Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC

1-1 (1-1)

Időpont: 2020. augusztus 5. (szerda) 14:45 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Rúsz Márton

Asszisztensek: Garai Péter, Márkus Tamás

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Békéscsaba: Uram János, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Bora György, Paudits Patrik. Cserék: Czinanó Antal Áron, Gránicz Patrik, Máris Dominik, Kovács Ádám Tibor, Hodonicki Márk, Lászik Milán, Oláh László Dávid.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Vasas: Jova Levente, Litauszki Róbert, Szatmári Lóránd, Hidi M. Sándor, Viczián Ádám, Terbe Botond, Balajti Ádám, Silye Erik, Radó András, Pekár László, Tóth Bence. Cserék: Ivan Rados, Kalmár Olivér, Birtalan Botond, Köböl Krisztián Milán, Hinora Kristóf, Kleisz Márk, Csató Martin.
Vezetőedző: Bene Ferenc

 Gólszerzők:  Szalai Dániel (35. perc – öngól), Paudits Patrik (44. perc).

 Sárga lapok: Silye Erik (23. perc), Uram János (30. perc), Bora György (37. perc), Balajti Ádám (39. perc), Lukács Raymond Barna (71. perc), Nikola Pantovic (86. perc), Mészáros Márk (92. perc).

Nézőszám: 1.850

35. perc: Radó szöktette Silye Eriket, aki az ötös magasságából meglőtte a labdát, hiába csúszott be Szalai, már csak beljebb tudta segíteni a labdát, 0–1.

44. perc: A tizenhatos jobb oldal sarkáról középre ívelt, éppen az érkező Paudits fejére, aki a kapu jobb alsó sarkába fejelte a labdát, 1–1.

Fotó: Imre György

A vendégeknél Feczesin Róbertnek bevizesedett a térde, aki nem vállalta játékot. Pályára lépett ugyanakkor az NB I tavalyi csonka szezonjának legeredményesebb góllövője, Radó András. Jó előjelekkel lépett pályára a Békéscsaba, hiszen a szegedi nyitányon mindhárom pontot megkaparintotta. A Vasas döntetlennel kezdett a Kazincbarcika ellen, ezért a Viharsarokban csak a győzelem volt az elfogadható eredmény.

Aktívnak bizonyult mindkét csapat, a csabaiaknál Paudits már a mérkőzés elején helyzetbe került. A szűk játékoskerettel bíró hazaiak nem ijedtek meg a feljutásra is esélyesnek tartott fővárosiaktól, teljesen nyílttá tették a mérkőzést. Túl sok helyzet egyik oldalon sem adódott, ám lüktetett a játék, a népes publikum jól szórakozott. A félidő derekán Lukácsot birkózták le a tizenhatoson belül, ám elmaradt a büntető. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a Vasas, a Radótól érkező labda Szalairól került a csabai hálóba. Már a szünetre készülődtek a csapatok, amikor a remekül játszó Paudits bevette Jova Levente kapuját.

A második félidő még az elsőnél is nagyobb küzdelmet hozott, akadtak helyzetek, de a koncentrálással baj volt – ebben talán a nagy meleg okozta fáradtság is közrejátszott. Gól ebben a felvonásban már nem született, a döntetlennek inkább az immáron négy ponttal rendelkező Békéscsaba örülhetett, a Vasas pedig ismét egy ponttal zárt.

Egy biztos, a közönség jól szórakozott, eseményekben dús, lüktető iramú találkozót láthatott, melyen mindkét gárda a győzelemre törekedett. A vendégeknek ennél a játéknál azért feltétlenül több kell, ha minél hamarabb be akarja húzni az első győzelmet.

Schindler Szabolcs: – Ezen a mérkőzésen ezt tudtuk játszani, próbáltunk stabilan védekezni és az adódó lehetőségeket kihasználni. Fontos volt, hogy még a szünet előtt ki tudtunk egyenlíteni. A második félidőben sokat támadott a Vasas, de nekünk is voltak helyzeteink, amelyek sajnos kimaradtak. Bravúros eredményt értünk el, gratulálok a csapatnak és köszönöm a lelkes közönségünknek a biztatást!

Bene Ferenc: – Rendkívül csalódott vagyok az eredmény miatt. Bár akadtak periódusok, amikor az eltervezettek szerint játszottunk. Ha a szünetig megőrizzük a vezetést, akkor lehet, hogy két-három góllal nyerjük a mérkőzést. Ki kell lépnünk a komfortzónánkból és többet kell tennünk azért, hogy sikeresek legyünk.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/935053643674746/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv