Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 322 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 15. forduló

Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. október 29. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Budafoki MTE Sporttelep

Cím: 1222 Budapest, Promontor u. 89.

Játékvezető: Takács János

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Sándor Csaba

Budafok: Somogyi Csaba, Margitics Andor, Vasiljevic Dusan, Vankó Imre, Ihrig-Farkas Sebestyén, Filkor Attila, Harsányi István, Kercsó Bence István, Khiesz Kornél, Nagy Tamás, Csizmadia Csaba. Cserék: Balogh Péter, Vég Bence, Vass Máté, Kerekes Krisztián, Oláh Lóránt, Fekete Máté.
Vezetőedző: Tóth Bálint

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Szatmári István, Nagy István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Eszlátyi István, Szalai Dániel, Gránicz Patrik, Király Patrik, Kiss László.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Birtalan Botond (18. perc), Urbin Péter (55. perc).

Sárgalap: Szalai Dániel (81. perc).

18. perc: Pilán indította a jobb oldalon Tóth Dánielt, aki elfutott, jól adott középre, és az érkező Birtalan 14 méterről lőtt a hazaiak kapujába, 0-1.

55. perc: Szatmári elhúzott a baloldalon, középre adta a labdát, Urbin 12 méterről szép gólt lőtt a fővárosiak hálójába, 0-2.

Víztócsákkal tarkított pályán, erős szélben kezdődött a mérkőzés. A lila-fehérek enyhe mezőnyfölényben játszottak. A békéscsabaiak vezetőgólja után magabiztosabbá váltak a vendégek, a fővárosiak csak szögletekig jutottak. A 38. percben Tóth Dániel százszázalékos ziccert hibázott, így egy gólos Előre vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után a nehéz helyzetben lévő budafokiak próbáltak többet veszélyeztetni, de csak szögletekig jutottak. Az 56. percben esett második csabai gólt követően, a vendégek nyugodtabban játszhattak, a hazaiakat pedig sürgette az idő. A félidő közepén Boér Gábor cserélt, Birtalan és Tóth Dániel helyett Gránicz és Kiss László érkezett a pályára. A hajrában Szalai váltotta Urbint. A budafokiak próbálkoztak ugyan, de nem volt kellő erő a játékukban, és hiába lőttek tizenöt szögletet gólt nem tudtak elérni.

A nagy szélben, mély talajú pályán lejátszott, végig küzdelmes mérkőzésen, a helyzeteiből kettőt értékesítő, érettebben futballozó Békéscsaba győzelme teljesen megérdemelt.

Tóth Bálint: – Megérdemelten nyert a Békéscsaba. Beigazolódott, amit vártunk, hogy egy jó csapattal fogunk megmérkőzni, és ez a pályán be is bizonyosodott. Tudtuk, hogy ezt fogják játszani, de sajnos nem működött az ellenszere.

Boér Gábor: – Nagyon nehéz időjárási körülmények között játszottuk le a mérkőzést – főleg a második félidőben, hiszen az orkánerejű szél nagyon rányomta bélyegét a játék színvonalára. Ettől függetlenül sikerült alkalmazkodnunk, és rúgtunk két szép gólt – nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. A srácok átérezték a mérkőzés fontosságát, és nagyon odatették magukat, végig sokat futottak, és megfelelően agresszíven futballoztak. Örülök, hogy nyertünk, és talán sikerült ebből a kisebb hullámvölgyből pozitívan kijönni. Dolgozunk tovább, hiszen nagyon sok feladat vár még ránk és remélem, hogy végre tudjuk stabilizálni a formánkat, és nem lesz ennyire ingadozó a jövőben.

line_purple