Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 13. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

1-1 (0-1)

Időpont: 2019. október 20. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Ribánszki László, Farkas Márk, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Faragó Tomás, Nikola Pantovic, Olasz Dénes, Máris Dominik, Szalai Dániel, Kovács Ádám Tibor, Anton Bidzilya. Cserék: Uram János, Károly Bálint, Ilyés Tamás, Hursán György, Babinyecz Balázs, Váradi Ádám, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Szolnok: Molnár F. Tamás, Rokszin Ádám, Bárdos Bence Zsolt, Horgosi Donát, Tisza Kálmán, Szabó Péter, Kovács Olivér, Vólent Roland, Szabó Richárd, Papp Szilárd, Földi Marcell Sándor. Cserék: Csáki Kálmán, Tóth Benjamin, Simon Attila, Laczkó Milán, Berdó Péter, Kotula Máté, Ágoston Kristóf.
Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Szabó Richárd (36. perc), Hursán György (67. perc).

Sárga lapok: Bárdos Bence (14. perc), Horgosi Donát (18. perc), Kovács Ádám Tibor (38. perc), Papp Szilárd (44. perc), Anton Bidzilya (60. perc), Csábi József (78. perc), Földi Marcell (90. perc), Rokszin Ádám (91. perc).

Nézőszám: 840

Újabb “véráldozatokkal” járt ez a döntetlen, hiszen Olasz Dénes egy fejelésnél sérült meg és a félidőben le is kellett cserélni, Károly Bálint pedig az elsődleges diagnózis alapján valószínűleg kulcscsonttörést szenvedett, ráadásul a kialakult kártyapartinak köszönhetően Kovács Ádám Tibornak kigyűlt az öt sárga cédulája, így a következő mérkőzést ki kell hagynia. Sajnos a fejlemények tükrében az előjelek továbbra sem biztatóak, hiszen lassan elfogyunk.

Rögtön a mérkőzés elején a Szolnok dolgozott ki helyzetet, majd jött a válasz egy hazai lehetőséggel. A 6. percben Pantovic jobb oldali szöglete után Farkas fejelt közelről, a labdája centikkel ment a kapu fölé. A 23. percben Bidzilya beadása után Faragó óriási helyzetben tisztán fejelhetett a kapura, de baj volt az irányzékkal.

Mezőnyfölényben játszott a Békéscsaba, a szolnokiak csak ritkán keveredtek el a hazai kapu közelébe. A 25. percben egy partdobás után Kovács került helyzetbe, de egy szolnoki védő az utolsó pillanatban mentett.

A 36. percben meglepetésként hatott a szolnokiak vezető találata és a bekapott gól nem tett jót a csabaiak játékának.

Ennek ellenére a lila-fehérek igyekeztek felpörgetni a játékot, de gólt már nem sikerült elérniük az első játékrészben.

Úgy jött fel a pályára a második félidőben a Békéscsaba, hogy azonnal beszorította az ellenfelét, ám ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Hamar ellaposodott a mérkőzés, jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, bő negyedóráig egyetlen komolyabb helyzetet sem jegyezhettünk fel. Csak a sárga kártyákat gyűjtögették a csapatok, bár nem volt keménynek mondható a mérkőzés.

Még időben jött a csabaiak egyenlítő találata a 67. percben, hiszen bőven maradt idő a fordításra is. Fel is élénkültek a hazaiak, de figyelniük kellett, hogy hátul ne nagyon nyíljanak ki.

A 84. percben Pantovic ívelt középre, Kovács ért bele a labdába, de Molnár hárított. Egy perccel később Hursán fejelt nem sokkal kapu mellé. Az utolsó percben a szolnokiak előtt is adódott helyzet, ám Tóth fölé lőtt.

Csábi József: – Az első húsz perc kivételével úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük. A második félidőben nem tudott velünk mit kezdeni a Békéscsaba. Ekkor már egyértelműen rámentünk a győzelemre. A hazaiaknak is volt lehetősége, de nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

Schindler Szabolcs: – Kihagytunk két ziccert, majd egy pontrúgásból gólt kaptunk és ettől kezdve megváltozott a játék képe. A második félidőben kockáztattunk, helyzeteink is voltak, de azokkal jobban kell sáfárkodni és akkor előrébb tartana a csapat.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/488012155262529/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás