Békéscsaba 1912 Előre – Puskás Akadémia FC

Magyar Kupa 2019/2020. 9. forduló 1. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Puskás Akadémia FC

0-3 (0-2)

Időpont: 2020. február 12. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Gránicz Patrik, Faragó Tomás, Tóth Dániel, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Polényi Gábor. Cserék: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Nikola Pantovic, Ilyés Tamás, Király Patrik, Oláh László Dávid, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Puskás: Hegedűs Lajos, Meissner Thomas Adolf, Urblík Jozef, Slagveer Luciano, Plsek Jakub, Vanecek David, Huszti András, Hadziev Galabov Kamen, Knezevic Josip, Gyurcsó Ádám, Deutsch László. Cserék: Tóth Balázs, Mebrahtu Golgol Tedros, Sós Bence, Radics Márton, Szolnoki Roland, Nagy Zsolt, Varga József.
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Vanecek David (22. perc), Slagveer Luciano (35. perc), Vanecek David (78. perc).

Sárga lapok: Nagy Sándor (22. perc), Polényi Gábor (25. perc), Tóth Dániel (29. perc), Jakub Plsek (40. perc), Varga József (52. perc), Lustyik Levente (83. perc).

Nézőszám: 825

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/PFLAhu/videos/542637416605499/’ width=’680′]

A csabaiak a legjobb 32 között, emlékezetes mérkőzésen Tóth Dániel és Nikola Pantovic góljaival 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost. A Puskás Akadémia három magabiztos sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe. Az Előrénél közel egy év után tétmérkőzésen is visszatért Lustyik Levente, a Fradi ellen remekül védő Uram helyett ezúttal Ribánszki László állt a hazai kapuban. A vendégeknél Hornyák Zsolt vezetőedző négy helyen változtatott csapatán a hétvégi bajnokihoz képest, Mebrahtu helyén most Vanecek kezdett a támadósorban.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített küzdelmet hozott, a legnagyobb lehetőséget Slagveer lövésénél jegyezhettük fel, próbálkozása a felső lécről pattant a kapu fölé a 3. percben. A folytatásban a Puskás átvette az irányítást, Knezevic, Gyurcsó és Vanecek révén is helyzetbe került, de Ribánszki mindannyiszor a helyén volt. Az élvonalbeli rivális a félidő felénél szerezte meg egy vezetést: David Vanecek meghálálta edzője bizalmát, lesgyanús helyzetből, egy Ribánszkiról kipattanó labdát helyezett a kapuba a 22. percben (0-1). A következő tíz percben a csabaiak sem tudtak nagyobb helyzetet kidolgozni, a vendég csapat biztosan tartotta vezetését. A Puskás Akadémia egy gyors ellentámadás után duplázta meg az előnyét: Luciano Slagveer iramodott meg, Ribánszki későn érkezett a kapujából, a támadó pedig értékesítette a helyzetet (0-2). A vendégek koncentrált játékot mutattak be és kétgólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidő első húsz perce is a vendégeké volt, Slagveer, Urblík és a csereként beálló Varga lövését is védenie kellett Ribánszkinak. Az Előre ezt követően kijött a szorításból, a csereként beálló Oláh László és Nikola Pantovic is lendített a játékon. A 68. percben Lustyik, hat perccel később pedig Faragó találhatott volna a kapuba. A 78. percben nemcsak a mérkőzés, hanem talán már a továbbjutás is végleg eldőlt: Sós szöglete után David Vanecek fejelt a kapuba (0-3). A hajrában Nikola Pantovic szépíthetett volna, de a gólszerzés ezen az estén nem jött össze a hazaiaknak.

A Puskás Akadémia 3-0-ra diadalmaskodott és nagyon jó helyzetből várhatja a párharc visszavágóját, amelyet egy hét múlva, szerdán 18 órától játszanak Felcsúton. A Békéscsabára hétvégén sem vár könnyű feladat, hiszen az MTK lesz az ellenfél bajnoki mérkőzésen a fővárosban.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/542938866308146/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv