Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 341 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 18. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

1-1 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2021. november 28. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Máyer Gábor

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Nagy Sándor, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Király Patrik, Sipos Gábor, Hodonicki Márk, Bora György, Horváth Péter. Cserék: Winter Dániel, Krnács Richárd, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Fazekas Lóránt, Varga Szabolcs, Puskás Gábor Sándor, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Budafok: Horváth András, Kovács Dávid, Szalai Dániel, Filkor Attila, Adorján Krisztián, Papp Marcell, Soltész István Zoltán, Jagodics Márk, Kotula Máté, Fótyik Dominik,. László Dávid. Cserék: Oroszi István, Nándori Botond, Fekete Máté, Ihrig-Farkas Sebestyén, Micsinai Miklós, Horgosi Donát, Zuigéber Ákos Lajos, Farkas Bálint, Kalmár Olivér, Szabó Máté Norbert.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 Gólszerzők: Lukács Raymond Barna (37. perc), Soltész István Zoltán (72. perc).

 Sárga lapok: Fótyik Dominik (48. perc), Bora György (52. perc).

 Piros lap: Király Patrik (78. perc).

Nézőszám: 460

A csabai együttes két sikerből érkezett az összecsapásra, hiszen egy héttel ezelőtt Győrben, szerdán pedig hazai pályán a Nyíregyháza ellen nyert. Schindler Szabolcs nem is változtatott a győztes csapaton, ugyanazt a tizenegyet küldte pályára, mint négy nappal ezelőtt. A budafokiak viszont hat bajnoki óta nyeretlenek, miközben edzőváltáson is átestek, a májusban visszatérő Csizmadia Csaba sem ünnepelhetett győzelmet újra a kispadon. A vendégek mestere hármat változtatott a csapaton, ezúttal Margitics, Zuigéber és Ihrig-Farkas sem volt a pályán az első sípszónál.

Kiegyenlített küzdelemmel indult a csata, a kapuk igazán nem forogtak veszélyben. Az első kaput eltaláló lehetőséget a vendégek neve mellé jegyezhettük fel: Papp Marcell fejese azonban nem okozott gondot Czinanónak. A hazaiak ziccerrel válaszoltak, a 12. percben Nikola Pantovic lépett ki, egy az egyben vezethette Horváthra a labdát, de a kapus lábbal védeni tudott. A 21. percben Lukács Raymond ívelt kapura a kezdőkörből, de nem sokkal célt tévesztett a szemfüles próbálkozás. A vendégek birtokolták többet a labdát, azonban ezt nem tudták igazi helyzetekre váltani: a 33. percben László Dávid fejese sem volt pontos. Négy perccel később a csabaiak már hibátlan akciót vittek végig: Szabó Péter indult meg a jobb oldalon, középen Lukács Raymond érkezett, aki a kapus mozgásával ellentétesen a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A támadó sorozatban második bajnokiján talált be és hat góljával átvette a vezetést a házi góllövőlistán. Két perccel később meg nem adott gólig már eljutott a BMTE, Jagodics támadta szabálytalanul Czinanót az ötösön belül. Megpezsdült a találkozó: Hodonicki beadására Szabó jött középen, de egy blokkoló láb közbeszólt, így a szünetben is maradt az egygólos csabai vezetés.

Fotó: Such Tamás

A szünet után jól kezdett a Csaba: egy baloldali beadásra érkezett Lukács, de hat méterről nem találta el a labdát és így a kaput sem. Az 50. percben Nagy Sándor állt közel a gólhoz Horváth beadása és Bora csúsztatása után, de lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A vendégek formáját jól mutatta az 54. perc eseménye, amikor az ötösön, üresen érkező Kovács Dávid óriási helyzetben nem tudta jól megfejelni a labdát, a mozdulat inkább felszabadításnak felelt meg. Ügyes összjáték után alakult ki csabai helyzet a 65. percben: Nikola Pantovic egy kényszerítő után visszakapta a labdát Lukácstól, lövése azonban szögletre pattant. A labdát ugyan többet birtokolta, mégis egy kicsit váratlanul egyenlített a Budafok: Adorján szögletből ívelte át a labdát a hosszú oldalra, Soltész István pedig 16 méterről, védhetetlenül a jobb felső sarokba küldte a labdát (1-1). A hajrá előtt emberhátrányba került a Csaba: Király Patrik csúszott be keményen Szabó Máténak a felezővonal közelében, a játékvezető pedig talán egy kicsit szigorúan, egyből a piros lapot mutatta fel a hazai játékosnak. A vendégek a 86. percben közel állt a vezető gólhoz: a korábban lilában játszó Szalai Dániel lövésébe Sipos Gábor vetődött bele önfeláldozóan. A lilák előtt is adódott lehetőség a 89. percben, Gránicz Patrik lövése kerülte el nem sokkal a budafoki kaput. Már a hosszabbítás pillanataiban jártunk, amikor a BMTE a meccset is megnyerhette volna: Ihrig-Farkas Sebestyén közeli lövését Czinanó védte.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/187303070271625

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: