Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 245 másodperc.

Magyar Kupa 2019/2020. 8. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

2-0 (1-0)

Időpont: 2019. december 4. (szerda) 20:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Takács János

Asszisztensek: Márkus Tamás, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Uram János, Nagy Sándor, Tóth Dániel, Váradi Ádám, Máris Dominik, Szalai Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Polényi Gábor, Anton Bidzilya. Cserék: Czinanó Antal Áron, Zahorán Balázs, Nikola Pantovic, Olasz Dénes, Ilyés Tamás, Gréczi Márton Péter, Burai Erik Csaba.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

FTC: Gróf Dávid Attila, Frimpong Abraham Alwasi, Ihnatenko Danylo, Leandro M. P., Civic Eldar, Sihnevic Mikalai,  Bőle Lukács, Heister Marcel, Szerető Krisztofer, Skvarka Michal, Varga Roland. Cserék: Szécsi Gergő, Lovrencsics Gergő, Zubkov Oleksander, Kharatin Igor, Kenneth Otigba, Priskin Tamás, Csontos Dominik Zoltán.
Vezetőedző: Serhii Rebrov

Gólszerzők: Tóth Dániel (39. perc), Nikola Pantovic (94. perc).

Sárga lapok: Pilán Márkó (28. perc), Szalai Dániel (51. perc), Máris Dominik (52. perc), Nikola Pantovic (94. perc).

Piros lap: Leandro M. P. (2. perc).

Nézőszám: 2.036

A szerda esti tévés találkozó kezdőrúgását Barkász Sándor és Szikszai László kíséretében Tóth B. István csanádapácai törzsszurkolónk végezte el. Mindkét oldalon több olyan labdarúgó szerepelt a kezdőcsapatban, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Leandro kiállítása után azonnal emberhátrányba került a Fradi. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a 17. percben Sihnevic fejesét védte Uram. Előnye birtokában a lila-fehérek ügyesen visszahúzódtak és labdaszerzés után gyors kontrákkal próbálkoztak. A 35. percben Varga Roland lövését húzta le a csabai kapus. A hajrában egy szöglet után szerzett vezetést az Előre. Ezután többször veszélyeztetett az FTC, a 42. percben Skvarka fejese után a kapufán csattant a labda, a kipattanót Sihnevic hét méterről mellé lőtte.

A második félidő kezdőrúgását Berkes László végezte el. A 46. percben Sihnevic lövését mentették szögletre a hazaiak. Az első tíz percben fölényben játszott az FTC, ezt négy szöglet is jelezte. A 60. percben cseréltek a lila-fehérek, a sérült Bidzilya helyére Pantovic érkezett. Teljesen beszorult a Békéscsaba, de hősiesen védekeztek a Lilák. Az FTC sorra lőtte a szögleteket, de nem tudta bevenni a kitűnően védő Uram kapuját. A második félidőben a vendégek 14 szögletet rúgtak, de nem tudtak betalálni, hiszen Uram Jani lehúzta a rolót és bravúrok sorozatát mutatta be. A hosszabbítás negyedik percében Pantovic egy gyors kontra után újabb gólt szerzett a Békéscsabának.

A küzdelmes mérkőzésen a 93 percig emberelőnyben lévő, hősiesen védekező Békéscsaba megérdemelten győzött a jól küzdő tavalyi NB I-es magyar bajnok FTC ellen, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Szerhii Rebrov: – Három fronton kell helytállnunk, de ez sem mentség. Ha nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket, akkor így járunk.

Schindler Szabolcs: – Szerencsénk volt, hisz a korai kiállítás jelentősen befolyásolta a meccs kimenetelét, bár a Fradi így is rengeteget birtokolta a labdát. Nálunk négy olyan fiatal volt a pályán, akik a korábbiakban kevés lehetőséghez jutottak, de örülök annak hogy bizonyítottak.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/516231175628736/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv