Békéscsaba 1912 Előre II. – Gyulai FC-Termál

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 306 másodperc.

Megyei I. osztály 2019/2020. 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Gyulai FC-Termál

2-2 (1-2)

Időpont: 2019. augusztus 23. (péntek) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Gyuga Zsolt

Asszisztensek: Bakos József, Kiss Tibor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Kmetykó Márk, Fodor Zsombor, Molnár János, Balog Zsolt, Ilyés Tamás, Hursán György, Váradi Ádám, Szabó Zsombor, Anton Bidzilya, Varga Tamás Károly. Cserék: Dolezsán Dávid Lajos, Styecz Bence, Bukor Zoltán Márk, Körömi Zoltán, Gigacz Ákos Lázár, Kasik Ákos, Gréczi Márton Péter.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gyula: Kajári János, Nagy Sándor, Szabó Csaba, Kukla Zsombor, Radics Dávid, Bagyinszki Attila, Czirok József, Bojtos András, Pilán Richárd, Zsömbörgi Márton, Bozsó Milán. Cserék: Rostás András, Hoffmann Tamás, Repisky Dániel, Megyesi Szabolcs, Kurta Barnabás János, Rácz Martin, Kukla Soma.
Vezetőedző: Berényi Tibor

Gólszerzők: Bajtos András (8. perc), Szabó Zsombor (9. perc), Czirok József (32. perc), Fodor Zsombor (66. perc).

Sárga lapok: Zsömbörgi Márton (16. perc), Pilán Richárd (25. perc), Czirok József (75. perc).

A Kórház utcában a házigazdák az MTK-tól kapott kölcsönjátékosokkal és a sérülés okozta hosszú kihagyásból visszatérő Hursán Györggyel a soraikban fogadták az első héten bravúros győzelmet arató Gyulát. Gyors gólváltással indult a találkozó, a hazai részen Czinanó kapus bakizott egyet (a kezéből kipattanó labdából szerzett vezetést a Gyula), a vendégek pedig még ünnepeltek, amikor a bal szélen üresen hagyott Szabó Zsombor egalizált az összekötő helyéről. A folytatásban meddő mezőnyfölényben játszott az Előre, Kajárit mégsem igazán tudták megdolgoztatni a Lilák. A látogatók viszont az előttük adódó második lehetőséget is gólra váltották Pilán erőszakossága révén, aki egy lefedezett labdát tudott középre tenni, ahol Cziroknak már nem volt nehéz dolga.

A kettős csere jótékony hatására a második félidőben még nagyobb erőket mozgósítottak a házigazdák, hogy maguk javára fordítsák az eredményt. A látogatók védelme a 69. percig jól állt a lábán, ekkor azonban Fodor Zsombornak összejött az egyenlítés. A hátralévő időben is a hazaiak domináltak, de akkora átütőerő már nem volt a játékukban, hogy megnyerjék a mérkőzést.

Figyelem! A mérkőzésre belépőjegy váltása kötelező, mely egységesen 500,- forintba kerül. A 15 éven aluliak, valamint az NB2-es bérlettel rendelkezők díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

A mérkőzésre a Kórház utcai Stadion 5. számú kapuja kerül megnyitásra, így az új lelátó A4, A5 és A6 szektorait lehet majd használni. Az A1, A2 és A3 szektorok és a hozzá tartozó Liget-felőli pénztár zárva lesz. A Körgát felőli oldalon egy órával a mérkőzés kezdete előtt kinyit a büfé is. Külön vendég szektort nem nyitunk.

Brlázs Gábor: – A Nagyszénás ellen az első félidő után már megnyertnek hittük a mérkőzést. Bár semmi jel nem utalt arra, hogy bármilyen meglepetés is születhet, a szünetben mégis felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy mire kell figyelniük. Aztán tíz perc alatt két nagy hiba után kaptunk két gólt, majd láttam a csapaton, hogy mennyire elbizonytalanodott, meg is kaptuk az egyenlítő találatot. Megint rohanni kellett, de a csapatban már nem volt akkora átütőerő, hogy újítani tudjon. A Gyula rendelkezik két-három gyors játékossal és várhatóan zárt védekezésből fognak majd kontrákat indítani. Nem lebecsülve az ellenfelet, félnivalónk nincsen, s ha most kilencven percen keresztül koncentrálunk, akkor megszerezhetjük a győzelmet. Merthogy egyértelműen ez a célunk.

Berényi Tibor: – Szeretnénk meglovagolni a múlt heti győzelem adta lendületet, és jó eredményt elérni az Előre otthonában is. Ellenfelünk erőnlétileg topon lévő csapat, amely rendre szervezett játékot nyújt, ezért is volt meglepetés számomra a szénási pontvesztése, túl azon, hogy kezdettől fogva emberelőnyben volt. Ez intő például szolgál számunkra is, minden mérkőzést a lehető legkomolyabban kell venni. A felkészülési időszakban már találkoztunk az Előrével, az akkori mérkőzés alapján szoros csatára számítok, nekünk ugyanarra a fegyelmezett és lelkes játékra lesz szükségünk a pontszerzéshez, mint a Szarvas ellen. Három maródi hiányzónk van Nagy Gergely, Patkás Gergő és Bíró Levente személyében, a többiek viszont reményeim szerint hadra foghatók lesznek.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/443713203022157/