Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 378 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok

2-0 (1-0)

Időpont: 2018. szeptember 2. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács Gábor Péter

Asszisztensek: Kormányos II. Gábor, Baghy Csaba

Tartalék játékvezető: Kovács J. Zoltán

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Dávid Zoltán Gergő, Lustyik Levente, Máris Domink, Szalai Dániel, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Uram János.
Vezetőedző: Boér Gábor

Siófok: Molnár Péter, Fehér Zsolt, Elek Bence, Csilus Tamás, Medgyes Zoltán Henrik, Réti Patrik, Nemes Milán Imre, Lorentz Márton, Gál Mátyás, Tóth Martin, Bolla Bendegúz Bence. Cserék: Tajti Norbert, Csibra Dániel, Nagy Dániel, Horváth Attila, Szilágyi Péter, Petneházi Márk, György Nico Julian.
Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerzők: Király Patrik (12. perc), Viczián Ádám (58. perc).

Sárga lap: Babinyecz Balázs (68. perc).

Nézőszám: 710

12. perc: Gránicz kevergetett a jobb oldalon, az alapvonal közelében, egy csellel becsapta Nemest és középre adott, az érkező Király pedig néhány lépésről a kapuba pofozta a labdát, 1–0.

58. perc: Egy jobb oldali szögletet Gránicz ívelt középre, a berobbanó Viczián a kapu közepébe fejelt, 2–0.

Az első percekben kereste a fogást egymáson a két csapat, elég sokáig kellett várni az első helyzetre – igaz abból gól lett, köszönhetően Gránicz és Király remek megmozdulásának. A gól után sem élénkült meg a játék, de a Békéscsaba továbbra is irányította a játékot. Jobbára a Siófok térfelén pattogott a labda, a vendégek csak elvétve jutottak el a csabai tizenhatos közelébe. A 33. percben Gránicz–Mezei összjáték után utóbbi kínálta meg egy lövéssel Molnár kapust, aki azonban védett. Nem sokkal ezután egy jobb oldali beadás után Tóth Martin bombázott a léc alá, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A hajrá egyértelműen a sárgáké volt, akik többször is veszélyeztettek, egy ízben Ribánszkinak nagyot kellett védenie Medgyes bombája után.

A Lilák egy kicsit fáradtan kezdték a második játékrészt, így Elek Bence került ajtó-ablak helyzetbe, de centikkel mellé lőtt. Viczián 58. percben szerzett pompás gólja mintha kedvét szegte volna a vendégeknek, ennek ellenére azonban nem adták fel. Küzdöttek-hajtottak, de még szépíteni sem tudtak. A hosszabbításban Gránicz iramodott meg a jobb szélen, lőtt és csak Molnár kapus bravúrja mentette meg a siófokiakat a kiütéstől.

A Békéscsaba újabb, teljesen megérdemelt győzelmet könyvelhetett el hazai környezetben – ezzel és a többi mérkőzés eredményeképpen már a második pozícióból lehet egy picit szusszanni a válogatott szünetben.

Boér Gábor: – Az volt a célunk, hogy az első félidőt megnyomjuk és megszerezzük a vezetést, hiszen ennek birtokában sokkal könnyebb játszani. Az első harmincöt percben el is dönthettük, sőt le is zárhattuk volna a találkozót. Nagyon jól futballoztunk, sokszor kerültünk az ellenfél védelme mögé és sikerült fegyelmezetten, szervezetten játszani – szinte nullára lehoztuk az ellenfél lehetőségeit. Ezután egy figyelmetlenség elbizonytalanított minket, így az első játékrész utolsó tíz percével nem voltam elégedett. A második félidőben azt játszottuk, amit ilyenkor kell – sajnos már kijött, hogy elfáradtunk – nem nagyon tudtunk változtatni-frissíteni, hiszen szűkösebbek a lehetőségeink. A fiúk azonban odatették magukat, férfiasan küzdöttek és igazi csapatként hozták a mérkőzést. Furcsa amit mondok, de rutinosan futballoztunk – hiszen ilyesmiről szinte még nem is lehet beszélni, de mégis így volt. Jól tartotta meg az első sor a labdákat, sőt voltak veszélyes szituációk is, de ennek ellenére azt hiányolom, hogy nem nagyon érzek különbséget a vereség és a győzelem között. Ezt most mindenki értse, ahogy szeretné, de nincs meg az a katarzis, aminek ilyenkor lennie kellene és ezt nem biztos, hogy belülről kell elérni. Nagyon jó lenne, ha egyszer valamikor majd átélhetném, de ez most nagyon hiányzik és a játékosoknak is. Bízunk benne, hogy egyszer majd ez is bekövetkezik.

Varga Attila: – Először is gratulálok Boér Gábor barátomnak és a Békéscsabának. A mai napon a gól hiányzott a játékunkból, mert ezt a játékot gólra játsszák és egyelőre a legnagyobb betegségünk az, hogy nincsen befejezőnk. A helyzeteink általában megvannak, mint ahogy a mai napon, de nincs aki értékesítse ezeket. A mai eredmény alapján bárki azt gondolhatja, hogy sima volt a meccs – ami eredmény szempontjából így is van -, de a játék képe alapján úgy érzem, hogy nekünk is voltak jócskán lehetőségeink. A Békéscsaba pontrúgásból megvert minket éppen akkor, amikor nagyon meccsben voltunk. Amíg a kapussal szemben sem tudjuk berúgni az ajtó-ablak helyzetet, addig nincs miről beszélni. Amíg nincs az a gyilkos ösztönű támadó, aki helyzet nélkül is gólt tud szerezni, addig nagyon nehéz helyzetben vagyunk és leszünk is. A második gól után megpróbáltunk mindent, de akkor már veszett fejsze nyele volt. Akartak a játékosaim és szívvel futballoztak, de elöl nagyon hiányzik a minőség.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/545470135882940/

line_purple