Békéscsaba 1912 Előre II. – Nagyszénás SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 462 másodperc.

Megyei I. osztály 2019/2020. 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Nagyszénás SE

6-1 (3-1)

FIGYELEM! IDŐPONT- ÉS HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Időpont: 2020. február 29. (szombat) 15:00 óra

Helyszín: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Cím: 5600 Békéscsaba, 4-es Honvéd utca 11.

Játékvezető: Bakos József

Asszisztensek: Jakab József, Hajdú Dávid

Tartalék játékvezető: Fekete Zoltán

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Mácsai László, Nyéki Boldizsár, Csicsely János, Kasik Ákos, Balog Zsolt, Ilyés Tamás, Pusztai András, Bán Benedek, Lászik Milán, Szabó Zsombor. Cserék: Dolezsán Dávid Lajos, Bukor Zoltán Márk, Fodor Zsombor, Gigacz Ákos Lázár.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Nagyszénás: Bordás Sándor Rafael, Zábrák Zoltán, Borgulya Tamás, Libor Gergő, Kovács Ferenc, Juhász Norbert, Mazán Norbert János, Vajgely György, Rafaj Patrik, Vili Máté, Nagy Szabolcs Dávid. Cserék: Valuk Adrián, Godár György, Kókai Gergő, Simon László, Szilágyi Henrik, Márk Ádám Tibor.
Edző: Tasi Róbert

Gólszerzők: Nyéki Boldizsár (11. perc), Pusztai András (22. perc), Mazán Norbert János (41. perc), Ilyés Tamás (44. és 78. perc), Bukor Zoltán Márk (65. perc), Gigacz Ákos Lázár (73. perc).

Sárga lapok: Pusztai András (45. perc), Juhász Norbert (45. perc), Nagy Szabolcs Dávid (48. perc), Mazán Norbert János (55. perc), Vajgely György (61. perc), Zábrák Zoltán (64. perc), Bán Benedek (83. perc), Nyéki Boldizsár (85. perc).

Eredetileg Szénáson küzdöttek volna a felek, de az ottani játéktér alkalmatlansága miatt pályaválasztói jogot cseréltek. A házigazdává előlépő elérés fiatalok kezdtek határozottabban és a félidő első felében kétszer is bevették vendégeik kapuját. A látogatók reményeit a szünet előtt Mazán gólja hozta vissza, de hazai részről erre is volt rögtön válasz. A lilák harci kedve a térfélcserét követően sem lankadt, a szénásiak pedig kedvüket vesztették, mintha idő előtt beletörődtek volna a sorsukba – ennek lett a következménye a magabiztos Előre-siker.

Figyelem! A mérkőzésre belépőjegy váltása kötelező, mely egységesen 500,- forintba kerül.

A 14 éven aluliak díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

Több mint három hónap szünet után folytatódik a Megyei I. osztályú bajnokság is, és a 15. fordulóban a Nagyszénás vendégeként kezdi meg második csapatunk az alapszakasz tavaszi részét.

A cél továbbra is egyértelmű: a bajnoki cím megvédése, mellyel újból jogot szerezhetnénk az NB3-as tagságért történő osztályozóhoz. Ehhez elsődlegesen a Körösladány és a Szarvas által szerzett előnyt szükséges ledolgozni, majd az esetleges rájátszásban olyan teljesítményt nyújtani, hogy esélyünk legyen az osztályváltásra. Tavaly nagyon-nagyon picin múlt a dolog és talán a sors sem kedvezett számunkra, hiszen a Kelen SC elleni oda-visszavágós rendszerű mérkőzéseken (1-1 és 2-1) nüansznyi dolgokon múlott a sorsunk. Az új évben viszont ismét bízhatunk igazolásainkban (Nyéki Boldizsár, Lászik Milán és Démusz Dominik), valamint az első csapattól érkező segítségben, hiszen semmi sem dőlt még el. Tavaszi első ellenfelünk feleannyi pontot szerzett, így papíron elvileg aposztrofálható lenne a győzelem. Ettől függetlenül illik komolyan és határozottan futballozni Nagyszénáson, hiszen az augusztusi első fordulóban is 3-3-as döntetlen eredmény született. Igaz, hogy az októberi visszavágón már 4-0 arányban leléptük a szénásiakat, de az idegenbeli mérkőzések is tartogathatnak meglepetéseket. Csapatunk egyébként 14 teljesített mérkőzés után a nyolccsapatos bajnokság harmadik helyén telelt, mérlegünk 7 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség és az ezekből következő 24 bajnoki pont. A tabella élén a Körösladány áll 33 ponttal, míg a Szarvas 28 bajnoki egységgel a második.

A felkészülési időszakban hat edzőmeccsel hangoltunk felemás mérleggel, bár ezeken az összecsapásokon nem is az eredményen volt a lényeg. A célt, ezzel együtt az elvégzendő munkát sikerült teljesíteni – bár a különféle megbetegedések miatti kimaradók folyamatos hiányokat generáltak a keretben. Következő ellenfelünk átigazolásairól annyit tudni, hogy az OMTK-ULE 1913 két támadója, Kovács Ferenc és Mazán Norbert folytatja pályafutását a kék-fehéreknél, míg az ellenkező utat Miszlai László és Vincze Alex járták be – ők Orosházán futballoznak tovább tavasztól. Január 30-án Gádoroson kezdték az edzőmérkőzések sorát: Gádoros – Nagyszénás 3-5. A folytatásban: Mezőhegyes – Nagyszénás 3-5, Nagyszénás – Békéscsaba 1912 Előre SE (U16) 5-2, Nagyszénás – Gádoros 7-0, Békéscsaba 1912 Előre SE (U19) – Nagyszénás 2-1, OMTK – Nagyszénás 9-1, Csongrád – Nagyszénás 1-2.

Tasi Róbert: – A télen elveszítettünk két csatárt, Miszlai Lászlót és Vincze Alexet, viszont helyükre hasonló tudású két labdarúgó, Kovács Ferenc, valamint Mazán Norbert érkezett. A felkészülés során akadtak jobb és rosszabb mérkőzéseink is. Az edzéslátogatottság elfogadható volt, kevesen hiányoztak munkahelyi vagy egyéb elfoglaltság miatt. Van még mit gyakorolni, de az őszinél így is jobb tavaszt várok, a meglévőhöz tizenöt-tizennyolc pontot szeretnénk hozzátenni. A Békéscsaba ellen nagyon bízom a pontszerzésben. A megye-egyben sajnos nálunk van a legrosszabb talajú pálya, de a szombati mérkőzésig mindent megteszünk annak érdekében, hogy javítsunk rajta.

Brlázs István Gábor: – Mivel az első csapatban sok a sérült, így nem igazán számíthatok visszajátszó labdarúgóra, de természetesen így is a három pont megszerzéséért utazunk. Nem lesz egyszerű, hiszen füvön még nem edzettünk idén, ott pedig a pálya talaja vélhetően mély lesz, ami nem a mi játékunknak fog kedvezni. Ettől függetlenül a stílusunkon nem kívánunk változtatni, szeretnénk a saját akaratunk szerint futballozni. Az alapembereink közül Körömi, Styecz és Varga biztosan kihagyja a tavaszi nyitányt.

Így aztán gyakorlatilag semmi sincs lefutva, nem ledolgozhatatlan a hátrányunk – ehhez azonban szervezett, fegyelmezett játékra lesz szükség az alapszakaszból hátralévő 14 mérkőzésen. A bajnokság ezen részét egyébként május 30-án (szombaton), hazai pályán zárják a Lilák az Orosháza ellen.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkoljanak a srácoknak! 

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/835633990195248/

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

line_purple