Békéscsaba 1912 Előre – BSS Monor

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – BSS Monor

2-1 (1-0)

Időpont: 2018. augusztus 26. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Berényi Tamás

Asszisztensek: Baghy Csaba, Szvetnyik Bence

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Lustyik Levente, Szalai Dániel, Ilyés Tamás, Hursán György, Styecz Bence, Gigacz Ákos Lázár.
Vezetőedző: Boér Gábor

Monor: Bozsó Antal, Balanescu Dániel, Ficsor Richárd, Karacs Dániel, Tóth Barna, Hunya Krisztián, Szuhodovszki Soma, Sági Milán, Bori Gábor, Fülöp Noel, Palincsár Martin. Cserék: Paulovicz Dániel, Barthel Gábor, Tóth Ferenc, Balogh Milán, Szabó Tamás, Bayer Bence, Szabó Dominik.
Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Gránicz Patrik (21. perc), Palincsár Martin (62. perc), Szatmári István (75. perc).

Sárga lapok: Szabó Dominik (80. perc), Gránicz Patrik (83. perc), Sági Milán (88. perc), Szatmári István (88. perc).

Nézőszám: 720

21. perc: Gránicz indult meg a félpályától a jobb oldalon, vezette a labdát, majd 16 méterrel a hosszú alsó sarokba lőtte a labdát, 1-0.

62. perc: Nagy kavarodás alakult ki a csabai tizenhatoson belül, végül Palincsár lőtte meg a labdát, ami bal alsó sarokba vágódott, 1-1.

75. perc: A csabai rohamok meghozták az eredményt: egy jobbról belőtt labda Szatmárihoz került, aki középről, a tizenhatos vonaláról erős lövést küldött kapura, a labda jobb alsó sarokban kötött ki, 2-1.

A békéscsabaiaknál változást jelentett a legutóbbi mérkőzéshez képest, hogy a két Balázs, a 20. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Zahorán és Babinyecz is helyet kapott a kezdőcsapatban.

Az első valamirevaló helyzet a csabaiak előtt adódott, ám Szatmári lövése célt tévesztett. Meddő mezőnyfölényben játszott a Csaba, ám vigyázniuk kellett, nehogy nagyon kinyíljanak hátul. Az első igazán veszélyes helyzet a monoriak előtt adódott, amikor Sági a 16-os jobb sarkáról kemény lövéssel kínálta meg Ribánszkit, aki azonban biztosan védett. Ott helyzet, a másik oldalon gól, mégpedig Gránicz Patrik remek egyéni megmozdulása után. A következő időszak azonban egyértelműen a vendégeké volt, akik pár perc leforgása alatt négy szögletet is elvégezhettek, abból az egyik csaknem gól született, miután Szuhodovszki lövése a kapufán csattant. Aztán Szatmári villant, kinek közeli lövését hárította bravúrral Bozsó. Szünetig nem változott az eredmény, csabai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt mindkét gárda nagy lendülettel kezdte, két óriási csabai és egy monori helyzet maradt ki, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a kapusok védtek hatalmasat. A játékrész első negyedórájában a monoriak támadtak többet és bizony nagyon oda kellett figyelniük a lila-fehéreknek, mert minden akcióban benne volt a gólveszély. Az egyik ilyen végén Fülöp talált be a csabai kapuba. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Békéscsaba, és a 75. percben Szatmári remek lövésével ismét megszerezte a vezetést. Az utolsó negyedóra is bővelkedett eseményekben (egy elmaradt csabai tizenegyes, egy kapufa), de az eredmény már nem változott.

Boér Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl és az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem játszottunk jól, viszont a csapat erejét mutatja, hogy így is győzni tudtunk. Azt mindenkinek tudni kell, hogy soha nem látott fiatal csapattal álltunk fel, amely menet közben még tovább fiatalodott. Nagyon megdicsértem a srácokat, hogy amennyi energiát beletettek a meccsbe, az ember feletti volt. Mivel az első félidőben sikerült megszerezni a vezetést, ez némileg el is kényelmesített bennünket, így magunknak tettük nehezebbé a találkozót. Ettől függetlenül szeretném kiemelni az ellenfelet, hiszen egy nagyon szimpatikus csapatot ismerhettünk meg és nagyon jól fociztak. Fontos volt, hogy az egyenlítő gól után tudtunk újítani, ami egy ilyen fiatal csapatnál hatalmas fegyvertény – bízom benne, hogy ez újabb plusz löketet adhat a játékosoknak – egyszóval örülök a három pontnak. Elmondtam korábban a szurkolói ankéton is, hogy előző évektől eltérően szeretnénk megfordítani a hazai mérlegünket, ami egyelőre sikerült is, hiszen háromból három meccset megnyertünk itthon. Nyilván látni kell, hogy eddig idegenben papíron nehezebb ellenfelekkel játszottunk és annak is örülök, hogy mindenki a tabella élére vár bennünket, amivel azonban csínján kell bánni egyelőre. Látni kell a csapatnak az életkorát, ebből is adódik, hogy hullámzik a teljesítményünk, de rengeteg energiát belepakolnak a srácok az edzésmunkába és nagyon remélem, hogy ennek lesz eredménye. Harminchárom nehéz meccs vár még ránk, nagyon messzire vagyunk a kitűzött célunktól, amiért nagyon sokat kell még dolgoznunk. Bízom benne, hogy a sérüléshullám és pechszéria elkerül bennünket és nem fogyatkozni fogunk, hanem visszatérnek a hiányzóink. 

Horváth Dávid: – Sajnos a mai napon sem tudtuk megszerezni a vezetést, így futottunk az eredmény után. Nagyon fontos lenne, hogy végre előnyben tudjunk lenni – hiszen eddig azon az egy mérkőzésen, ahol ezt sikerült elérnünk, azt meg is nyertük. Jó lenne már azt mondanom, hogy rossz játékkal megszereztük a három pontot, így viszont meccsek óta erős csapatok ellen játékban egyenrangú partnerek vagyunk, sőt időnként dominálunk és helyzeteket is alakítunk ki, de mégis nem fordul úgy a szerencsénk, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. Talán higgadtabban, tiszta fejjel kellene minden pillanatban gondolkodnunk a pályán, hiszen ezen a szinten már minden hibát könyörtelenül büntetnek.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/304423237002015/’ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1788003301295701/

line_purple