Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 18. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

3-1 (2-0)

Időpont: 2017. november 19. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Gyarmati II. Tibor

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Dlusztus András, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Urbin Péter, Király Patrik, Kiss László, Nagy Sándor.
Vezetőedző: Boér Gábor

Dorog: Vajda Dániel, Nagyházi Dávid, Németh Ádám, Szellák Sándor Soma, Szedlár Zoltán, Kovács Dániel, Csató Martin, Bora György, Szalai András József, Faragó Tamás, Simon Attila. Cserék: Zima Ádám, Sitku Illés Zsolt, Berkó Ádám, Vígh Ádám, Göblyös Dániel Tamás, Grabant Péter, Kamarás György.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerzők: Birtalan Botond (7.  és 14. perc), Berkó Ádám (68. perc), Szatmári István (93. perc).

Sárga lapok: Németh Ádám (13. perc), Birtalan Botond (24. perc), Nagyházi Dávid (24. perc), Dlusztus András (68. perc), Viczián Ádám (80. perc), Mészáros Márk (90. perc).

Nézőszám: 522

Két nyeretlen mérkőzés után a Dorog csapatát fogadta a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A lilák szűk negyedóra után kettővel vezettek, a végén pedig 3-1-re nyertek.

A csabai gárda két nyeretlen meccs után készült a javításra, a vendégeknek pedig két kulcsjátékosukat, Lénártot és Mészárost kellett pótolniuk a Kórház utcában. A vendégek a „csapatbuszon ragadtak”, a 7. percben Gránicz egy jó kiugratás után gurított Birtalan Botond elé, aki 13 méterről lőtt a léc alá (1-0). Az első negyedóra végén már kettővel ment az Előre: Németh Ádám rántotta le Grániczot a tizenhatoson belül, Gyarmati II. Tibor játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőnél Vajda kapus balra, a labda pedig jobbra ment, Birtalan tizenegyedik bajnoki találatát ünnepelhette (2-0). A dorogiak lassan érkeztek meg a meccsbe, az első kapuralövésüket a 29. percben jegyezhettük fel, egy szöglet után Kovács Dániel lőtt, Ribánszki bravúrral védett. A lilák uralták az első félidőt, de a harmadik gólt nem sikerült megszerezniük.

A félidőben cserélt a Dorog mestere, Schindler Szabolcs Berkó Ádámot küldte pályára, ráadásul más felfogásban érkezett a folytatásra a Komárom-Esztergom megyei együttes. A vendégek továbbra is a pontrúgásokban bíztak: az 54. percben Németh fejese után kellett egy csabai védőnek menteni a kapu torkában. Két perccel később az agilisan játszó Gránicz lőtt, a kapu közepébe tartó labdát Vajda könnyen hárította. A 68. percben Szedlár szabadrúgása után Berkó Ádám csúsztatott a bal alsó sarokba (2-1). Nyolc minutummal később újra ez volt a szereposztás, a csereként beálló Berkó azonban ezúttal a felső lécre fejelt. Pár másodperccel később Szedlár maga veszélyeztetett egy 18 méteres szabadrúgás után, Dlusztus fejelte ki a gólba tartó labdát, a csabai kapus nem biztos, hogy védte volna a lövést. A hajrában az Előre többet tartotta a labdát, a Dorog pedig kitartóan küzdött az egyenlítésért. A 93. percben Szatmári István indult el nagy sprintben a saját térfeléről, majd kiszorított szögből a rövid sarokba lőtt, és eldöntötte a három pont sorsát (3-1).

A csabaiak sikerükkel feljöttek az 5. helyre, legközelebb november 26-án a Soroksár otthonában lépnek pályára.

Boér Gábor: – Ugyanolyan jól kezdtük a meccset, mint a múlt héten, csak most gólra is tudtuk váltani a lehetőségeket. Nagyon örülök, hogy sikerült végre itthon tartani a három pontot, nagy szükségünk volt rá, és bízom benne, hogy ez egy újabb jó sorozat kezdete lehet. Úgy érzem, hogy az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést, hiszen megvoltak a lehetőségeink. Sajnos a második játékrészben, a kapott gól után elbizonytalanodtuk, és nem tudtunk úgy játszani, ahogy kellett volna. Nehéz volt, de szerintem ez annak is betudható, hogy az utóbbi hetek nem sikerültek olyan jól, és ezt mindenkinek nehéz feldolgozni. Ettől függetlenül a végeredmény a lényeg, és ismét megmutatták a srácok, hogy tudnak küzdeni, és nagybetűs csapatot alkotni.

Schindler Szabolcs: – Sajnos az első 25 percben még a buszon maradtunk, így elég korán kétgólos hátrányba került a csapatom. Összességében az első játékrész nem sikerült jól, keveset birtokoltuk a labdát, rengeteg támadást vezettek a hazaiak, rosszul játszottunk. A második félidőben viszont azok a változtatások, amelyeket végrehajtottunk meghozták az eredményt, hatékonynak bizonyultak. Szinte végig támadtunk, de mégsem tudtunk egyenlíteni. Nagyon bíztam benne, hogy legalább egy pontot tudunk szerezni, de a végén már kitámadtunk és a hosszabbításban kaptunk még egy gólt. Mindez azért történhetett, mert nem játszottunk bunkerfocit, mindenképpen szerettünk volna egyenlíteni, vagy megfordítani a mérkőzést. Az utolsó hetekben sok gólszerzési lehetőségünk volt, és rendre jól játszottunk a második félidőkben. Mindez azt bizonyítja, hogy fizikálisan rendben vagyunk, de a kapu előtt még nem vagyunk elég hatékonyak, a játékunk még egy kicsit akadozik. Ezek a nüanszok nagyon hiányoznak, de aki látta a mérkőzést, az tudhatja, hogy igen közel álltunk az egyenlítéshez.

Fotók

YouTube

Élő tudósítás 

Információk

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/553784238309004/

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás