemben a csabaiak előtt gyors ellenakcióból újabb két ziccer adódott.

A játék menete jelentősen a szünet után sem változott. Az idő előrehaladtával azonban átvette az irányítást is a vendégcsapat és több lehetősége is akadt az előny növelésére. Erre azonban a hajráig kellett várni, amikorra a Cigánd lélekben és fizikálisan is megtört.

Összességében a gyors találat sokat könnyített a csabaiak dolgán. A hazaiak az első félidőben derekasan helytálltak, de hibáikra kíméletlenül lecsaptak a lilák, a második félidő pedig már gyakorlatilag teljes egészében a vendégekről szólt, akik a közvetlen riválisok pontveszteségének köszönhetően újra versenyben vannak a feljutást jelentő második helyért.

Boér Gábor: – Először is szeretnék gratulálni a srácoknak, hiszen megint egy kemény héten vagyunk túl, amit sikerült eredményesen zárni. Már a bemelegítést úgy terveztük, hogy egy kicsit jobban megnyomjuk és hamarabb kimegyünk, mert azt éreztük, hogy a szokásosnál fáradtabbak és tompábbak vagyunk. Nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen jól kezdtük a meccset – részben ennek köszönhetően is. A folytatásban is dinamikusan, fegyelmezetten és eredményesen futballoztunk – hátul szinte hiba nélkül, elöl pedig remek akciókat vezetve, kreatívan és sokszor már látványosan is. A második játékrészben hamarabb le kellett volna zárunk a mérkőzést, mert megvoltak a lehetőségeink. Az utolsó 10 percben aztán megérkeztek a további gólok is és sikerült egy újabb fölényes győzelmet aratnunk, egy nagyon jól küzdő és aggresszíven játszó Cigánd ellen. Megyünk tovább a megkezdett úton és bízom benne, hogy a következőkben még elszántabbak leszünk! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden lila-fehér szurkolónak!

Youtube  Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/390185131366724/

line_purple

Webshop ajánló:
Hűtőmágnes

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás