Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 369 másodperc.

  cegledi_vse_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 20. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

4-2 (0-2)

Időpont: 2016. december 11. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím:5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Veizer Roland

Asszisztensek: Márkus Péter, Berényi Ákos

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Fehér Zsolt, Szélpál Norbert, Juhász György, Bényei Balázs, Spitzmüller István, Nagy István, Nascimento de Oliveira Fabio, Pilán Márkó, Gránicz Patrik. Cserék: Mursits Roland, Urbin Péter, Birtalan Botond, Tóth Dániel, Kálmán Szilárd, Takács Péter, Oláh László Dávid.​
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Cegléd: Horváth Gábor, Valkovszki Péter, Albert István, Nánási Balázs, Farkas András, Csordás Szabolcs, Tóth Levente Milán, Szkunc Vjacseszláv, Asztalos Dávid, Szabó Viktor, Albert Ádám. Cserék: Verebélyi Konrád, Makrai László, Horváth Bence, Peres Csaba, Babolek Zoltán.
Edző: Krecska János

Gólszerzők: Szabó Viktor (13. perc), Albert Ádám (22. perc), Albert István (50. perc), Urbin Péter (60., 77. és 88. perc).

Sárgalapok: Bényei Balázs (18. perc), Juhász György (21. perc), Horváth Gábor (27. perc), Szkunc Vjacseszlav (42. perc), Szabó Viktor (45. perc), Birtalan Botond (66. perc), Albert Ádám (66. perc), Nascimento de Oliveira Fabio (82. perc).

Nézőszám: 608

line_purple

Szép évzáróban reménykedtek a csabai szurkolók, hiszen az utolsó előtti Cegléd érkezett a Kórház utcába. Nem indult jól a 2016-os esztendő utolsó meccse, 22 perc után 2-0-ra vezettek a vendégek, de Urbin Péter mesterhármasának is köszönhetően 4-2-re nyertek a lila-fehérek.

Csak Viczián Ádám hiányzott sárga lapok miatt, Zoran Spisljak megkavarta a lapokat Szélpál mellett Fehér kezdett a védelemben, Spitzmüller, Gránicz és Pilán kezdett, Birtalan és Urbin a padon várta a bevetést.

A 19. helyen szerénykedő vendégek jól kezdtek: első szögletük után Szabó Viktor fejelt a csabai kapuba (0-1). Hét perccel később még nagyobb bajba került a házigazda, miután Szélpál az ötösön lerántotta Albert Ádámot. Veizer Roland játékvezető 11-est ítélt, a sértett pedig a bal felsőbe lőtte a labdát (0-2). Zoran Spisljak gyorsan reagált, fél óra után lekapta Juhász Györgyöt, a helyére Birtalan Botondot küldte. Az első félidőben lassan szövögette a támadásait a Csaba, csak szögletekig jutott a hazai gárda. A legnagyobb helyzetre 45 percet kellett várni: Birtalan léc alá tartó fejesét kiütötte Horváth Gábor, a vendégek kapusa.

Kétgólos hátrányban még egyet cserélt a csabai mester: Spitzmüller helyére Urbin Péter érkezett. Gyorsan összejött a szépítés a fordulást követően, hiszen az 50. percben egy ártatlan felívelés után Albert István csúsztatott a saját kapujába (1-2). Ettől erőre kapott a pályaválasztó, 10 perccel később Urbin lövése először még elakadt a védőben, azonban a labda visszapattant a támadó elé, aki másodszor már nem hibázott (2-2). Fél órája maradt a liláknak, hogy megszerezzék a győzelmet, ennek megfelelően Birtalan és Gránicz is gólt szerezhetett volna. A 65. percben óriási kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt Nánási feküdt rá a labdára, Birtalan azonban így is gólt akart rúgni. A vége sárga lap és szabadrúgás kifelé. Az Előre nem lassított, a 79. percben már a vezetést is megszerezte: Nagy István egy jobb oldali szabadrúgást ívelt középre, Urbin fejese pedig a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. A találkozó a 88. percben dőlt el: újra Urbin kapott egy felpasszolt labdát, majd mivel nem érkezett csapattárs, kapura fordult és 14 méterről a jobb kapufa mellé tekerte a labdát és mesterhármast szerzett (4-2).

A végén már nem változott az eredmény, így a Békéscsaba  győzelemmel zárta a 2016-os évet. A lila-fehérek gyenge kezdés után belelendültek és a negyedik helyről várják majd a februári folytatást.

Zoran Spisljak: – Nyilván értékesebb egy győzelem, amikor vesztes helyzetből sikerül fordítani. Mindenkinek látni kell, hogy egy meccs kilencven percből áll. Senki sem szeret hátrányban játszani, de ilyen is előfordul – ilyen helyzetekkel is meg kell bírkozni. Egy újabb olyan mérkőzésen vagyunk túl, ami megmutatta a csapat erejét, karakterét. Elhittük, hogy meg tudjuk fordítani az állást, nyugodtak, higgadtak maradtuk és játszottuk a játékunkat. Az első félidőben is érezhető volt a dominanciánk, sajnos két buta gólt kaptunk, amely némileg megtörte a lendületet. Igyekeztem a cserékkel is felrázni a srácokat és a második félidőre már úgy tudtunk kijönni, hogy megfordítjuk a meccset. Gratulálok a csapatnak, hogy ilyen határozott játékot produkált és nem adta fel a küzdelmet! Értékes három pontot szereztünk, ami jó alap a folytatáshoz.

Krecska János: – Vérlázítónak és megalázónak érzem a játékosaim hozzáállását, felsőbbrendűségét. Azoknak a játékosoknak, akiknek húzniuk kellene a csapatot, a szorult helyzetünkben azzal foglalkoznak, hogy a Nemzeti Sportot keresik fel és edzőmenesztő küldöttséget szerveznek az elnökünkhöz – azt hiszem ez válasz arra, hogy lehet két gólós vezetés után, egy félidő alatt négyet kapni. Addig amíg a vezetők, az edzői stáb és a játékosaim zöme mindent megtesz és megszakad egy-egy pontért, addig azok a hangadók, akik pótolhatatlannak hiszik magukat és több éve itt futballoznak Cegléd városi csapatáért, olyan irányba viszik a társaságot, amely megengedhetetlen a profi versenysportban. Ahol ilyenek megtörténhetnek, ott nincs rend, ott nagy baj van – jó lenne, ha magukba néznének ezek a játékosok, vagy abbahagynák a futballt, illetve amatőr ligában folytatnák pályafutásukat. Ahol ilyen gondok vannak, arra válasz az, hogy kaphat egy társaság négy gólt negyvenöt perc alatt: szanaszét van a fejünk, az öltözőm megosztott és sajnos nem azzal foglalkoznak, amiért a fizetést kapják.

Urbin Péter: – Nem volt olyan rossz az első játékrész sem, próbáltuk játszani a játékunkat, de sajnos két szerencsétlen gólt kaptunk. A csapatban azonban van erő – ez ismét bebizonyosodott – és a második félidőre már úgy jöttünk ki, hogy megfordítjuk a mérkőzést. Ritka alkalom, amikor egy meccs alatt háromszor is betalál az ember – szerencsére ez most összejött. Az elsőnél volt egy kis szerencsém, de amikor a csatár már rúg egy gólt, akkor megjön az önbizalma és olyan plusz dolgokat is bevállal, amiket általában nem. Egész jól állunk, ott vagyunk az élmezőnyben és a célunktól nem vagyunk messze. Persze jól jön majd a pihenő, mert némileg elfáradtunk – elég erőltetett menet volt, de úgy érzem a csapat folyamatosan fejlődik és ha így folytatjuk, akkor a bajnokság végére odaérünk, ahova szeretnénk.

line_purple

line_purple

line_purple

Élő tudósítás Fotók Youtube  Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/203439830110982/