Békéscsaba 1912 Előre – SZEOL SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 341 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 29. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – SZEOL SC

1-0 (1-0)

Időpont: 2017. április 12. (szerda) 16:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Berényi Tamás

Asszisztensek: Szvetnyik Bence, Máyer Gábor

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Ribánszki László, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Bagi István, Tóth Dániel, Beszterczei Attila, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Babinyecz Balázs, Szalai Dániel, Spitzmüller István, Urbin Péter, Gránicz Patrik, Nagy István.
Vezetőedző: Boér Gábor

SZEOL: Leindler Domonkos, Nagy Richárd, Rácz László, Mendebaba Szása, Beretka Péter, Tomisic Stefan, Harsányi István, Gál Szabolcs, Vágó Levente Martin, Ikonomou Konstantinos, Fehér Imre. Cserék: Prokop Rotislav, Grünwald Attila, Péter Antal, Buzási Péter, Búrány Zoltán, Kéri Tamás, Ferkó Ádám.
Vezetőedző: Zoran Kuntic

Gólszerző: Kelemen Dávid (44. perc).

Sárgalapok: Szélpál Norbert (33. perc), Viczián Ádám (63. perc), Ferkó Ádám (78. perc).

Nézőszám: 843

A 44. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Birtalan Botond egy tért ölelő előreívelése végén Kelemen Dávid mintegy 11 méterről remekül bólintott a jobb alsó sarokba, 1-0.

Csapatunk teljesítménye ezúttal elmaradt a kiesőjelölt ellen elvárható impulzívabb játéktól, némileg tompább, lassúbb focival rukkoltak elő a Lilák. Nyilván az sem volt túlságosan motiváló, hogy a beharangozott parázs hangulat, a szegedi drukkerek hiányában nem valósult meg. Bár a második játékrészre megjött a hazai szurkolók hangja, azért mindenki érezte, ez így nem az igazi. Tény, hogy a békéscsabaiak pontosabban játszottak és többet birtokolták a labdát. Az első félidő legnagyobb részében két komolyabb lehetőségünk is volt, de a vendégek apró termetű kapusa, Leindler Domonkos résen volt. Egészen a 44. percig, amikor egy szabadrúgást követően mégis előnyhöz jutottunk egy szép fejest követően. A második játékrészben mindkét mester cserékkel próbált frissíteni és dinamikusabbá tenni a játékot. Sok lehetőség nem akadt, bár közvetlenül a lefújás előtt még mindkét kaput többször is veszélyeztették a felek. A nem túl izgalmas 90 perc után maradt az egygólos hazai előny, ami mindentől függetlenül ugyanannyit ér, mint egy parádés győzelem. A többi mérkőzés eredményeképpen maradtunk a bajnoki táblázat 5. pozíciójában, hiszen a Balmazújváros és a Soroksár is nyerni tudott.

Boér Gábor: –  Személy szerint nehéz mérkőzésre számítottam, tudtuk a rangadó presztízse meg fog jelenni a pályán és vendégeink úgy állnak majd a meccshez, hogy minél jobban megnehezítsék a dolgunkat. Sajnos mi sem tudtunk a mai napon megfelelő felfogásban játszani és némileg tompák voltunk. Talán annak is köszönhető ez, hogy többet dolgoztunk és edzettünk az utóbbi időszakban és nem megfelelőképpen frissítettünk – ezért vállaljuk a felelősséget. Ennek ellenére örülök, hogy újabb három ponttal gazdagodtunk, hiszen egy ilyen győzelemért is ugyanannyi egység jár, mint a hétvégi jó játékunkért. Ebből tanulni kell és talán még jobban ösztönöz majd minket, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Mindentől függetlenül építeni lehet arra a jövőben, hogy egy ilyen szituációból is győztesen tudunk kijönni. El kell mondanom, hogy a mérkőzés nagy részében mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát és a lehetőségeink is megvoltak. Nyilván egy ilyen 1-0-ás győzelem mindig kínkeservesnek tűnik, kell egy kis szerencse is hozzá, de azt vallom, annak a csapatnak van szerencséje, aki tesz is ezért és mi az elmúlt 3-4 hétben nagyon sokat tettünk érte. Nagyon mélyről álltunk fel és ezen az úton kell tovább haladnunk, lépcsőről-lépcsőre megugrani egy szintet. Remélem, hogy a hétvégén már ismét jól tudunk játszani és akkor újabb mérkőzést nyerhetünk.

Zoran Kuntic: – A teljesítménnyel elégedett vagyok, de a végeredménnyel nem. Hagyományos egygólos vereséget szenvedtünk, amelyek már nagyon unalmasak. Olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből könnyű felkészülni. A labdarúgásban a legkönnyebb dolog a védekezés megszervezése, ha van emberfogás és mindenki elvégzi a feladatát, akkor nem kapunk gólt. Ettől függetlenül nagyon korrektül játszottunk és ha visszamegyek az öltözőbe, akkor nem lesz más dolgom, mint megdícsérni a fiúkat. A Békéscsaba természetesen erősebb csapat és úgy gondolom, hogy még mindig esélyes a feljutásra, hiszen az utóbbi időben rengeteg pontot szereztek. Mindig van a mérkőzéseinken 1-2 perc, amikor nem megfelelően koncentrálunk és pont akkor kapjuk a gólokat. Úgy látszik, hogy az a sorsom, hogy ezt a betegségünket együtt éljem át játékosaimmal, akik a mai napon igen jól teljesítettek. Remélem ismét tanultunk a hibáinkból és akkor talán jobbak tudunk majd lenni.

Youtube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
http://www.facebook.com/events/405191436508098/