Békéscsaba 1912 Előre II. – Szigetszentmiklós

sztk_erima_szigetszentmiklos_logo

NB III. Közép csoport 2016/2017. 20. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szigetszentmiklós

2-2 (2-0)

Időpont: 2017. február 26. (vasárnap) 12:00 óra (IDŐPONTVÁLTOZÁS!)

Helyszín: Kórház utcai Stadion (műfüves pálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Sándor Csaba

Asszisztensek: Benkő Róbert, Takács Attila

line_purple

Békéscsaba: Kun László Dávid, Mácsai László, Máthé Gábor, Tóth Dániel, Birtalan Botond, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Zahorán Balázs, Kmetykó Kevin, Kálmán Szilárd, Babinyecz Balázs. Cserék: Czinanó Antal Áron, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Láza Dévald Márk, Bozsó Milán, Kovács Ferenc, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán.

Szigetszentmiklós: Mikler Dániel, Sipos Bence Dávid, Fritz Attila, Erdei Gábor, Schrammel Ádám, Vass Máté, Ródenbrücker István, Barna Zsolt, Földes Milán, Despotovic Vanja, Pintér Dominik. Cserék: Switzer Nabil Breakwell, Mojzer György, Tarnóczy Ticián István, Szabó Erik Kálmán, Zubány Gábor, Kovács János, Szanyó Dániel.
Vezetőedző: Csurka Zoltán.

Gólszerzők: Birtalan Botond (15. perc), Ilyés Tamás (29. perc), Fritz Attila (48 perc), Mojzer György (61. perc).

Sárgalap: Zahorán Balázs (53. perc), Kun László Dávid (69. perc), Kmetykó Kevin (70. perc), Máthé Gábor (78. perc), Vass Máté (90. perc).

Nézőszám: 230

line_purple

A vendégek kezdtek lendületesebben, többször eljutottak Máthé kapujáig. Ezzel szemben a csabaiak első lehetősége góllal zárult. A 15. percben egy bal oldali szöglet után Birtalanhoz került a labda, aki a jobb összekötőből, 12 méterről a jobb sarokba lőtt, 1-0. Szűk negyedóra múltán már kettővel járt előrébb az Előre. Egy 35 méteres szabadrúgást Kálmán rúgott kapura, Mikler kiejtette a játékszert, a szemfüles Ilyés pedig közelről bekotorta, 2-0.

Gyorsan szépítettek a vendégek a második félidő elején. Ráadásul szépségdíjas találattal, miután egy 30 méteres szabadrúgásból Fritz lőtte ki hosszú felső sarkot, 2-1. A folytatásban is nagy erőkkel támadott az éllovas –  érezhető volt, hogy csak idő kérdése, mikor találnak be újból. Ez a 61. percben következett be Mojzer révén, aki egy megcsúsztatott nagy bedobás után talált a kapuba 10 méterről, a hosszú oldalról, 2-2. A találkozó utolsó harmadában sem csökkent a csabai együttesre nehezedő nyomás, de a védelem hősiesen küzdött a képzett vendégtámadókkal. Ennek a jutalma végül pontszerzés lett, ami bravúrszámba menő eredménynek számít.

Szenti Zoltán:  Bravúrnak tartom, hogy a mezőnyből jócskán kiemelkedő Szigetszentmiklós ellen itthon tudtunk tartani egy pontot, de a látottak és az első félidő alapján úgy éreztem, hogy akár a győzelem is elérhető. Ne legyünk elégedetlenek, de ettől függetlenül a cserejátékosok a mai napon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Csurka Zoltán: – Két könnyelmű hibából kerültünk hátrányba a rendkívül lelkesen és taktikusan játszó Békéscsaba ellen. Úgy érzem, hogy amit egész ősszel felépítettünk, azt sikerült nagyjából egy mérkőzés alatt lerombolnunk, ezzel magunkra húztuk az Újbudát. Ki kell zökkenniük játékosaimnak a saját komfortzónájukból, mert kicsit úgy jöttünk erre a mérkőzésre, hogy hozzászoktunk a könnyű három pontokhoz. Mindenkinek át kell éreznie, hogy ebben a bajnokságban minden pontért kőkeményen meg kell küzdeni és nem férnek bele a felelőtlen dolgok. Cél: a feljutás.

line_purple

Második csapatunk nyitja a lila-fehér vasárnapot a Kórház utcai műfüves pályán, amikor vasárnap 12:00 órától az éllovas Szigetszentmiklóst fogadja.

Csurka Zoltán neveltjeinek tavaszi premierje következik, hiszen a 19. forduló Szigetszentmiklós – Paksi FC II. mérkőzése elmaradt. Vendégeink 18 lejátszott forduló után, 16 győzelemmel, 1 döntetlennel, 1 vereséggel és 49 bajnoki ponttal a tabella első pozícióját foglalják el.

Együttesünk számára igen jól indult a tavasz, hiszen 0-2 arányban legyőztük a Méhkerék csapatát. Mivel az aktuális forduló küzdelmei tegnap már megkezdődtek, így pillanatnyilag 19 lejátszott mérkőzés után, 5 győzelem, 4 döntetlen és 10 vereség mérleggel a bajnoki táblázat 17. helyén állunk.

Mindkét csapat számára igen fontos a vasárnapi összecsapás, hiszen vendégeinket – bár két mérkőzéssel kevesebbet (18) játszottak – a tegnap lebonyolított meccsek folyományaként, pontszámban beérte a Budafoki MTE. A lilák viszont egy jó produkcióval lendületben maradhatnának és folytathatnák felzárkózásukat a középmezőny felé.

A 20. forduló eddigi eredményei: Pénzügyőr SE – Dunaharaszti MTK 2-2, Szekszárdi UFC – Szentlőrinc SE 1-1, Budafoki MTE – Komlói Bányász 4-2, Pécs – Méhkeréki SE 1-0, Várfürdő-Gyulai Termál FC – Dabas-Gyón FC 1-0. A hónap utolsó vasárnapján – a miénken kívül – 14:00 órás kezdési időponttal a Mórahalom – FTC II., Paksi FC II. – Dunaújváros, valamint az FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC összecsapásokat rendezik meg.

A szezon 3. fordulójában (2016. augusztus 21.) már megmérkőztünk aktuális ellenfelünkkel, akkor még a pontszerzés egyetlen módjának tűnt, ha kihúzzuk kapott gól nélkül a meccset. Sajnos ez nem sikerült, hiszen Vass (51. perc), Mojzer (62. perc) és Pintér (66. perc) góljaival 3-0 arányban alul maradtunk. Reméljük ezúttal kedvezőbben alakulnak az események!

Szenti Zoltán: – Nagyon jól kezdődött számunkra a szezon. Egy nehéz körülmények között lejátszott mérkőzésen tudtunk nyerni, így remélem a csapat lendületet kap és pozitív energiákat mozgósít a bajnokság első számú esélyese ellen. A Szigetszentmiklós 49 ponttal vezeti a tabellát, de ettől függetlenül bízom a srácokban és remélem, hogy pontot, vagy pontokat tudunk szerezni vasárnap. Eltiltottunk nincs, Máthé Gábor sérüléssel küszködik, Birtalan Botondot pedig terheléses vizsgálatra küldtük egy kisebb rosszullét miatt – jobb az óvatosság, így vele kapcsolatban megvárjuk az orvosi véleményt.

Csurka Zoltán: – Nagyon vártuk már a szezonkezdést! A felkészülésünk jól sikerült, néhány játékos kisebb sérülése nehezíti a dolgunkat, de nélkülük is a 3 pontért utazunk Békéscsabára!

A mérkőzést Sándor Csaba sporttárs dirigálja, akivel utoljára 2010. október 9-én találkozhattunk az NB II. Keleti csoportjának Békéscsaba 1912 Előre – MTK Budapest (1-4) mérkőzésén. A spori pályafutása alatt 159 sárga- és mindössze 7 piros cédulát osztott ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

line_purple

Kapcsolódó hivatkozások:

http://sztkfutball.hu/2017/02/bekescsaban-kezdjuk-az-evet/

https://1912elore.hu/site/szigetszentmiklos-bekescsaba-1912-elore-ii-20160821/

line_purple

Fotók

Youtube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1737206319943242/

line_purple

Webshop ajánló:
Karkötő (szilikon)

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás