Békéscsaba 1912 Előre – Tiszakécskei LC

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 3. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Tiszakécskei LC

2-2 (0-1)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. augusztus 15. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Baghy Csaba, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Kovács Imre

Békéscsaba: Krnács Richárd, Kitl Miklós, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Máris Dominik, Mikló Roland, Sipos Gábor, Albert István, Varga Szabolcs, Bora György, Horváth Péter. Cserék: Winter Dániel, Farkas Márk, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Borbély Bence Boldizsár, Ilyés Tamás, Király Patrik, Fazekas Lóránt, Puskás Gábor Sándor, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Tiszakécske: Holczer Ádám, Végső Előd Zalán, Oláh Máté Sándor, Erdei Carlo Alex, Pál András, Beliczky Gergő, Zádori Krisztián, Farkas Norbert, Kiprich Dávid József, Vachtler Csaba, Benke Áron. Cserék: Tajti Norbert, Kalmár Ferenc, Baráth Bence, Kovács Barnabás, Lovas Zsombor, Simon Márk, Galacs Erik Gábor, Gyurján Bence, Lovas Andor.
Vezetőedző: Nagy Sándor

 Gólszerző: Pál András (20. perc), Horváth Péter (63. perc), Bora György (65. perc), Simon Márk (77. perc).

 Sárga lapok: Oláh Máté Sándor (25. perc), Erdei Carlo Alex (27. perc), Kiprich Dávid József (44. perc), Zádori Krisztián (48. perc), Varga Szabolcs (51. perc), Farkas Norbert (58. perc), Holczer Ádám (85. perc).

Nézőszám: 850

Fotó: Bencsik Ádám

A Békéscsaba 1912 Előre a Tiszakécske együttesét fogadta a férfi labdarúgó NB II 3. játéknapján, vasárnap este. A mérkőzésre kilátogató nézők fordulatos összecsapást láthattak.

20. perc: Pál András helyezkedett jól a tizenhatoson belül, aki laposan, nem túl erősen meglőtte a labdát és a védők lábai között a jobb alsó sarokba gurult, 0–1.

63. perc: Villámgyors csabai akció végén Pantovic játszott át a jobb oldalon felbukkanó Horváthn Péterhez, aki, 11 méterről nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1.

66. perc: Gránicz lőhetett szabadrúgást az oldalvonal közeléből, mintegy 18 méterről és a berobbanó Bora a kapu közepébe fejelt, 2–1.

77. perc: Gyurján futott a jobb oldalon, élesen középre passzolt és Simon Márk a kapu jobb oldalába ívelt, 2–2.

A csabai együttesből az eltiltott Lukács Raymond volt az egyik legfontosabb hiányzó, akit az előző fordulóban kiállítottak. A találkozó első helyzete a hazaiak előtt adódott az 5. percben, amikor Mikló Roland jobb oldalról élesen lőtt a kapu elé, de Holczer Ádám, a vendégek kapusa a helyén volt. A Bács-Kiskun megyeiek sem tétlenkedtek, négy perccel később egy szögletet követően Zádori Krisztián fejelt, a középre tartó kísérletet Krnács Richárd hárította bravúrosan. A 17. percben ismét a csabaiak veszélyeztettek: Varga Szabolcs mintegy 28 méterről eleresztett szabadrúgását tolta kapufára a vendégek hálóőre, majd a kipattanót Máris Dominik rúgta a kapusba. Három perccel később megszerezték a vezetést a vendégek: egy kapu előtti kavarodás után Pál András gurított a hazaiak kapujába, 0-1. A bekapott gólt követően ugyan éledezett a Békéscsaba, de az átütő erő hiányzott a játékból. A 22. percben Horváth Péter szaladt el a bal oldalon, majd megcélozta a rövid sarkot, de Holczer védte a próbálkozást. A Tiszakécske őrizte az előnyét, a hazaiak összjátékába sokszor hiba csúszott, a csabaiak dekoncentráltnak tűntek. A 39. percben Horváth veszélyeztetett, lövése azonban ezúttal is középre tartott, Holczer magabiztosan védett, így a másodosztályban újonc vendégek előnnyel mehetettek a szünetre.

Preisinger Sándor cserére szánta el magát a félidőben, Paudits Patrik érkezett Szabó Péter helyére, a házigazda pedig jól is kezdte a második félidőt. A frissen beálló támadó a 49. percben célkeresztbe is vette a vendégek kapuját: Varga szögletét követően életerős fejesét Holczer bravúrral védte. Négy perccel később Kitl Miklós távolról veszélyeztetett, de a már megszokott forgatókönyv következett: a vendégek kapusa ismét védett. A 60. percben újabb frissítés érkezett: Gránicz Patrik váltotta Varga Szabolcsot. Ezt követően azonban parádés két percet produkált az Előre: a 64. percben Nikola Pantovic kiváló labdát adott Horváth Péternek, aki az ötös sarkáról, éles szögből lőtt a hosszú sarokba, 1-1. Nem maradt azonban sokáig döntetlen az állás, két perccel később Gránicz végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig Bora György kiválóan érkezett és a kapuba bólintotta a labdát, 2-1. Alig két perc alatt megfordította az állást az Előre, az előnyt azonban nem sikerült megtartani. Mentek az egyenlítésért a vendégek, a 68. percben a csereként beálló Simon Márk veszélyeztetett, de Krnács ekkor még hárítani tudott. A 77. percben már nem sikerült a bravúr a csabaiak kapusának: a Tiszakécske egy mintaszerű akcióval bontotta meg a csabai védelem bal oldalát, középen pedig az NB III-ban házi gólkirály Simon Márk jött, aki a kapuba passzolt és kiegyenlítette az állást, 2-2. Nem adta fel a házigazda: három perccel később Horváth beadása után Mikló Roland került nagy ziccerbe, a lövést azonban blokkolta egy vendég védő. A játékvezető négy percet hosszabbított, azonban a csapatok a hajrában már nem tudták eldönteni a mérkőzést, így maradt a pontosztozkodás.

A Békéscsaba 1912 Előre három fordulót követően két vereséggel és egy döntetlennel a tabella 17. helyén áll. A viharsarki együttes legközelebb szerdán lép pályára, a Szombathelyi Haladás otthonában.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/385876552885954

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás