Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 29. forduló

Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (1-0)

Időpont: 2019. március 17. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Budafoki MTE Sporttelep

Cím: 1222 Budapest, Promontor u. 89.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Bede Tamás, Kis Zoltán

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Budafok: Kovács Zoltán, Margitics Andor, Vankó Imre, Vég Bence, Veszelinov Vladimir, Vass Máté, Kercsó Bence István, Kirják Henrik, Króner Martin, Kulcsár Kornél, Vaszicsku Gergő. Cserék: Póser Dániel, Horváth Csanád Benedek, Csiszér Balázs, Farkas Bálint, Khiesz Kornél, Patkós Imre Richárd, Pölöskei Péter.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Szélpál Norbert, Sinanovic Sinan. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Máris Dominik, Szalai Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs, Vólent Roland.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Kulcsár Kornél (27. perc), Hursán György (53. perc), Pölöskei Péter (87. perc).

Sárga lap: Króner Martin (14. perc), Vég Bence (45. perc), Margitics Andor (48. perc), Hursán György (68. perc), Zahorán Balázs (89. perc), Máris Dominik (92. perc).

Mindkét együttest sérülések, a vendéglátókat eltiltások is nehezítették a kezdő tizenegy kijelölésekor. A Budafoknál Kovács Dávid és Oláh Bálint eltiltás, Micsinai Miklós, Gohér Gergő és Filkor Attila pedig sérülés miatt hiányzik. A műtét után már rehabilitációs munkát végző Ihrig-Farkas Sebestyén, Gubacsi Zoltán és Mervó Bence egyelőre nem bevethető. A Békéscsabánál Pilán Márkó, Lustyik Levente és Gránicz Patrik továbbra is maródiak.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte. Az első esemény Vaszicsku nevéhez fűződött a 7. percben, amikor pontatlan csúsztatásával vétette észre magát. Az első negyed óra végén Króner rúgta fel ellenfelét a kezdőkörben, amiért Zierkelbach játékvezető sárga lappal illette. A 18. percben Veszelinov indította Kercsót, aki az alapvonal közeléből a kapu elé emelt, de nem volt érkező. Három egységgel később Sinanovic jobb oldali beadása után, Vaszicsku mentett szögletre a mögötte érkező Urbin elől. A 24. percben Kulcsár szabadrúgásból ívelt a kapu elé, majd Vég elé került a labda, aki jobbról, éles szögből, mintegy 8 méterről lőtt, de Ribánszki a rövid saroknál védett. A 27. percben Kulcsár harcolt ki szabadrúgást a békéscsabai kapuval szemben, amit a sértett 24 méterről értékesített, 1-0. Két perccel később Margitics robogott el a jobb oldalon, majd a hosszú oldalra ívelt, Vankó pedig 8 méterről, fordulatból lőtt, a löketet azonban Ribánszki hatalmas vetődéssel ütötte oldalra. Az első fél óra csabai lehetőséggel végződött, amikor egy jobb oldali beadás után Viczián fejelt hat méterről, de Kovács Zoltán leért a jobb alsó sarokhoz és megfogta a labdát. A 37. percben Vankó balról adott középre, de az érkező Margitics lemaradt a passzról. A 42. percben bal oldalról végzett el hatalmas bedobást a Békéscsaba. Középen átcsúszott a labda a fejek felett, a hosszú oldalon pedig Nagy Sándor perdített a kapu felé Kirják szorításában, de Kovács Zoltán könnyedén védett. A 43. percben Vankó indult el a bal oldalon, rávezette a labdát védőjére, majd a tizenhatoson belülre érve éles szögből lőtt, de kevéssel eltévesztette a célt.

A második játékrészt a Békéscsaba kezdte, úgy hogy a szünetben kettőt is cserélt Boér Gábor: Nagy helyett Szalai érkezett, Mészáros helyén pedig Hursán folytatta. Az 53. percben végre összejött az egyenlítés, a csereként beállt Hursán György 13 méterről, laposan lőtt a hálóba, 1-1. Az 56. percben Vaszicsku hatalmas, jobb oldali bedobása után Margitics fejelt a kapu előterében, de Ribánszki vetődve védett. Az 59. percben Urbin és Hursán játszottak össze, de Kovács Zoltán jó ütemben mozdult ki a kapujából és begyűjtötte a labdát. A 72. percben Mezei jobb oldali szöglete után a hosszú saroknál Viczián fejelhetett tisztán, de Kovács Zoltán kezébe továbbította a labdát. Tíz perccel a lefújás előtt egy lecsorgó labdát Veszelinov állítgatás nélkül lőtt kapura, de próbálkozása egy békéscsabai védőről levágódott. A 83. percben egy hazai kontra után szögletet harcolt ki a hazai egylet, majd a sarokrúgás után Pölöskei fejelt az öt és feles bal sarkának közeléből kevéssel kapu fölé. A 85. percben Szatmári bombázott fölé. A 87. percben, egy jobb oldali bedobás után, Pölöskei Péter továbbította a labdát közelről a kapuba, 2-1. A három perc hosszabbítás alatt pedig már nem sikerült pontot menteni, így maradt a számunkra kedvezőtlen végeredmény.

Boér Gábor: – Egyszerűen nem tudom hova tenni a mai teljesítményünket. Nem értem, hogy a magyar labdarúgót miért kell mérkőzésről-mérkőzésre úgy motiválni, hogy megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani – hiszen ennek a dolognak alapvetőnek kellene lennie. Összességében az első félidővel egyáltalán nem, a második játékrésszel nagyjából elégedett voltam – de az már látszik, hogy nem szabad kétszer egymás után ugyanazt a kezdőt küldenem a pályára. Sajnos továbbra sem tudunk kiegyenesedni és nem tudunk egymás után több mérkőzésen úgy pontokat szerezni, ahogy azt szeretnénk. Megint olyan szituációkból kaptuk a gólokat, melyekre külön készültünk – ezért anélkül, hogy megbántanék valakiket, de ez biztosan nincs így rendben. Így nagyon nehéz alkotni, amikor kéthetente ugyanabba a folyóba lépünk és ugyanolyan hibákat követünk el. Ettől függetlenül gratulálok a hazai együttesnek a győzelemhez, hiszen gyakorlatilag három kapura tartó lövésből, illetve dobásból sikerült elérniük ezt az eredményt. Van két hetünk, hogy újra megpróbáljunk rendet tenni, de ezen már nagyon túl kellene lennünk, mert nagyon unalmas. A teljesítményünknek meglesznek a következményei, ezt megígérhetem. Szurkolóinknak természetesen köszönöm, hogy elkísérték a csapatot, rajtuk nem múlott semmi!

Nagy küzdelemben, ezen a napon semmi sem akart igazán összejönni, így nem sikerült újabb három pontot elhoznia az Előrének idegenből. Ettől függetlenül folytatni kell a munkát, hiszen nincs veszve semmi, bár a többi mérkőzés eredményeképpen egy helyet hátrébb csúsztunk a tabellán, de a Soroksárral egyetemben 47-47 ponttal állunk a bajnokság ezen szakaszában.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/547296309013680/’ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/250499455855001/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!