Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

szolnok_mav_fc_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 24. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. március 12. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Varga Zsolt, Horváth Róbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Ribánszki László, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik, Nagy István, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid, Gyurján Bence. Cserék: Hrabina Alex Gergő, Bagi István, Oláh László Dávid, Spitzmüller István, Ilyés Tamás, Urbin Péter, Juhász György.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Szolnok: Kenderes Zoltán, Balogh Miklós, Csirmaz István, Hajba Tamás, Pintér Norbert, Molnár F. Tamás, Berdó Péter, Tóth László, Horgosi Donát, Pantovic Nikola, Dedics Alex. Cserék: Gazsi Tamás Zsolt, Magyar Bence, Olasz Dénes, Kovács Olivér, Tóth Balázs, Kánya Norbert, Tóth Péter.
Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerzők: Nikola Pantovic (40. perc), Pintér Norbert (74. perc). 

Sárgalapok: Dedics Alex (49. perc), Viczián Ádám (55. perc), Gránicz Patrik (57. perc), Pintér Norbert (66. perc).

Piroslap: Ribánszki László (72. perc).

Nézőszám: 795

line_purple

A 40. percben egy bal oldali szöglet után Nikola Pantovics hét méterről, kapásból a kapu jobb oldalába vágta félmagasan a labdát, 0-1.

A 74. percben Ribánszki kapus a kitörő Pintér Norbert lábát gólhelyzetben elhúzta a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, egyben piros lapot is adott érte. A büntető mögé a sértett állt, az elsőnél szabálytalanságot észlelt a játékvezető, ezért megismételtette. Másodjára Pintér Norbert ugyanoda, a kapu jobb oldalába lőtte a labdát a balra vetődő, csereként beállt Hrabina Alex kapus mellett, 0-2.

Már az első negyed óra is jó iramban kezdődött, mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Az viszont hamar kitűnt, hogy a szolnokiak jóval gyorsabbak, és könnyen a csabai védelem mögé kerülnek, nagy zavart okozva, veszélyt jelentve a hazaiak kapujára. Érett a góljuk, ami a játékrész végére valósággá vált – igaz, egy pontrúgást követő látványos megmozdulásból jutott előnyhöz a Tisza-parti együttes.

A fordulás után sem álltak be védekezni a vendégek, továbbra is gyakran veszélyeztették a lila-fehérek kapuját, akadt bőven dolga Ribánszki kapusnak. A pályaválasztó támadásaiban azonban nem volt erő – jöttek ugyan előre, azonban vagy a szolnoki védők akadályozták meg a csabaiakat a támadások befejezésében, vagy az utolsó passzok nem voltak tökéletesek. A 79. percben ugyan megcsillant a remény, ám Viczián Ádám 25 méterről a bal kapufát találta telibe. A kiállítás és a szolnokiak belőtt büntetője pedig végleg eldöntötte a találkozó és a pontok sorsát. Mindez egyben az jelenti, hogy a Tisza-partiak elleni, évtizedes csabai mérleg tovább romlott, ugyanis most már 12 szolnoki, 4 békéscsabai győzelmet jegyezhettünk fel a 4 döntetlen mellett.

Zoran Spisljak: – Elsősorban gratulálok a Szolnoknak, sikerült kidolgozniuk egy jó taktikát és stratégiát, amit végre is tudtak hajtani. Tisztában voltunk vele és tudtuk, hogy mire kell készülnünk – kontrák és pontrúgások, sokat gyakoroltuk és beszéltünk ezekről. Sajnos egy szögletnél lemaradtunk és előnybe kerültek a vendégek. A második félidőben kerestük a lehetőségeket, hogy a védelem mögé tudjunk kerülni – kicsit változtattunk is a játékrendszeren, de nagyon nehezen boldogultunk. Ebben a helyzetben már benne volt a veszély, hogy kontrából ismét meg tudnak minket lepni. Egyszer fel is szabadultak úgy, hogy a tizenhatoson belül végül egy kiállításba szaladtunk bele. Ezután pedig már nagyon nehéz feladatunk volt és a szerencse sem szegődött mellénk – gondoljunk csak például Viczián hatalmas kapufájára, ami természetesen kifelé pattant. Ha ebből a lehetőségből gól lett volna, akkor lehet másképp alakul a mérkőzés. Ettől függetlenül a mai teljesítmény alapján ez reális eredménynek mondható. Három pontot elveszítettünk és ebből a helyzetből kell tovább lépnünk és dolgoznuk. Látszik, hogy sok bepótolni valónk van és az is, hogy az MLSZ által bevezetett szabályok nem feltétlenül kedvezőek számunkra, hiszen a fiatal játékosok még nem tudják ezt a szintet teljesíteni – így ebből különböző problémáink adódnak: büntetők, kiállítások. Ezen a területen nagyon sokat kell még javulnunk.

Balogh Pál: – A mérkőzés összképét tekintve, talán az idei legjobb formánkat hoztuk és megérdemelt győzelmet arattunk. Az első 5-10 percet leszámítva teljesen át tudtuk venni a mérkőzés irányítását és nem csak kontrákból voltunk eredményesek, hanem már mezőnyből is sikerült támadásokat építenünk. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a meccset már az első félidőben el kellett volna döntenünk, mivel nagyon sok lehetőségünk volt. A második játékrészben rákapcsolt a Békéscsaba – amire számítottunk is – próbáltuk elkerülni, hogy nagyon mélyen behúzódjunk a saját kapunk elé. Fortuna is velünk volt ma a kapufájuknál, de ez is hozzátartozik a futballhoz és csak annak lehet szerencséje, aki tesz is érte.

line_purple

line_purple

Fotók 

Youtube

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1445216695511682/

line_purple

Webshop ajánló:
Hűtőmágnes

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás