Békéscsaba 1912 Előre – Karcagi SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 331 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreKarcagi SE

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Karcagi SE

2-1 (1-0)

A mérkőzés játékideje: 60 + 45 perc.


A belépés ingyenes és a 4-es, valamint 5-ös számú kapun keresztül is lehetséges. A körgát oldalán a büfé nyitva, élő közvetítés viszont nem lesz ezúttal.


Időpont: 2024. február 17. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (műfüves pálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nemczov Márk

Asszisztensek: Belanka Zsolt, Mákos Gergő

Békéscsaba: Póser Dániel, Kuzma Hunor, Albert István, Bora György, Mihály Bálint, Pusztai András, Farkas Márk, Hodonicki Márk, Tóth Máté, Sármány Kristóf, Zádori Krisztián. Cserék: Krnács Richárd, Szabó Csaba, Kovács Gergő, Zvara Levente, Komáromi Csongor, Pintér Norbert, Hulicsár Máté, Himics László.
Vezetőedző: Csató Sándor

Karcagi SE: Feldisinecz Edvárd, Aszalós Richárd, Győri Ábel, Csiki Norbert, Caba Gabriel, Pataki Zalán, Karmacsi Richárd, Győri Benjamin, Székely Dávid, Vona Ferenc, Erdei Martin. Cserék: Grosz Erik, Kovács Dániel, Nikic Nemanja, Maruscsak Jan, Constantinescu Marius, Varga Zsolt, Béres Dávid.
Vezetőedző: Varga Attila

 Gólszerzők: Hodonicki Márk (37. perc), Zvara Levente (80. perc), Kovács Dániel (99. perc).


Februárhoz képest igazi tavaszi időjárásban kezdődött a mérkőzés, fehér mezben a vendégek, csapatunk pedig a szokásos lilában. Jó iramban indult a találkozó és az első lehetőség Tóth Máté előtt adódott, amikor az 5. percben szabadrúgást végezhetett el, ám a tervezett kombinációt a karcagiak lefülelték. Hátul Farkas, a szélen pedig Hodonicki láthatóan nagy kedvvel játszott, de ennek ellenére is akadozott a játék, hiszen a játékvezető talán indokolatlanul túl sok mindenért állította meg a játékot. Az első sarokrúgásra a 17. percig kellett várnunk, de ez a lehetőség sem járt eredménnyel. A 20. percben a második szögletünk utáni kipattanót már sikerült a hálóba juttatni, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Látszott a szándék, fent védekeztünk és szinte nem is engedtük a térfelünkre az ellenfelet, ennek érdekében a középpálya jól szűrte a labdafelhozatalt, védelmünk pedig kiválóan segítette a támadások építését. A 29. percben Farkas szaladt el és tálalt Sármány elé, aki a kapus mellett elgurította a labdát, de sajnos a kaput is elkerülte a játékszer. Egy perccel később Tóth Mátét kellett ápolni, ezért állt a játék. A 36. percben ismét Sármányt keresték a labdával a többiek, de Feldisinecz kapus szemfüles volt. A 37. percben aztán megtört a jég, egy tudatos szögletvariációt követően Albert csúsztatta a rövidre érkező labdát, melyet Hodonocki továbbított a kapuba (1-0). Az első kaput eltaláló karcagi próbálkozásra a 41. percig kellett várni: Erdei lőtt körülbelül 15 méterről, de Póser kapus nagy biztonsággal védett. A 44. percben Bálint tudott a szélen elfutni, egy látványos és gyors támadás végén leshelyzetet fújt a spori. Az 52. percben újabb szabadrúgáshoz jutottunk, de Tóth Máté próbálkozására odaért a kapus. Az 54. percben a karcagiak is eljutottak a helyzethez, egy szabadrúgást követően a visszalőtt labda nem sokkal kerülte el a kapunkat. A 60. percben még Bálint is megkínálta a kapust, de maradt az egygólos előny.

Békéscsaba 1912 Előre - Karcagi SE 2-1 (1-0)

A rövid szünetben mindkét mester változtatott a kereten, nálunk hat mezőnyjátékost és kapust cseréltünk, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A 64. percben középen tudtuk felhozni a labdát és Pintér jutott lövésig, aki a jobb kapufát találta el – szép támadás volt. A 68. percben Pintér passzolt Hulicsár felé, de a karcagi hálóőr jó ütemben mozdult ki. A 70. percben cseréltek a vendégek, Aszalós helyére Kovács Dániel érkezett, majd egy kicsivel később két újabb karcagi labdarúgó is lehetőséget kapott. A 78. percben Himics cselezte magát a tizenhatoson belülre, majd Hulicsár elé passzolt, aki elemi erővel, kapásból a felső lécet találta el. Egy perccel később ismét Himics volt a főszereplő, aki büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Zvara lőtte laposan a kapuba (2-0). Az újabb frissítéseket követően éledezni látszottak a fehér mezesek, többször egymás után felértek a kapunk elé. A 93. percben egy formás támadás végén Zvara lőtt távolról, de a labda elkerülte a kaput. A 96. percben még egy változtatást eszközölt Varga Attila, így lényegében mindenki pályára léphetett. Egy labdavesztést követően góllá érett a karcagiak akarata, a csereként beállt Kovács Dániel lövése talált utat a kapunkba (2-1).

Csató Sándor: – Túl vagyunk a felkészülés nehezén, mindenki becsületesen elvégezte az előírt munkát, ami látszott a mai mérkőzésen is. Fáradtabban mozogtunk, ennek ellenére sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezéseknél tompábbak és lassabbak voltunk. Szervezett ellenféllel találtuk magunkat szemben, amely jól védekezett és veszélyesen kontrázott.

A végére talán elfáradtunk némileg a hosszú és munkás hét után, több ígéretes helyzet is kimaradt a mérkőzésen, de összességében megérdemelten tudtunk győzni az utolsó előtti edzőmeccsen is.


Esemény:


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.