Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 342 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 25. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

0-0 (0-0)

Időpont: 2020. február 23. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Nikola Pantovic, Váradi Ádám, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kovács Ádám Tibor, Lukács Raymond Barna, Oláh László Dávid. Cserék: Ribánszki László, Dávid Zoltán Gergő, Gránicz Patrik, Lustyik Levente, Faragó Tomás, Ilyés Tamás, Polényi Gábor.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Vác: Halasi Péter, Juhász György, Kasza Balázs Ákos, Dulló Martin, Szűcs Kristóf, Szalánszki Gergő, Bonivárt Erik, Géringer László, Sárosi Soma, Torda Patrik, Zámbó Dániel. Cserék: Bajkán Balázs Norbert, Márkus Martin, Kakuk Erik Viktor, Magos Mátyás, Bartos Julián, Hajnal Balázs, Tóth Dominik Bence.
Edző: Burzi Attila

Sárga lapok: Kasza Balázs Ákos (3. perc), Szalánszki Gergő (23. perc), Farkas Márk (38. perc), Géringer László (45. perc), Juhász György (74. perc), Váradi Ádám (89. perc).

Nézőszám: 635

A Békéscsaba 1912 Előre hiába támadta végig a Vác elleni mérkőzést, és dolgozott ki számos helyzetet, mégis 0-0-s döntetlent játszott a labdarúgó Merkantil Bank NB II Liga 25. fordulójában. A csabaiak ráadásul egy tizenegyest is elhibáztak a találkozó elején.

A csabai együttes együttesben két változás volt az előző heti, MTK elleni összeállításhoz képest: Mészáros Márk és Máris Dominik helyett Babinyecz Balázs és Oláh László kezdett. A hazaiak gyorsan megszerezhették volna a vezetést: Kasza rántotta le a tizenhatoson belül Oláh Lászlót, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Kovács Ádám végezte el, de nem jól helyezett, jobbra tartó lövését Halasi Péter kiütötte. Az első negyedórában Király Patrik egy távoli átlövéssel veszélyeztetett, Szalai beadása után pedig Pantovic került helyzetbe, de egy váci védő megakadályozta a lövést. A vendégek ezt követően kiszabadultak a nyomás alól, Szűcs Kristóf volt a legaktívabb, aki fejessel és távoli lövésekkel is próbálkozott. A 19. percben Pantovic szöglete után Szalai fejelt a felső lécre, a félidő folytatásában azonban a kissé idegesen és pontatlanul játszó hazaiak nem tudtak nagyobb helyzetet kidolgozni, így a csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre.

A félidőben cserélt Schindler Szabolcs: Kovács helyére Gránicz Patrik érkezett. Az első negyedóra a szünet után sem hozott sok helyzetet, a váciak magabiztosan őrizték a döntetlent. A 60. perc után nőtt a csabai fölény és lassan a helyzetek is megjöttek. Elsőként Lukács Raymond próbálkozott fejjel, majd egyéni akció végén lövéssel, de egyik alkalommal sem találta el a kaput. A játékrész legnagyobb csabai lehetőségét a 70. percben láthatták a szurkolók: jobb oldali hazai akció után Gránicz és Lukács is gólt szerezhetett volna, de Halasi kétszer is védett. A 79. percben a csabai szurkolók tapssal tisztelegtek a közelmúltban 79. életévében elhunyt legendás gyúró, Baukó András előtt. Egy perccel később Oláh László is betalálhatott volna, de ezen a délutánon a hazai csapat be volt oltva gól ellen. A 88. percben az egész meccsen lelkesen, de pontatlanul próbálkozó Lukács fejelt kapura, Halasi ekkor is a helyén volt.

A Békéscsaba hiába támadott többet, nem tudott a kapuba találni, még büntetőből sem, így a kitartóan védekező Vác egy ponttal távozhatott a Kórház utcából. Schindler Szabolcs együttese idei negyedik bajnoki mérkőzésén is nyeretlen, ugyanakkor veretlen maradt, hiszen négy döntetlen a tavaszi mérleg. A lilák legközelebb március 1-én a Budafok otthonában folytatják a bajnokságot.

Schindler Szabolcs: – Egy kicsit megfogta a csapatot a kihagyott tizenegyes, de az első húsz percben jól játszottunk, utána azonban hullámvölgybe kerültünk. A második félidőben is végig támadtunk, hét százszázalékos helyzetünk volt, de nem sikerült kapuba találni. A vérszag hiányzott a játékosokból, ezért nem sikerült kapuba találni, az ellenfél kapusa pedig tízes osztályzatot érdemel. Ez egy vereséggel felérő döntetlen volt, ezekkel az eredményekkel sajnos nem tudunk előre lépni.

Burzi Attila: – A Békéscsaba jól igazolt, erősebb a játékoskerete. Halasi nagyon jól védett ezen a mérkőzésen, ma nem lehetett gólt lőni neki. Arra készültünk, hogy a csabaiak a széleken lesznek veszélyesek, ezt akartuk levédekezni. Juhász bedobásaival próbáltunk veszélyt okozni, ez egyszer-kétszer sikerült is. Összességében elégedett vagyok a döntetlennel.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1085507495247353/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv