Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 35. forduló

Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (1-1)

Időpont: 2018. május 13. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 13.

Játékvezető: Kulcsár Katalin

Asszisztensek: Szalai Dániel, Bede Tamás

Tartalék játékvezető: Gyarmati II. Tibor

Budaörs: Demjén Patrik, Menyhárt Attila, Ódé Norbert, Kékesi Alexander Richárd, Tányéros Ádám, Lengyel Béla, Sajbán Máté, Bakos Szabolcs, Pethő Bence János, Czvitkovics Péter, Medgyes Sinan. Cserék: Kemenes Szabolcs, Sajbán Miklós, Palincsár Martin, Adamcsek Máté, Fényes Szabolcs, Fodor Dániel Zoltán, Csobánki Ádám.
Szakmai igazgató: Bognár György

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Szatmári István, Nagy István, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Ilyés Tamás, Urbin Péter, Tóth Dániel, Lustyik Levente, Kiss László.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Lengyel Béla (4. perc), Szatmári István (12. perc).

Sárga lap: Sajbán Máté (71. perc), Kiss László (93. perc).

Nem kezdődött túl jól a Békéscsaba számára a mérkőzés, hiszen rögtön az elején Gránicz hagyott ki egy hatalmas ziccert, a 4. percben viszont Lengyel Béla nem hibázott és góljával megszerezte a vezetést a hazai együttes, 1-0. Szerencsére a 12. percben Birtalan beadásából, Szatmári talált a kapuba, így sikerült gyorsan egalizálni, 1-1. A továbbiakban sem lankadt az iram és a 17. percben Medgyes cselezte magát a tizenhatos előterébe, lövése azonban elkerülte Ribánszki kapuját. Négy perccel később ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség, Tányéros térdéről pattant a kapufára a labda. A 23. percben kényszerű cserét hajtott végre a budaörsi csapat, Bakos helyére Sajbán Miklós érkezett. Egy perccel később Czvitkovics szögletét Kékesi fejelte a kapu mellé. A 27. percben Medgyes végezhetett el szabadrúgást, a labdára Óré csapott le, lövése azonban csúnyán fölé szállt. Az első félóra után újabb kapufa borzolta a kedélyeket, amikor Pethő kapáslövése pattant ki a lécről az alapvonalon túlra. Megelégelte a hazai támadásokat az Előre és a következő percekben átvette a játék irányítását. Szatmári lövőkedve nem múlt el és a 37. percben ismét eleresztett egyet, lökete azonban nem adott munkát Demjén kapusnak. A félidő vége előtt még Pethő próbálkozott egy betöréssel, de nem járt eredménnyel.

A második játékrész elején megpróbált újra támadólag fellépni a hazai együttes, de a csabai védelem jól állta a sarat. Az 52. percben Király szánta lövésre magát, labdája azonban a kapu fölé szállt. Pethő továbbra is igen aktív volt, az 53. percben a kapu felé irányította a pettyest, amely szerencsére elkerülte Ribánszki portáját. Két perccel később Szatmári húszméteres lövése ment pár centivel a bal kapufa mellé, majd szinte a fordulásból Sajbán Miklós tornáztatta Ribánszkit, aki bravúrral védett. Medgyes sem akart lemaradni és az 57. percben megpróbálta bevenni kapunkat, szerencsére sikertelenül. A 61. percben Viczián bombája szállt fölé-mellé. A 63-64. percben mindkét mester cserére szánta el magát: Viczián helyett Urbin folytatta, Medgyest pedig Fodor váltotta. Rögtön ezután Birtalan érkezett egy ígéretes beadásra, de Demjén kapus bravúrral védett, közben viszont a játékvezető már leshelyzetet mutatott.  A 65. percben Tóth Dániel is lehetőséget kapott, aki Gránicz helyett állt be. A 70. percben ismét Ribánszkinak kellett bravúrt bemutatnia, amikor Fodor próbálkozott egymás után kétszer is. Egy perccel később Sajbán Mátét figyelmeztette sárga lappal a játékvezető. A 75. percben Czvitkovics lőtt, de a labda elkerülte a kapunkat. Három perccel később újra kapusunk pillanatai következtek, előbb Pethő fejese csattant a felső lécen, majd Fodor és Sajbán lövését is hárítania kellett. A 83. percben Birtalan előtt kínálkozott lehetőség, lövését azonban Demjén semlegesítette. Ebben a percben utolsó cseréjét is kihasználta Boér mester: Kiss László léphetett pályára Nagy István helyett. A frissítések ellenére a három perc hosszabbításban sem változott az eredmény, így a mérkőző feleknek meg kellett elégedniük a pontosztozkodással.

Boér Gábor: – Nagyon élvezetes és tempós mérkőzést játszottunk, ahol mindkét együttes a győzelemre törekedett. Ennek okán mindkét oldalon rengeteg lehetőség alakult ki, ha jól emlékszem négy kapufát is feljegyezhettünk egyenlő eloszlásban. Mindent összevetve igazságos az iksz és véleményem szerint az egyik legjobb futballt játszó ellenfél otthonából sikerült egy pontot elhoznunk. Végig nyílt sisakos játék folyt a pályán és nem arról szólt a mérkőzés, hogy az egyik csapat védekezik, a másik pedig szenved – sajnos ez ritkaság a másodosztályban. Nagyon örülnék, ha több ilyen meccset tudnánk játszani, mert ezzel lehet fejlődni, nézőt kicsalogatni. Az már megint más téma, hogy ez az összecsapás nem ilyen helyszínt érdemelt volna, de ez ellen nem tudunk mit tenni. Nagyon köszönjük szurkolóinknak, akik szép létszámban elkísérték a csapatot és tényleg segítettek minket! Úgy gondolom, hogy az ilyen mérkőzésekkel tudunk fejlődni és előre lépni, annak pedig külön örülök, hogy még így is tudtunk növelni az előnyünkön!

Az idegenben szerzett egy pont értékét jelen pillanatban még nem tudjuk felértékelni, de ettől függetlenül a Budaörs ellen elért döntetlen, és a forduló többi mérkőzésének eredményeképpen megerősítettük bronzérmes pozíciónkat, sőt matematikailag még a második hely sorsa sem dőlt el.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2076623042586271/

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás