Békéscsaba 1912 Előre – DVSC II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 256 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreDVSC

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – DVSC II.

1-1 (0-0)


Időpont: 2023. január 20. (péntek) 11:00 óra

Helyszín: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia (műfűves pálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, 4-es Honvéd utca 1/2.

Békéscsaba: Póser Dániel, Belanka Dávid, Albert István, Bora György, Hodonicki Márk, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Talpalló Norbert Lajos, Ilyés Tamás, Zádori Krisztián, Kóródi Nándor. Cserék: Krnács Richárd, Farkas Botond Gergő, Puskás Gábor Sándor, Farkas Márk, Mikló Roland, Zvara Levente Mátyás, Bónus Marcell, Czékus Ádám, Váradi Ádám.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

DVSC: Lisztes Bence, Kosikov Andrej, Sárosi Norbert, Szabó Kornél, Hornyák Csaba, Major Sámuel, Takács Bence, Doktor Zsolt, Horváth Zalán, Varga Donát, Bökönyi Adrián. Cserék: Batai Tamás, Csernely Márton, Korakai István, Horváth-Gaudi Attila, Kozma Bence, Kay Sheprak, Dotun O, Henry O.
Vezetőedző: Máté Péter

 Gólszerzők: Zádori Krisztián (57. perc), Henry O. (60. perc).


Embert próbáló körülmények – zápor és hideg szél – között, körülbelül 15 perccel a kiírt időpontnál később kezdődött a péntek délelőtti felkészülési mérkőzés.

A tempóra nem lehetett panasz, hiszen mindkét csapat tagjai kitettek magukért. Az első félórában különösebb veszélyben nem forogtak a kapuk, majd Póser kapusnak kétszer is hárítania kellett, hiszen a debreceni kontrák azért hordoztak némi veszélyt magukban. A csabai támadások főképp a jobb oldalon épültek, Hodonicki számtalan labdát vezetett az alapvonalig, amelyek egy részét be is tudta adni. A centerek viszont hol késtek, hol rosszul vették át, hol pedig a védelem vagy a debreceni kapus akadályozta a gólszerzést, így a játékrész végére maradt a gól nélküli döntetlen.

A második félidőre mindkét mester majdnem teljes sort cserélt, hiszen a mérkőzésben eltöltött percek ebben az időszakban már különösen fontosak. Az Előre meddő főlénye megmaradt, voltak időszakok, amikor gyakorlatilag egy kapura játszottunk, ám gólt továbbra sem tudtunk szerezni – amely láthatóan a határozatlanság, az önbizalom- vagy éppen a fókusz hiányának rovására írható. Az 57. percben aztán megtört a jég, egy rögzített szituáció után Zádori tolta a hálóba a labdát (1-0). Túl sokáig nem örvendezhettünk, hiszen egy gyors ellentámadás végén Henry került ziccerbe, melyet kíméletlenül értékesített (1-1). A hátralévő időszakban még a maradék cserejátékosok is lehetőséget kaptak, mindkét csapat próbálta mozgósítani a tartalékait, de az eredmény már nem változott.

Brlázs István Gábor: – Hasonló mérkőzést vívtunk, mint szerdán a Körösladánnyal, bár ezúttal kevesebb lehetőségünk adódott. Remélem, hogy sérült játékosaink mielőbb csatlakoznak hozzánk, velük kiegészülve eredményesebbek tudunk lenni az ellenfél kapuja előtt!

Vasárnap még egy utolsó tesztmérkőzés vár első csapatunkra a fővárosban, aztán jövő héttől már bajnoki ritmusban készülünk a január 29-i szezonpremierre.


Fotók


Ismét a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjának éléről érkezik ellenfél első csapatunkhoz, így gyakorlatilag egy fiatal, de a másodosztályra majdnem kész együttes ellen lépünk pályára, az utolsó előtti edzőmeccsen. A Máté Péter vezette piros-fehérek jelenleg a táblázat bronzérmes pozícióját foglalják el úgy, hogy a 2022. december 3-án lejátszott utolsó bajnoki mérkőzésen éppen a Körösladány csapatát fektették két vállra 0-4 arányban. Az előző edzőmérkőzésen a Ladány ellen sem volt könnyű dolga a Liláknak (2-2), a kis Loki ellen viszont vélhetően még nehezebb feladat vár csapatunkra. Mindent összevetve kilenc nap maradt a bajnoki rajtig, így a DVSC II. elleni mérkőzés után, gyakorlatilag már bajnoki ritmusban folytatjuk. A felkészülés utolsó momentumaként pedig 2023. január 22-én (vasárnap) 13:00 órától a Soroksár ellen lépünk pályára a fővárosban.


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: