Békéscsaba 1912 Előre II. – Körösladányi MSK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 492 másodperc.

Megyei I. osztály 2018/2019. 31. forduló (rájátszás 9.)

Békéscsaba 1912 Előre II. – Körösladányi MSK

2-0 (1-0)

Figyelem! A mérkőzésre belépőjegy váltása kötelező, mely egységesen 500,- forintba kerül.

A 14 éven aluliak díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

Felhívjuk a mérkőzésre érkezők figyelmét, hogy az István Malomban keletkezett sajnálatos tűzeset miatt a Malom tér teljes egészében el van zárva az autósok elől, így a forgalmi rend megváltozott. A stadiont a Gyulai útról balra, a Dobozi útra lekanyarodva, vagy a Dedinszky Gyula, vagy a Puskin, Telep, esetleg a Tünde utcán keresztül érhetik el. Parkolás a környező utcákban vagy a Munkácsy Hotellel szemben található, úgynevezett vendég parkolóban lehetséges. A szurkolók a 4-es számú kapun keresztül léphetnek a stadion területére, a vendég szektor nem lesz megnyitva. A helyszínen 16:00 órától lehet belépőjegyeket vásárolni, a stadion területén belül pedig büfé üzemel. A stadion területére csak akkreditált gépjárművekkel lehet majd behajtani a mérkőzés ideje alatt.

Időpont: 2019. május 25. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Bálint Attila

Asszisztensek: Flinta Zoltán, Baráth János

Békéscsaba: Uram János, Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás, Mácsai László, Balog Zsolt, Tóth Dániel, Kovács Tamás, Pusztai András, Borbély Zsombor, Mezei Szabolcs, Máris Dominik. Cserék: Baráth Bence, Bán Benedek, Nyéki Boldizsár, Fodor Zsombor, Zsilinszki Martin, Varga Tamás Károly, Kmetykó Márk.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Körösladány: Nagy Bálint Antal, Ruzsa Zoltán, Burai Dávid I., Szántó Mihály Sándor, Knyihár Dániel, Bagyinszki Attila, Papp Zsolt, Zelenyánszki László, Prasler Thomas Michel, Vincze Dániel, Szabó Ákos. Cserék: Zsibrita Gergő, Farkasinszki László, Bozsó Milán, Fülöp Tamás, Zsíros Péter, Krajcs Gábor.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Gólszerző: Ilyés Tamás (17. és 85. perc).

Sárga lapok: Mácsai László (38. perc), Prasler Thomas Michel (40. perc), Ruzsa Zoltán (61. perc), Borbély Zsombor (76. perc), Papp Zsolt (85. perc), Zsíros Péter (87. perc).

Nezőszám: 450

Második csapatunk nagyot lépett az NB III-as tagság felé, hiszen hazai pályán győzte le a legnagyobb megyei riválist.

Szép számú néző előtt, napsütéses időben gyürkőztek egymásnak a felek és a hazai körülményeket kihasználva, a csabaiak ragadták magukhoz az irányítást, ami gyakorlatilag elmondható az egész mérkőzésről is. A ladányiaknak csak néha sikerült átlépni a felezővonalat, de a lila-fehér védők akkor is állták a sarat. Az első negyedóra után Ilyés lépett ki a védők közül egy parádés összjáték után, majd higgadtan gurított a hálóba, 1-0. Próbálták fokozni a tempót a vendégek, időnként ívelésekkel, kontrákkal is próbálkoztak, de az előny birtokában továbbra is magabiztosan focizott a Békéscsaba, így az eredmény az első játékrészben már nem változott.

A második félidő elején mindkét mester cserélt, próbálta frissíteni csapatát. Ez a játékrész főképp mezőnyjátékkal telt, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Az események aztán a vége felé gyorsultak fel, hiszen előbb Balog Zsolt kapott pompás indítást, amely után le is zárhatta volna a találkozót, de a tapasztalt védő kisodródott, így oda lett a lehetőség. A hajrában már fogyott a türelem, így Bálint sporttárs többször is a sárga cédulát hívta segítségül. A 85. percben aztán ismét Ilyés villant és duplájával rövidre zárta a rangadót, 2-0. A pár perces hosszabbításban még egy hatalmas ladányi kapufa és némi kakaskodás is borzolta a kedélyeket, de összességében elmondható, hogy a Békéscsaba magabiztosan abszolválta a megyei rangadót, így egy fordulóval a vége előtt nagy lépést tett a bajnoki cím felé, valamint az esetleges osztályváltás felé is. Ehhez elegendő lenne a Kondoros ellen egy döntetlen is, aztán meglátjuk szükséges-e osztályozó mérkőzést játszani?!

Brlázs Gábor: – Nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé, de még van egy fontos mérkőzés. A múlt hetivel ellentétben nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, nem sok lehetőséget hagyva a vendégeknek.

Fodor Sándor: – Addig, amíg a szabályok lehetővé teszik, hogy olyan előnyhöz juttassák a Békéscsabát, hogy soha nem látott összeállításban léphessen pályára, addig ne várják, hogy sok induló legyen a megyei bajnokságban. Elismerésem a csapatunknak a ma nyújtott teljesítményéhez. Köszönjük a nagy számban jelen lévő ladányi szurkolók biztatását.

Készítette: Erdős Csaba, keleten.hu

[tz_plusgallery id=”37″]

Fotók: Erdős Csaba (keleten.hu)

Létfontosságú mérkőzés előtt áll második együttesünk, hiszen a Békés Megyei I. osztályú bajnokság felsőházi rájátszásában, a feljutásért folytatott harc legnagyobb riválisát, a Körösladányt fogadjuk a Kórház utcában.

A két együttes jelen pillanatban pontazonossággal (60-60 pont) áll az összesített (alapszakasz és felsőházi) tabellán, a mérleg csupán a gólkülönbség szempontjából billenti a ladányiak felé a mérleget. Mivel mindössze két forduló maradt hátra, így a szerezhető hat egységből aki az egymás elleni mérkőzésen győzni tud, gyakorlatilag már az NB III-ban érezhetné magát. A hatpontos rangadót két olyan együttes vívja, amelyek eddig nem kaptak ki a rájátszásban, így ezúttal is nüanszok döntetnek a végeredmény alakulásáról. Utoljára 2019. április 20-án, a felsőházi rájátszás 4. fordulójában találkoztak egymással a mérkőző felek, amikor a Ladány otthonában 1-1-es döntetlen lett a vége. A két csapat egymás elleni mérlege is kiegyenlített, hiszen 2-2 alkalommal tudták egymást felülmúlni a felek, míg háromszor döntetlen eredmény született. Színes lapok miatti eltiltás ezúttal egyik oldalon sem nehezítik a szakvezetők dolgát, így szinte teljes kerettel készülhetnek az akár bajnoki döntőnek is titulálható mérkőzésre. Lényeges adat lehet, hogy csapatunk 14 mérkőzés óta nem kapott ki, míg ugyanez a szám a Körösladánynál csak kilenc.

Kitekintve az NB III-as bajnokság – jó esetben minket is érintő – Keleti-csoportjára látható, hogy kettővel a vége előtt a Szolnok (59 pont) vezeti a tabellát, bár a minimálisan lemaradt Jászberény (58 pont) és ESMTK (57 pont) is bőven odaérhet még. Egy szó, mint száz – nem dőlt el még semmi, sőt matematikailag még a kiesők sorsa sem végleges – bár a Salgótarján-Cigánd-Sajóbábony trió bennmaradására lehet, hogy nem fogadnánk.

Persze minden matek csak esélylatolgatás és a lényeg a gyepen dől majd el, valószínűsíthetően attól függően, melyik együttes marad higgadtabb és tud koncentráltabban focizni szombat délután. Mindent összevetve a döntetlen egyik csapat számára sem igazán jó – bár ebben az esetben a bajnoki táblázatot változatlanul a Ladány vezetné -, hiszen aki most győzni tud, hatalmas lépést tehet a felfelé történő osztályváltás érdekében. Az utolsó felvonásban egyébként Kondorosra utazunk, míg a Körösladány a Szeghalom csapatát fogadja majd – így papíron nekik lehetne könnyebb dolguk adott esetben.

Kapcsolódó hivatkozások:
http://korosladanymsk.hu/2019/05/24/bajnoki-donto-bajnoki-cimrol-donthet-szombati-merkozes/

http://korosladanymsk.hu/2019/05/25/az-nbii-bol-megerositett-elore-nyerte-rangadot/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2398897460367037/