Békéscsaba 1912 Előre II. – Kelen SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 377 másodperc.

Megyei I. osztály 2018/2019. osztályozó 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Kelen SC

1-1 (0-1)

Figyelem! A mérkőzésre belépőjegy váltása kötelező, mely egységesen 500,- forintba kerül.

A 14 éven aluliak díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

Felhívjuk a mérkőzésre érkezők figyelmét, hogy az István Malomban keletkezett sajnálatos tűzeset miatt a Malom tér teljes egészében el van zárva az autósok elől, így a forgalmi rend megváltozott. A stadiont a Gyulai útról balra, a Dobozi útra lekanyarodva, vagy a Dedinszky Gyula, vagy a Puskin, Telep, esetleg a Tünde utcán keresztül érhetik el. Parkolás a környező utcákban vagy a Munkácsy Hotellel szemben található, úgynevezett vendég parkolóban lehetséges. A hazai szurkolók a 4-es számú kapun keresztül léphetnek a stadion területére, a vendég drukkerek pedig az 2-es számú kapun, külön szektorban foglalhatnak helyet. A helyszínen 16:30 órától lehet belépőjegyeket vásárolni, a stadion területén belül pedig büfé üzemel. A stadion területére csak akkreditált gépjárművekkel lehet majd behajtani a mérkőzés ideje alatt.

Időpont: 2019. június 9. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Horváth Tibor

Asszisztensek: Tőkés Róbert, Molnár István

Tartalék játékvezető: Juhász Dávid

Békéscsaba: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás, Mezei Szabolcs, Balog Zsolt, Szabó Zsombor, Tóth Dániel, Máris Dominik, Borbély Zsombor, Zahorán Balázs. Cserék: Baráth Bence, Bán Benedek, Bukor Zoltán Márk, Balogh Sándor, Zsilinszki Martin, Varga Tamás Károly, Kmetykó Márk.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Kelen SC: Haála Kada, Van den Aker, Módly Márk Balázs, Rőthy Martin, Soltész István Zoltán, Balogh Bence Béla, Kádár Máté, Egyed Botond, Csabai Tamás, Tímári Norman, Szabó Botond.  Cserék: Major Csongor, Bakó Krisztián, Zsiborás Zalán, Krajnc Balázs, Koós Bálint, Kun Bálint, Kiss Gábor.
Vezetőedző: Harmati Tamás

Gólszerzők: Tímári Norman (21. perc), Tóth Dániel (56. perc).

Sárga lapok: Egyed Botond (22. perc), Babinyecz Balázs (37. perc), Balogh Bence Béla (52. perc), Szabó Zsombor (55. perc), Soltész istván Zoltán (66. perc), Varga Tamás Károly (67. perc), Balog Zsolt (87. perc), Krajnc Balázs (88. perc).

Nézőszám: 400

Ellentétes félidőket hozott a Megyei osztályozó vasárnapi első felvonása a Kórház utcában. A Békéscsaba 1912 Előre II. az első 45 perc során hátrányba került, amit szünet után erőből egalizált. Nem sikerült tehát előnyt szerezni a visszavágóra, ezzel együtt a továbbjutás még közel sem lefutott.

A vendégek 5-4-1-es zárt hadrendet alkalmaztak, ennek ellenére meglepően bátor játékkal rukkoltak ki és a 18. percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de a védője mellől bal oldalon kilépő Kádár nagy helyzetben, 13 méterről elgurított a kapu mellett. Egy perccel később újra a nagyon aktív Kádár tört lendületesen előre, Mezei – a spori szerint – csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt. Nem szoktunk az ítéletekkel foglalkozni, de ezúttal igen közel helyezkedtünk az esethez és a szerelést mi teljesen szabályosnak láttuk, a támadó jó színészi teljesítménnyel átesett a csabai játékos lábán, miután az elrúgta a játékszert, amit a játékvezető hátulról nem láthatott pontosan, így szerintünk inkább a vendégek közhangulata befolyásolhatta abban a pillanatban. A labdának Tímári Norman futott neki és a bal sarokba helyezett (Uram kapus jó irányba vetődött, de a jól helyezett lövést nem érhette el), 0–1. Az előnyük birtokában visszaálltak saját térfelükre a vendégek és pontos, gyors passzokkal próbálták zavarba ejteni a csabaiakat. Különösen a bal szélük volt sokat játékban, ott rendre sok borsot törtek a Lilák orra alá.

A második félidő első komoly lehetősége is a mezőny legjobbjának bizonyuló Kádár előtt adódott, de a bal összekötő helyéről, a tizenegyes pont magasságából kapu fölé emelte a labdát. A válasz egyenlítő gól formájában érkezett az 56. percben. Mezei kényszerítőzött Tóth Dániellel, a visszakapott labdával azonban nem tudott kapura törni, mert elkaszálták a tizenhatoson belül. A büntetőt Tóth Dániel értékesítette magabiztosan, 1–1. Mindez átlendítette a holtponton a lila-fehéreket, akik gyors egymásután két kapufát is elértek, valamint egy újabb tizenegyes-gyanús esetben pedig a játékvezető szánta meg a látogatókat. Komoly nyomás nehezedett a fáradni látszó vendégekre és az első félidei tudományuk is elfogyott – mégis sikerült széttördelniük a játékot a hajrában és kihúzták a mérkőzést a számukra kedvező döntetlen eredménnyel.

Két szögesen ellentétes félidőt követően alakult ki a döntetlen, ami a Kelen SC számára biztatóbb a visszavágóra – ennek ellenére, ha a második félidei arcát mutatja majd a csabai együttes, akkor aligha lehet gondja megnyerni a párharcot és visszajutni a harmadik vonalba.

A revans június 15-én, 17:00 órától következik majd Budapesten.

Brlázs Gábor: – Kiegyenlített párharc ez. Az első félidő során álmosan játszottunk, szünet után viszont már feljavult a játékunk és az ellenfél is elfáradt, de így sem sikerült a győztes gólt megszereznünk. Van még kilencven percünk magunk javára fordítani párharcot. Tanulnunk kell belőle, hogy nem kezdhetünk még egyszer így mérkőzést.

Beharangozó:

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/356578928545205/’ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Információk

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/673160916472036/