Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 16. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

2-1 (1-1)

Időpont: 2018. november 7. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Baghy Csaba, Kormányos II. Gábor

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Mészáros Márk, Váradi Ádám, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Dorog: Horváth Gábor, Városi Viktor, Erdélyi Botond, Mészáros Áron, Szedlár Zoltán, Vígh Ádám, Fürjes Ádám, Papp Máté, Kitl Miklós, Nagy Zsombor, Lénárt Tamás. Cserék: Zima Ádám, Nagyházi Dávid, Hegedűs Márk, Zachán Péter, Fodor Ákos, Faragó Tamás, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Miskei Attila

Gólszerzők: Hursán György (11. perc), Vígh Ádám (16. perc), Viczián Ádám (60. perc).

Sárga lapok: Városi Viktor (62. perc), Lénárt Tamás (79. perc). Hursán György (94. perc).

Nézőszám: 587

A Békéscsaba 1912 Előre folytatta kiváló hazai szereplését, miután a hétközi fordulóban 2-1-re legyőzte a Dorog csapatát.

Vác elleni idegenbeli döntetlent követően újra hazai pályán kellett bizonyítania Boér Gábor legénységének. A sérült Gránicz Patrik nem volt ott a keretben, ami nem volt túl jó ómen, mert a gyors játékos nagyon jó formában volt az utóbbi időben.

Unalmas mezőnyjátékkal telt el az első tíz perc, aztán a viharsarki együttes szinte a semmiből szerzett vezetést. Viczián nagy bedobását Hursán György kezelte le remekül a kaputól 10 méterre, majd fél fordulattal a jobb alsó sarokba lőtt, Horváth kapusnak esélye sem volt a hárításra (1-0). Nem sokáig örülhettek azonban a csabaiak, miután öt perccel később, a 16. minutumban egy védelmi hibának köszönhetően Vígh Ádám elé került a labda, aki 14 méterről nem hibázott (1-1). Ezt követően sokáig nagyon jól zártak a védelmek, a csabaiak többet birtokolták a labdát, de ez csak mezőnyfölényt eredményezett. A 31. percig kellett várni a következő veszélyes helyzetre Horváth kapuja előtt, a portás saját magát nem kímélve tudott menteni a gólra éhes Lustyik elől. A félidő lefújását megelőzően, a 45. percben előbb Hursán, majd kicsivel később a másik kapunál Városi szerezhette volna meg csapatának a vezetést.

A második félidőre egy olyan Békéscsaba jött ki, amely együttes nemcsak mezőnyben dominált, hanem most már helyzetekig is jutott. A 47. percben egy nagyon szép akció végén csak egy bökkenő volt, hogy Urbin lesről talált a kapuba. Néhány perccel később megint a csabaiak centere került nagy helyzetbe, de egy védő szorításában 5 méterről a kapu mellé gurított. Az 56. percben Szatmári lövését jegyezhettük fel, négy perccel később viszont már gólnak örülhetett a Kórház utcai publikum: Lustyik baloldali beadása után az előrehúzódó Viczián Ádám 8 méterről fejelte a labdát a bal alsó sarokba (2-1). Megérdemelten szerzett vezetést újra a hazai együttes.

A vendég csapat ezt követően mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, Miskei Attila vezetőedző frissített is, mindhárom cserelehetőségét kihasználta. Voltak is lehetőségei a Dorognak a gólszerzésre, melyek közül a legnagyobb a 85. percben esett. Ekkor Bogár Gergő játékvezető elnézte azt, hogy az egyik dorogi támadó kezén pattant meg a labda, melynek köszönhetően óriási ziccerbe került a csereként beálló Hegedűs, aki a kapuval szemben állva 12 méterről rontott. A 93. percben Szatmárinak volt még egy veszélyes szabadrúgása a másik oldalon, de az eredmény már nem változott, az Előre 2-1-re nyert és őrzi 3. helyét a táblázaton. Boér Gábor a meccs után büszke volt a fiaira, Miskei Attila pedig a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/2232005867081663/’ width=’680′]

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1105525099625307/

line_purple